30 Day Shred: Level 1 afgerond!

Yessss! Ik heb level 1 (dus: de eerste 10 dagen) van 30 Day Shred afgerond! Ik ben super trots op mijzelf, want ik heb echt een hekel aan sporten. Ik had niet gedacht dat ik dit vol zou houden, maar ik heb mezelf overtroffen.

Als je niet weet wat 30 Day Shred is, lees dan alsjeblieft eerst dit artikel. Bedankt!

30dayshred

Dag 1, 2 en 3 waren het zwaarste, maar daarna gaat het beter. Vanaf dag 4 begon ik het leuk te vinden en keek ik iedere dag weer uit naar de volgende dag. Dag 5 was de eerste dag (afgezien van dag 1) die ik in ging zónder enige spierpijn. Helaas ging het mis bij dag 7, want ik stapte uit bed met ontzettende pijn in mijn linker been en in mijn rug waardoor ik de cardio oefeningen (met name de jumping jacks) bijna niet kon uitvoeren. Het was ‘gelukkig’ maar spierpijn, maar wel op twee hele nare en vervelende plaatsen. Ik weet niet hoe ik opeens aan die pijn kwam, aangezien ik alle oefeningen hetzelfde en goed uit heb gevoerd. Deze pijn werd op de laatste dag van level 1, dag 10, minder, maar was helaas nog steeds aanwezig.

Resultaten na level 1 van 30 Day Shred

Aan mijn armen zie ik op dit moment het meeste verschil: Ze zijn strakker geworden en beginnen al wat vorm te krijgen. In de zin van: Ik begin spiertjes te zien (minimaal, hoor!). Aan mijn probleemzones (buik en benen) zie ik nog niet heel erg veel verschil, alhoewel ik al wel 1,4kg ben afgevallen sinds dag 1! En dat is eigenlijk best veel, omdat ik ook wat spieren heb opgebouwd – die wegen natuurlijk ook wat. Dus ik ben er wel zeker van dat er wat vet verloren is gegaan. Uit verhalen van anderen maak ik op dat je na level 2 en 3 (dus: na 20 en 30 dagen) pas écht veel resultaat gaat zien, dus ik ben benieuwd!

Naamloos-1

Sterker & Fitter!

Waar ik wél veel verschil in zie? Mijn conditie! De eerste dag kon ik het gewoon niet goed volhouden, terwijl ik op dag 10 wel alles volhield en niet zo uitgeput was als dat ik de eerste drie dagen was. Daarnaast: Ik voel me een stuk fitter nu. Ik heb de hele dag door meer energie en op een of andere manier merk ik dat ik minder slaap nodig heb: Vergeleken met vóórdat ik aan 30 Day Shred begon word ik nu een stuk vroeger en uitgeruster wakker, terwijl ik nog wel steeds rond dezelfde tijd ga slapen. Daarnaast merk ik dat ik een stuk sterker ben geworden, vooral in mijn armen. De eerste dag kon ik mezelf nauwelijks opdrukken (op de ‘makkelijke’ manier) en nu kan ik er gemakkelijk een hoop na elkaar doen. Yay!

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe ik gemotiveerd blijf? Moeilijke vraag, want ik heb eigenlijk nog niet echt een dipje gehad. Wat mij helpt is om wat ’30 day shred before & after’ foto’s op te zoeken op Google. Ook al zijn dit best extreme transformaties, het werkt toch goed als motivatie, omdat je het kan zien als een doel. Daarnaast: In de spiegel kijken. Niet tevreden? Dan weet je wat je moet doen. Of: Vertel iedereen dat je bezig bent met een 30 day challenge (zoals ik nu doe op m’n blog), dan wordt het een soort verplichting en wil je natuurlijk resultaten laten zien. Daarnaast helpt het me om het gewoon te doen. Klinkt heel stom, maar als je gewoon je sportkleding aantrekt en gewoon die video aan zet, dan gaat het vanzelf!

Voor & na foto’s krijgen jullie pas als ik level 3 heb afgerond. Dat is als het goed is over 20 dagen. Maar na level 2 (over 10 dagen!) zal ik wel weer een update schrijven. Wish me luck!