30 Day Shred: Level 2 afgerond!
Silvy Elizabeth

Meer dan 10 dagen geleden vertelde ik dat ik level 1 (de eerste 10 dagen) van 30 Day Shred heb afgerond. Vandaag kan ik jullie meedelen dat ik klaar ben met level 2, whohoo!

Als je niet weet wat 30 Day Shred is, lees dan alsjeblieft eerst dit artikel. Bedankt!
Wil je mijn ervaring na de eerste 10 dagen lezen? Dan moet je hier klikken!

Level 2 kwam bij mij een beetje moeilijk op gang. Op 28 mei rondde ik level 1 af, dus ik zou op 29 mei aan level 2 beginnen. Dat ging helaas niet door, omdat we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds gingen verbouwen in ons pas gekochte huisje. Bij thuiskomst was ik heel moe en had ik koppijn, dus geen puf om aan level 2 te beginnen. Daarnaast had ik sinds dag 7 van level 1 heel veel spierpijn in mijn rug, wat nog steeds niet weg was. Daarom begon ik een dagje later, op 30 mei.

level2

Voordat ik aan mijn 30 day shred avontuur begon, las ik dat de overgang van level 1 naar level 2 super zwaar was. Het is inderdaad zo dat ’t zwaarder is, maar veel zwaarder? Mwa. Ik vond ‘m wel een stuk minder leuk dan level 1, maar dat komt doordat er zoveel plank oefeningen in voorkomen – en ja, die komen nogal snel je neus uit.

Op dag 7 van level 1 kreeg ik spierpijn in mijn rug. En hier had ik op dag 3 van level 2 nog steeds last van. :( Ik besloot daarom een rustdagje te nemen, met als gevolg dat mijn rugpijn de dag erna 2x zo erg werd. Alsof ‘ie stijf was, auw! Ik heb daarom advies gevraagd aan lief vriendinnetje Denise (Nizzy!) van Nizzylikes.com (serieus, check haar blog! <3). Zij volgt opleiding tot fysiotherapeut en gaf mij wat tips. Ze zei (gelukkig!!) dat ik door mocht gaan met fitnessen, maar bij oefeningen waarbij ik m'n rug voel en veel belast, ik een stapje terug moest doen. Daarnaast moest ik eiwitrijk eten (spierherstel) en zo nu en dan gemasseerd worden. De pijn werd met de dag iets minder en na een paar dagen kon ik eindelijk weer pijnloos sporten! Whohoo, thanks Denise. <3 Maargoed, ik ben gelukkig klaar met level 2 en ik heb vanochtend level 3 gedaan voor het eerst. En het enige wat ik erover kan zeggen is: JILLIAN IS GESTOORD! Echt, ze is gek. Wát een oefeningen. Ik heb trouwens na dag 10 en dag 20 foto's gemaakt en ik zie écht verschil! Ik wacht nog eventjes totdat ik ze deel met jullie. Over (iets meer dan?) 10 dagen komt er een blogpost online met mijn eindoordeel en resultaten! Ik ben heel erg benieuwd, jullie ook? 🙂