5 Vragen Aan Een Zeemeermin
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Wat word mij gevraagd?

Voor de mensen die het nog niet wisten, ik doe aan Mermaiding. Ik zwem dus met een monovin. Nu kom ik uit een nogal klein dorp en in het zwembad waar ik heenga om deze hobby tijdens het bannenzwemmen te oefenen ben ik een opvallende verschijning met mijn “vin”. Ik krijg dus vaak een hoop vragen en ik dacht dat het leuk zou zijn om de meest gestelde vragen op een rijtje voor jullie te zetten 😉

1) Waarom?

Nou dit is een simpele vraag met een nog simpeler antwoord. Het gaat snel. Heel snel! Je schiet met zo’n vin als het ware door het water. En dat is een heerlijk gevoel. Ik vind het fintastisch (haha pun) om onder water te zijn, geen geluid, weinig prikkels (zeker in een zwembad). Lekker rustig!

2) Heb je dan ook zo’n staart?

Ja, ik heb een staart. Ik heb een staart overgekocht van iemand die hem zelf heeft gemaakt van neopreen. Dat is de stof waar ze duikerspakken van maken. Echter gebruik ik deze staart niet zo veel. Ik gebruik hem alleen voor evenementen en als ik naar meetings ga met andere zeemeerminnen. Ik vind het zelf wat fijner om met alleen m’n vin en een eventuele legging (met zeemeerminnenprint) te zwemmen.

3) Doe je er ook nog wat mee?

Het klinkt een beetje bot maar hier word meestal mee bedoeld of ik m’n geld verdien als zeemeermin of dat ik het doe als competitieve sport. Het antwoord is in beide gevallen nee. Ik verdien geen geld als zeemeermin. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit professioneel les gegeven en ben nog nooit ingehuurd als entertainer voor feestjes of partijen. Topsporter ben ik al helemaal niet en ik denk dat iedereen ook gelijk zou kunnen zien dat ik daar nou niet bepaald het lichaam voor heb 😉

4) Is het niet gevaarlijk?

Deze vraag komt wel vaker op. Mensen zien dat je met twee benen praktisch aan elkaar gebonden aan het zwemmen bent en dat ziet er vaak voor anderen uit als iets extreem gevaarlijks. En terecht! Je bent met je voeten gebonden en je moet je wel bewust zijn van wat je moet doen als je in paniek raakt of als je snel je vin uit wilt doen. Gelukkig heb ik de basis dus wel in een paar lessen gehad, test ik dingen altijd in het ondiepe uit en zorg ik altijd dat er iemand bij me is. Daarbij moet je ook gewoon goed voorbereid zijn. Ik wil bijvoorbeeld mijn vin meenemen op vakantie en ermee in de zee zwemmen. Ik wil van tevoren m’n vin onderwater aan en uit kunnen trekken, weten dat mijn vin drijft(!) en heel goed kunnen watertrappelen met vin. Misschien nog wel het allerbelangrijkste is om te weten of je vin wel geschikt is voor open water, dit zijn ze namelijk niet allemaal. Wees dus voorbereid, goed ingelezen, heb de know-how en ben je bewust van wat je aan het doen bent en doe het niet alleen!

5) Hoe kom je erop dit te gaan doen?

Ik had al een hele tijd geleden op Instagram allerlei prachtige zeemeerminnen en zeemeermannen voorbij zien komen en was er al helemaal enthousiast over. Toen een tijd geleden de AH sportzegelactie een ding was kon ik twee proeflessen monovinzwemmen in Tilburg uitproberen. Dit vond ik superleuk (alleen mega ver weg nu ik niet meer in Breda werk) en ik besloot onderzoek te doen naar welke monovin voor mijn wensen het best geschikt was. Ik heb gekozen, van iemand die specifieke vin mogen testen en hem vervolgens gekocht. Ik heb hem nu sinds november 2017 en ik ben er nog net zo verliefd op als de eerste keer dat ik hem aantrok.