Animal Crossing™: amiibo Festival

Party games in een bordspel-setting; ik vind het een geweldig ingrediënt voor een gezellige avond met vrienden. Zo is Mario Party 10 favoriet onder mijn vrienden en Wii Party U doet het ook erg goed. Inmiddels heeft Animal Crossing ook z’n eigen ‘bordspel’ party game voor de Wii U, genaamd Animal Crossing™: amiibo Festival. Waarin je gebruik maakt van, je raadt het al, amiibo.

animal-crossing

Toen ik voor het eerst beelden zag van deze game, dacht ik dat het om een Mario Party-achtige game zou gaan, maar na het spel één keer gespeeld te hebben kwam ik tot de conclusie dat het echt een totaal andere bordspel-game is. Zo speel je tijdens het bordspel geen minigames en is de onderlinge competitie een stuk minder, omdat er niet echt manieren zijn om je medespelers te dwarsbomen. Mario Party stelt vriendschappen op de proef, maar dit spel is wat softer. Animal Crossing™: amiibo Festival is daarom ook meer gericht op gezinnen.

In de normale Animal Crossing spellen kun je in je eigen stad of in de stad van een ander allerlei dingen meemaken. Je kunt bijvoorbeeld boodschappen doen, vissen, insecten vangen of bomen schudden. Amiibo Festival weet deze gebeurtenissen om te zetten in een vrolijk bordspel dat ieder potje anders is! Kruip in de huid van de winkeleigenaar Tom Nook, of een van de andere personages uit het spel en probeer zoveel mogelijk op groene vakjes te landen!

Een groen vakje betekent dat er een positieve gebeurtenis plaatsvindt waarbij je gelukspunten en/of klingels krijgt. Met klingels kun je knollen kopen en op het juiste moment met winst weer verkopen. Aan het einde van het spel worden je klingels omgezet in gelukspunten, dus je moet proberen om zoveel mogelijk winst te maken. Je wint namelijk het spel als je de meeste gelukspunten hebt verzameld! Natuurlijk zijn er ook rode vakjes waar je liever niet op landt; door deze vakjes kun je namelijk je gelukspunten en/of je klingels verliezen en dat is natuurlijk geen goed teken!

firstlook_nintendo-0868

Verschillende Animal Crossing amiibo op Firstlook

Zoals ik hierboven al vertelde maak je in dit spel gebruik van amiibo. Sterker nog, je kunt het spel niet eens spelen zonder amiibo! Logisch, gezien de naam van deze game. 😉 Het spel kun je met maximaal 4 spelers spelen, maar dat betekent ook dat je 4 verschillende Animal Crossing amiibo moet bezitten. Het bezitten van 4 controllers is dan weer niet nodig, want naast de amiibo heb je alleen de gamepad nodig. Rollen met de dobbelsteen doe je door je amiibo tegen de Wii U gamepad aan te houden. Ik vind dit erg leuk bedacht, want je speelt letterlijk met je eigen pion en daarmee lijkt het net een beetje meer op een écht bordspel.

Animal Crossing™: amiibo Festival is een erg vermakelijk spel. Er vindt tijdens het spel geen hevige competitie plaats waardoor het spel juist een gezellige en knusse sfeer geeft. Perfect voor een gezellig en rustig avondje met je familie of vrienden!

Deze game (incl. 2 amiibo) heb ik ter review mogen ontvangen van Nintendo.