Versla je tegenstanders in Arms op de Nintendo Switch!

Het is al een tijdje geleden dat ik voor het eerst een Joy-Con in mijn handen had. In februari, om precies te zijn. Twee weken voor de release van de Nintendo Switch stond ik samen met Sander in Amsterdam, op het Nintendo Switch Hands-On event: Een evenement waarbij de pers de Switch voor het eerst mochten proberen.

Een geweldig leuk evenement en zo veel leuke games om te spelen. Een van de games die mij het meest pakte was Arms. Daar stond ik dan: in de boksring met Sander. Een Joy-Con in mijn linkerhand en een Joy-Con in mijn rechterhand. Boksen met bewegingsbesturing.. ik was een beetje bang dat het een variatie op de boksgame uit Wii Sports zou worden.

Maar dat bleek het gelukkig niet het geval te zijn. Het spel werd opgestart en we werden eerst binnen no-time opgeleid tot professioneel bokser (lees: de tutorial was snel en duidelijk). Met de motion controls moest ik de tegenstander, in mijn geval Sander, K.O. weten te slaan. Hoewel dit misschien een makkelijke opdracht lijkt, kostte dit toch best veel moeite. Dit komt door de diepgang die in het spel zit, die op het eerste oog misschien niet zichtbaar is.

En zo wist Nintendo mij weer te overtuigen en heb ik met smart gewacht op de release, die vorige maand plaats vond.

Terug naar het spel: Het is niet een kwestie van erop los slaan. Je moet ook rekening houden met de ander en een klein beetje kunnen voorspellen wat de ander gaat doen, zodat je jezelf er tegen kunt verdedigen. Daarnaast moet je een manier kunnen vinden om de tegenstander te kunnen raken, want je tegenstander zal er ook alles aan doen om jouw klappen te ontwijken. Dus van erop los punchen is echt geen sprake: Je moet ook door de ring heen lopen en je hebt de mogelijkheid om te springen, aanvallen te blokken en de tegenstander op te pakken.


Spelen doe je met de door jou gekozen character. Iedere character heeft zijn of haar eigen krachten, je keuze is dus afhankelijk van wat je fijn vindt. Er is een leuke variatie aan speelbare karakters dus er is voor ieder wat wils. Verwachting is wel dat je ze allemaal minimaal een keer moet uitproberen totdat je erachter bent wat voor jou het fijnste speelt. Als je eenmaal een karakter hebt gekozen, kun je hem of haar twee (verschillende) armen naar keuze geven. Deze onderdelen hebben ook zo z’n speciale functies en zijn misschien nog wel belangrijker dan het karakter dat je kiest.

Al met al een heel leuk spel, zéker in multiplayer vorm. Zowel local als online heb je onwijs veel plezier en kun je jouw eigen Arms skills ontwikkelen. Heb jij deze game al in huis gehaald?