In Londen is van alles te doen. Maar de belangrijkste attracties zijn waarschijnlijk wel de winkels! Ga je een weekendje naar Londen, dan kun je terecht bij honderden winkels van grote merken, kleine boetiekjes en luxueuze warenhuizen. Dus boek snel een hotel, een vlucht en ga naar shopstad Londen!

Schermafbeelding 2014-01-07 om 12.28.11

Oxford Street in de schemer – Bron

Oxford Street

Hier kun je niet omheen: Oxford Street. De straat ligt midden in het centrum en heeft meer dan 300 winkels. Het is een beetje vergelijkbaar met de Kalverstraat in Amsterdam, wat betekent dat het erg druk en toeristisch is. In Oxford Street moet je sowieso een bezoek brengen aan Selfridges. Dit warenhuis heeft voornamelijk luxe kleding, niet direct voor jongeren. Denk aan de Bijenkorf, maar dan nog groter en luxueuzer.

Ook in Oxford Street: Debenhams. In dit warenhuis vind je de bekende, grote merken op het gebied van mode, beauty, meubels en elektronica. Hier vind je merken als Mantaray, John Rocha en Red Herring. Wil je echt goedkoop shoppen? Ga dan naar de Primark, die heeft ook een vestiging in Oxford Street. Wel heel erg druk. Als je dan nog niet genoeg hebt van Oxford Street, dan moet je zeker even langs bij Topshop. Hier kun je als meisje zeker slagen!

Westfield London

Westfield London is een van de grootste overdekte winkelcentra van Europa. Je kunt er terecht voor een tas van Louis Vuitton, maar ook voor een simpele basic van H&M. In het winkelcentrum vind je ook nog veel kroegjes, restaurants en een bioscoop. Ideaal voor typisch Engels, regenachtig weer.

King’s Road

Dit gezellige straatje is wat minder druk dan een winkelstraat als Oxford Street. Niet alleen vind je er de grote merken zoals French Connection en Jigsaw, maar ook kleinere winkeltjes en boetiekjes. Hier zijn de zaken wat chiquer en duurder. In deze straat vind je ook enkele warenhuizen waar je heerlijk kunt verdwalen.

Ben jij ooit in Londen geweest? Wat zijn jouw favoriete shops?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.