Wat is Bloglovin en hoe werkt het

Diehard blogliefhebbers, waaronder blogbezoekers en blogeigenaren kennen Bloglovin’ vast wel. Echter zijn er ook een aantal bezoekers die op een blog komen, het woordje ‘Bloglovin’ zien staan en denken “huh?”. Voor die mensen schrijf ik dit artikeltje, om uit te leggen wat Bloglovin’ is, en waarom jij het, als blogliefhebber, moet gaan gebruiken!

Bloglovin' - Bloggen Bloglovin' - Bloggen Bloglovin' - Bloggen
Bloglovin' - Bloggen Bloglovin' - Bloggen

Dit zijn zoal de afbeeldingen van Bloglovin’ die je vast wel eens voorbij ziet komen. Een groot deel van alle bloggers heeft wel minimaal één zo’n afbeelding op hun blog staan. Het doel van de afbeeldingen is, dat je erop klikt en vervolgens aanvinkt dat je de desbetreffende blog wilt ‘volgen’. Maar wat bedoelen ze nou met volgen? Ik ga het je helemaal uitleggen.

Wat is Bloglovin’ en hoe werkt het?
Als je een account hebt bij Bloglovin’ kun je jouw favoriete blogs aan je account toevoegen. Oftewel: volgen. Zodra jouw favoriete blogs dan een nieuwe blogpost online zetten, komt dit tevoorschijn in de Bloglovin’ feed. Dit is een pagina waarop je alle nieuwe blogposts van je favoriete blogs kunt zien. Je ziet per blogpost de titel, de eerste paar zinnen van het artikel en eventueel een afbeelding. Zodra je op de titel van de blogpost klikt, word je doorverwezen naar de website van de blog. Vervolgens markeert bloglovin het bericht als gelezen. Heel handig dus.
Zo kun je dus je favoriete blogs volgen, zonder dat je steeds de url van de desbetreffende blog hoeft in te typen. Oja, heel belangrijk: Je kunt zelf instellen of je mailtjes wilt ontvangen van Bloglovin! Stel je in dat je niets wilt ontvangen, zul je geen vervelende mailtjes binnenkrijgen.
Bloglovin' - Bloggen
Even een voorbeeldje van Bloglovin, in mijn browser. Zoals ik al vertelde, staan alle nieuwe blogposts onder elkaar. Het bovenste bericht is nog niet gelezen, daarom is deze nog zwart. Berichten die ik al wel heb gelezen, vervagen een beetje. Zo houd je overzicht!

Blogs die niet werken met Bloglovin’ kun je ook gewoon volgen. Met de zoekfunctie kun je alle blogs vinden en je kunt ze gewoon volgen.

Ook is Bloglovin’ heel handig als je in het bezit bent van een blog. Zo kun je zien hoeveel vaste volgers je hebt, en het helpt ook zeker bij het omhoogbrengen van je bezoekersaantallen. Als je bijvoorbeeld 50 volgers heb, dan heb je in principe iedere keer als jij een blogpost online zet, 50 vaste bezoekers, mits deze bezoekers Bloglovin’ regelmatig gebruiken en jouw blogpost interessant genoeg is om op geklikt te worden.

Dus, volg je een aantal blogs en wil je alle nieuwe updates op één pagina ontvangen? Maak dan Bloglovin’ aan. Er is geen reden om het niet te doen! Je krijgt geen spam mails binnen en het werkt echt gewoon heel simpel. Ik zou het ook heel leuk vinden als je ons zou volgen! 🙂

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

17 reacties

 1. Mayara Esther

  Handig artikel voor de mensen die niet weten wat het is! Bloglovin is super handig, daardoor had ik alle blogs op een mapje op mijn bladwijzer staan en ik deed elke dag mijn rondje op die manier.

  Beantwoorden
 2. Lizzy

  Ik kan niet meer zonder bloglovin! Ik vind het zo fijn! 🙂 Zelf heb ik het al een hele tijd, en ik blijf er elke dag op kijken. Zo vergeet ik nooit een blog! 😀

  Beantwoorden
 3. Miranda

  Ik heb mijn blog er pas geleden vanaf laten halen, ik gebruik alleen nog mijn google reader en de gadget op mijn blog.

  Beantwoorden
  • Lieke

   Ik heb mijn Bloglovin’ account gelinked met mijn Facebook account en toen pakte hij automatisch mijn profielfoto op Facebook!
   Rechtsboven (ongeveer) zie je een blauw vierkantje met een wit hartje erin, als je hierop klikt en kiest voor ‘settings’ kun je je Bloglovin’ linken met je Facebook account.

   Beantwoorden
 4. Julia

  Dit is een heel handig artikel!
  Ik ben zelf net begonnen met mijn eigen blog over Nail art en wist nog niet precies wat Bloglovin inhoud.
  Nu weet ik het wel!

  Bedankt!

  Beantwoorden
 5. Anouk

  bloglovin is zeer handig als hij goed werkt de mark as read knop werkt niet momenteel al een paar dagen daar word ik gek van

  Beantwoorden
 6. Bianca

  Ik heb sinds kort ook blog lovin en heb ook een button van blog lovin op mijn blog.
  Ik heb een site via wordpress maar op één of andere manier komen mijn laatste gescchrevn blogs niet te voorschijn op mijn bloglovin page!
  Wat doe ik niet goed?
  Het schijnt zo makkelijk te zijn, maar ik begrijp niet waarom mijn blogs niet tevoorschijn komen…
  Zijn er meer mensen met dit probleem??
  En hoe los ik dit op??
  Hoop dat iemand me opweg kan helpen! 🙂

  Beantwoorden
 7. Anouk

  Hoi

  Ik ben pas begonnen. Heb een rss feed, NL naam en krijg hem nog steeds niet “geclaimd” bij bloglovin onder mijn account..

  Iemand tips?
  Hoor ze graag..

  Thx

  Beantwoorden
 8. Nami

  Ik heb al een tijdje een blog (justnami) en ik heb ook geprobeerd om mijn blog te claimen maar bloglovin kon hem niet vinden. moet ik een domeinnaam hebben daarvoor ?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.