Hoe krijg je veel / meer bezoekers op je blog / website?

Als je begint met bloggen, is het bereiken van een (groot) publiek best wel moeilijk. Niemand kent je blog, je hebt totaal geen naamsbekendheid en zeker in de eerste maand zal er nog niet zo veel leesvoer online staan. Bezoekersaantallen zijn de eerste weken om te huilen – maar hey: als je er maar plezier in hebt toch? Ook al doe je het enkel als hobby, stiekem zijn hoge bezoekersaantallen wel heel erg leuk. Daarom ga ik vandaag mijn persoonlijke gouden tips weggeven. Ook als je al langer blogt en je wilt je bereik vergroten dan komen mijn tips misschien wel van pas!

Hoe krijg je veel (terugkerende) bezoekers op je blog? Mijn 20 tips! - Bloggen

Mijn bezoekersaantallen

Je bevind je nu op PinkGraphics.nl, mijn persoonlijke roze blogje. Ik houd van transparantie, dus jullie mogen best een kijkje nemen in mijn statistieken ;-). Mijn blog telt nu, op het moment van schrijven ongeveer 15.000 unieke bezoekers per maand. In de afgelopen 30 dagen had ik 15.320 om precies te zijn. Tegenover grote blogs zoals Beautygloss is mijn blog maar een kleintje, maar ik vind 15.000 unieke bezoekers toch al iets om trots op te zijn. Zeker omdat bloggen helemaal in is en er duizenden Nederlandse blogs zich op het web bevinden. Concurrentie zal ik het niet noemen, want een blog is vaak persoonlijk: Dus nooit hetzelfde. Maar ondanks dat moet je wel boeiend zijn en blijven. Mijn blog is sinds dat hij online staat in de groei en de aantallen hebben nooit echt voor maanden stilgestaan. Staan jouw bezoekersaantallen wel stil? Dan raad ik je aan om verder te lezen, want misschien werken mijn tips voor jou.

1. Begin bij het begin: Een goede host en domeinnaam

Als je je vanaf nu wilt gaan focussen op de groei van je blog: Zorg voor een eigen domeinnaam en host, als je dat nog niet hebt. Een eigen url (dus niet sitenaam.hosting.nl) ziet er iets professioneler uit en als je een eigen hosting hebt (dus niet je site gehost bij wordpress.com of blogger) heb je veel meer vrijheid. Installeer WordPress op je hosting en je bent klaar om te groeien!

2. Houd je bezoekersaantallen bij: Installeer Google Analytics

Natuurlijk heel belangrijk, want anders kun je je bezoekersaantallen natuurlijk niet in de gaten houden. Natuurlijk kun je je bezoekersaantallen ook op andere manieren in de gaten houden (door bijvoorbeeld Statcounter), maar Google Analytics is een van de betrouwbaarste en uitgebreidste bronnen. Ik gebruik zelf Google Analytics én Statcounter, omdat ik merk dat ze beide een andere manier hebben van bezoekers tellen. Ik vind het wel interessant om ze daarom beide in de gaten te houden. Daarnaast gebruik ik ook Jetpack voor WordPress, deze houdt de views in de gaten. Het fijne hieraan is, is dat ik meteen in één oogopslag kan zien welke artikelen het meeste bekeken worden en waar de bezoekers vandaan komen.

3. Maak een Bloglovin’ account aan

Maak Bloglovin’ aan, koppel hem aan je website en zet de Bloglovin’ counter op een zichtbare plek op je blog. Wanneer een bezoeker ook Bloglovin’ heeft en jouw website interessant genoeg vindt om te volgen, is het voor de bezoeker makkelijk als de teller op een zichtbare plek staat. Als mensen je via Bloglovin’ volgen en je plaatst een interessant artikel, is de kans groter dat deze mensen dit artikel opmerken en daadwerkelijk gaan lezen. Lees hier meer over Bloglovin’.

4. Social Media

Laat iedereen weten dat je een blog hebt. Of nog beter: Wanneer je een nieuw artikel online hebt gezet. Deel je blog eens op je persoonlijke Facebook pagina, vraag aan je vrienden wat ze van je blog vinden. Deel je nieuwste artikelen via ook je Twitter account als je die hebt. Wat ook goed is: Maak een Facebookpagina aan voor je blog, zodat mensen je blog kunnen Liken op Facebook en op de hoogte blijven van je nieuwste artikelen. Mits je natuurlijk je Facebookpagina regelmatig update. Ook belangrijk: Youtube! Door op youtube een kanaal aan te maken en interessante filmpjes te uploaden, zal je ook op Youtube wat trouwe volgers creëren. Link in de beschrijving altijd naar je website, voor het geval dat een van je filmpjes héél goed bekeken wordt of zelfs viral gaat. Zelf ben ik nog niet echt actief met Youtube, maar dat wil ik in de toekomst wel gaan doen.

5. Uitstraling: Logo en lay-out

Ik ben zelf grafisch vormgeefster en ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Ik heb er misschien een iets andere kijk op dan de meeste van jullie, maar echt: Zorg dat je een herkenbaar logo hebt en een overzichtelijke en oogvriendelijke (dus geen felle kleuren all the way) lay-out. Waarom? Dit hoort eigenlijk bij het stukje herkenbaarheid. Heb je een herkenbaar en origineel logo? Dan zullen mensen je blog sneller herkennen en sneller verder lezen als ze weer een keer terugkomen op je blog. De lay-out moet overzichtelijk zijn en je moet makkelijk kunnen navigeren. Hoe weet je of je lay-out goed is? Misschien heb je ouders, tantes, ooms, oma’s of opa’s die niet zo vaak internetten. Laat hun navigeren door je website. Lukt het? Dan is je lay-out vriendelijk voor iedere doelgroep.

6. Mobiele website

Het hebben van een website die goed te bekijken is op je mobiel en tablet is tegenwoordig een must. Ik had vroeger geen WordPress thema die goed zichtbaar was op smartphones, maar ik besef me nu hoe belangrijk dat is. Als mensen op hun smartphone even gaan Googlen en ze komen op jouw website uit, maar jouw website kunnen ze niet goed bekijken op hun smartphone, dan zijn ze binnen een paar seconde weer weg. Jammer, want je wilt stiekem toch dat deze mensen nog even door gaan browsen op je blog, toch?

7. Bezoek eens andere blogs en laat een inhoudelijke reactie achter

Dit werkt heel goed, vooral als je net bent begonnen met bloggen. Reageer op andermans blogposts. En dan bedoel ik niet “Leuk!”, maar probeer een echte inhoudelijke reactie te geven. Om eens “Leuk!” te zeggen is geen ramp, maar doe dat niet bij iedereen. Wanneer mensen benieuwd zijn naar de persoon achter de reactie, klikken mensen op je naam, die verwijst naar je blog. Als je op meerdere blogs per dag reageert, zullen je bezoekersaantallen dus stijgen. En misschien krijg je er wel vaste bezoekers voor terug.

8. Maak gebruik van SEO

Search Engine Optimalisation (zoekmachineoptimalisatie), heel belangrijk! Ik kan niet helemaal uitleggen wát het precies inhoudt (dan ben ik morgen nog bezig met typen), maar het komt erop neer dat je beter gevonden wordt door zoekmachines als je hier gebruik van maakt. Een paar voorbeelden van SEO zijn: Betere titels voor je artikelen maken (dus: je titel moet omschrijven waar je hele artikel over gaat), werken met kopjes in je artikelen, afbeeldingen een titel geven, gebruik maken van meta omschrijvingen en de link van je artikelen een duidelijke structuur geven. Er zijn voor WordPress verschillende plugins om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Zoek bij je WordPress plugins op: SEO of Search Engine Optimalisation.

9. Bekijk welke artikelen het meeste worden bezocht, doe hier iets mee. Wees uniek!

Bekijk je statistieken en houd in de gaten welke artikelen het beste worden bekeken. Is een DIY artikel jouw meest bekeken artikel? Maak meer DIY’s. Is een persoonlijk artikel je meest bekeken artikel? Maak meer van zulke artikelen. Is een artikel over een bepaalde soort oogschaduw jouw meest bekeken artikel? Schrijf nog een keer over die oogschaduw, of over dupes. Maak er nog eens een look mee.

10. Probeer eens iets anders

Schrijf je altijd over dezelfde onderwerpen? Schrijf eens over iets anders. Ga eens ergens heen waar je nog nooit ben geweest en schrijf hierover. Koop een iets wat je nog niet hebt en schrijf erover. Let wel op: Blijf bij jezelf. Als je over dingen gaat schrijven die je totaal niet interesseren, dan gaat dit ten koste van de kwaliteit van je artikel.

11. Ga mee met de media & hypes

Herinneren jullie die discussie over Zwarte Piet nog? Dat het racistisch zou zijn en blabla. Ik besloot hier een artikeltje over te schrijven en mijn mening te geven. Ik besloot dit artikel te delen op mijn persoonlijke Facebook met als gevolg een hoop shares, likes en reacties. Maar het belangrijkste: Veel bezoekers op m’n blog!

12. Houd winacties

Wij houden wel van dingen winnen, dus het opzetten van een winactie is vaak een goede zet. Promoot je winactie via social media en er zullen geheid een hoop mensen op afkomen! Laat de bezoekers ook een opdracht uitvoeren, bijvoorbeeld dat ze je moeten volgen op een van je social media kanalen. Het opbouwen van een publiek op social media is namelijk ook best belangrijk.

13. Werk eens samen met een andere blogger

Zet bijvoorbeeld een winactie op samen met een andere blogger en promoot deze winactie op jullie eigen blog. Een andere blog heeft natuurlijk een hoop andere bezoekers dan jouw blog, dus zo leren jullie bezoekers elkaars blog kennen, en wellicht houd je er wat vaste bezoekers aan over!

14. Zet onder ieder artikel een paar gerelateerde artikelen

Het is heel belangrijk om onder je artikelen een paar gerelateerde artikelen te zetten. Als mensen je artikel namelijk interessant vonden en ze zien dat je hebt geschreven over een soortgelijk onderwerp, is de kans groot dat de bezoeker doorklikt en je volgende artikel gaat lezen. Op deze manier blijft de bezoeker geboeid en blijft hij/zij dus ook langer op je blog rondhangen. Je kunt gerelateerde artikelen gemakkelijk onder je artikel zetten met een WordPress Plugin.

15. Refereer in je artikel eens naar een ander artikel van jezelf

Schrijf je een tweede keer over hetzelfde onderwerp? Vergeet niet om te linken naar je laatste artikel over dit onderwerp. Een goed voorbeeld hiervan is mijn artikel over de Primark Sequin 3D Manicure. In de eerste allinea verwijs ik naar twee andere speciale nagellakjes die je ook bij de Primark kunt kopen. En een ander goed voorbeeld is deze tip, want ik heb zojuist verwezen naar een eigen artikel. 😉 Dit heeft hetzelfde effect als de tip die ik hierboven gaf: Vinden mensen het artikel interessant, dan is de kans groter dat ze verder klikken.

16. Schrijf informatieve blogposts: Maak interessante content!

Informatieve blogposts worden het beste gevonden door zoekmachines. Niemand gaat Googlen op jouw persoonlijke leven, maar wel op nuttige informatie die jij geeft. Laat eens een keer zien hoe je iets kan maken of doen.

17. Schrijf leuk en met zo min mogelijk spelfouten

Dit helpt niet per sé om een meer bezoekers te krijgen, maar wel om de bezoekers te houden. Wanneer je crappy blogposts schrijft met 10.000 spelfouten en rare zinnen, heeft niemand meer zin om verder te lezen. Ok, mijn spelling is ook niet altijd correct, maar hier en daar een klein spelfoutje is minder erg dan een spelfout in iedere zin.

18. Zet een link naar je blog in de handtekening van je email

Dit heb ik zelf sinds kort, maar dit helpt erg als je vaak naar mensen mailt. Je maakt één keer een goede handtekening/signature en je hebt er plezier van bij iedere mail die je verstuurd. En aangezien je als actief blogger veel mailtjes de deur uit doet, doe je hier zeker je voordeel mee. En: Iedere klik is er één.

19. Zet regelmatig een nieuwe blogpost online

.. En promoot deze op social media, wat ik ergens hierboven al heb uitgelegd. Hoe meer nieuwe blogposts je online zet, hoe vaker je terugkerende bezoekers terug komen. Als terugkerende bezoekers weten dat je om de dag een blogpost online zet, zullen ze je blog niet iedere dag bekijken. Als ze weten dat je meerdere artikelen per dag online zet, zullen ze je blog vaker dan één keer per dag bezoeken. Meer pageviews!

20. Maak visitekaartjes en draag die altijd bij je

Dit is waar ik laatst de fout in ging. Ik was op een evenement waar veel andere bloggers waren en de visitekaartjes vlogen om mijn oren. Ik had er stom genoeg nog geen een, terwijl een hoop mensen wel benieuwd waren naar m’n blog en vroegen om een kaartje. Stom dat ik er geen bij had! Maar dit geldt niet alleen voor evenementen: vaak genoeg komt op een borrel/feestje/verjaardag/familiebezoek (noem maar op) je blog toch ter sprake. Zo’n moment is het perfecte moment op je visitekaartje te geven. Wie weet krijg je hier een hoop vaste bezoekers door.

En als laatste tip wil ik je meegeven dat je geduld moet hebben. Je kunt niet van de een op de andere dag opeens heel groot zijn. Alle websites beginnen klein. De een groeit misschien wat sneller dan de andere, maar niemand heeft opeens duizenden vaste unieke bezoekers per maand. Dit kost tijd. Maanden, maar misschien zelfs jaren. Geef niet te snel op, maak gebruik van bovenstaande tips en de tijd zal het je leren!

Dat waren mijn tips! Mocht je zelf nog een gouden tip hebben en deze willen delen: Laat je horen! ;-)

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

86 reacties

 1. Beautyjuf

  Wat een onwijs goede tips! Ik heb sinds kort een andere lay-out: rustiger, strakker en overzichtelijker en merk dit absoluut aan mijn bezoekersaantallen 🙂 Mag ik je trouwens een vraag stellen? Ik heb, sinds ik mijn blog heb, Google Analytics. Sinds kort is er helaas iets veranderd aan de instelling / heb ik per ongeluk iets veranderd aan de instellingen. Ik heb via Google gezocht, maar kan er niets over vinden om het terug te zetten. Als ik op ‘real time’ klik, zie ik tegenwoordig of mensen met een laptop, mobiel, e.d. mijn blog bezoeken. Voorheen zag ik: nieuwe/terugkerende bezoekers staan. Dat vond ik veel fijner en informatiever. Weet jij misschien of Google Analytics dit bij iedereen heeft veranderd of dat dit een bepaalde instelling is? Als het laatstgenoemde is, weet jij dan misschien hoe ik dit kan veranderen?

  Beantwoorden
  • Silvy Rusch

   Hmm, bij Real Time zie je toch hoeveel mensen er op dit moment aanwezig zijn op je blog? Bij mij staat er inderdaad daaronder Nieuw / Terugkerend. Zou je mij een screenshot willen sturen (eventueel naar info@pinkgraphics.nl), dan kan ik eventjes een kijkje nemen voor je! 🙂

   Beantwoorden
 2. Jessica Van Der Mark

  super handig! Ik ben van plan om over te stappen naar een eigen domein alleen ik heb daar dus echt zero verstand van.
  Ik zit nu bij blogger en heb doorlinkservice zodat ik toch een .nl heb.

  Beantwoorden
  • Nienke - Jong Burnout

   Ik zit bij Hostnet. Hele prettige service. Als je het propakket kiest, kun je met een druk op de knop WordPress of een ander CMS naar je keuze koppelen (Joomla bijv.). In een eerdere versie van mijn site heb ik zelf alles via FTP geüpload. Het is te doen, maar dan moet je je wel goed inlezen en een beetje handig zijn. Mijn tip is dus je domeinnaam de claimen bij Hostnet of een andere host die jou in staat stelt binnen hun structuur direct wordpress in te laden. Bijkomend voordeel vind ik trouwens ook de chatservice die ze bieden. Gratis hulp op alle dagen van de week via de chat. Ik zit nu drie jaar bij ze, dik tevreden.

   Beantwoorden
 3. Jubes

  Ben begonnen in januari, zie dat ik veel dingen al wel doe, maar ook nog veel te leren heb. 🙄 Wat leuk dat je de tips deelt!

  -X-

  Jubes

  Beantwoorden
 4. Tineke

  Handige tips! Mijn bezoekersaantallen staat al een hele tijd stil, er zit geen groei in.. Sterker nog, het daalt langzaam. Terwijl ik heel veel van jouw tips al opvolg ;P
  Liefs

  Beantwoorden
 5. Marije - BakingbeautyNL

  Informatief artikeltje. Ik ben nu iets meer dan een maand in de lucht en heb nu gemiddeld 135 unieke bezoekers per dag. Ik vind het zo leuk om te zien hoe die getallen groeien (my goodness hoe verslavend!). Hoe lang ben jij nu precies bezig? Bedankt voor je tips en tricks! Ik doe eigenlijk alles al, op de visite kaartjes na. Toevallig wilde ik die vanavond net bestellen :-).

  Beantwoorden
  • Silvy Rusch

   Oh wow, na een maand al? Doe je goed! En inderdaad verslavend he, haha. Ik móét echt iedere ochtend even Google Analytics checken hoor! 😉

   Ik ben in oktober 2012 begonnen, maar ik blog eigenlijk echt ‘actief’ sinds eind 2013. In de tussentijd zette ik wel een paar keer per week een artikeltje online, maar dat was het eigenlijk wel. Nu probeer ik het iedere dag te doen en ben ik er gewoon in zijn geheel actiever mee bezig (echt serieus kijken naar welke artikelen er het beste bekeken worden, daarop inspelen.. en social media!). Sinds eind 2013 heb ik ook opeens een groei gekregen qua bezoekers, wel leuk om te zien. ^^

   Beantwoorden
   • Marije - BakingBeautyNL

    Ik heb geen idee wat normaal is en ik heb dus ook geen idee of ik het ‘goed’ doe qua bezoekers. Jammer genoeg zijn er geen lijstjes met gemiddeldes en groeicurves voor beginnende bloggers haha. Ik heb zelf het idee dat het goed gaat, maar fijn dat jij dat bevestigd! Ja, ik weet het.. ik check denk ik wel 20x per dag mijn statistieken. Heel stom. Ik ben blij dat jij zo groeit!

 6. Jana Vmh

  Ik heb al veel zo’n lijstjes zien voorbijkomen maar ik moet eerlijk zeggen dat dit toch wel de handigste en leukste was om te lezen :)!

  Beantwoorden
 7. Monique

  Erg fijne tips. Visite kaartjes had ik niet aan gedacht. Vond ik altijd ‘onzin’ maar niets is minder waar dus. Al hoewel ik nooit op evenementen kom maar mocht dit ooit voorkomen dan is het zeker handig!

  Beantwoorden
 8. Mandy

  Erg goede tips! Ik merk ook dat, wanneer ik actief ben op andere blogs, mijn bezoekersaantallen omhoog schieten. Nu de laatste dagen ben ik flink wezen carnavallen en heb ik weinig achter de computer gezeten, en dan merk ik dat mn aantallen weer wat dalen. Visitekaartjes heb ik nog niet, maar dat is inderdaad wel een goede tip!

  Beantwoorden
 9. Amanda

  Wat een super handige tips! Ik zie dat ik er al veel toepas maar er ook nog een paar gemist hebt die wel degelijk van belang zijn!
  Bedankt!

  Beantwoorden
 10. Mirjam

  Wat een leuk en interessant artikel! Ik moet me echt eens verdiepen in SEO, ik hoor van verschillende mensen dat dat echt een handig hulpmiddel is.

  Beantwoorden
 11. Sarah

  Enorm handige tips! Vooral je tips over SEO, hier moet ik me echt meer in gaan verdiepen want tot nu toe ben ik daar eigenlijk niet mee bezig geweest. Ik heb nu wel een .nl adres maar ik gebruik nog wel blogger dus ik heb niet de vrijheid die je bij wordpress hebt. Nu vind ik het voor mezelf nog niet het moment om over te stappen maar als mijn blog goed blijft lopen wil ik dit op mijn gemak doen in de zomer, als ik er de tijd voor heb om de overstap goed te maken. Ook een handige tip om gerelateerde artikelen bij ieder artikel te zetten. Bedankt!

  Beantwoorden
 12. Jana

  Hele leuke tips! Mijn bezoekers beginnen langzaam te stijgen en ben er al best fier op. Ik zou vooral vaker moeten posten, maar momenteel gaat dat niet door de examens, jammer! x

  Beantwoorden
 13. Paul

  Een mooi lijstje met tips, maar het gaat vooral in op manieren om je blog te promoten. Het begint toch echt met goede content die bij je past. En inderdaad, zoals je in de eerdere reacties al schrijft, om geregeld stukjes online te zetten. Zelf blog ik al jaren onregelmatig maar probeer nu inmiddels wat regelmatiger te bloggen (al kom ik vooralsnog niet verder dan maandelijks).

  Beantwoorden
  • Silvy Rusch

   Ja inderdaad, goede content is ook zeer belangrijk! 😉 Zoals ik in mijn artikel al omschrijf (vooral punten 9, 10, 11, 16 en 17): interessante artikelen, goede schrijfstijl en letten op spelfouten en dergelijke.. hoort er allemaal bij. Zonder goede content kun je je site eindeloos blijven promoten, maar daar houd je geen vaste bezoekers aan over natuurlijk. Maar wanneer je wel over interessante content beschikt, komen de promoot-tips natuurlijk wel heel goed van pas! 🙂

   Beantwoorden
   • Paul

    Silvy, ik zag dat je het diverse keren aanhaalde. Ik bedoelde meer dat het tip nummer 1 zou moeten zijn (schrijf goede content). Maar 15.000 unieke bezoekers is echt huge! Daar kom ik nog niet bij in de buurt, dus is er voor mij nog veel werk aan de winkel. Dank voor je tips!

 14. Debbie

  Zeer goeie tips allemaal, dank je! Ik ben toevallig afgelopen weekend overgestapt naar een self hosted wordpress blog. Heb ook mijn header aangepast. Ben vooral overgestapt zodat ik Google Analytics kan gebruiken en mijn site verder kan personaliseren.

  Zou jij, als grafisch vormgeefster eens willen kijken naar mijn header/lay-out? Ben wel nieuwsgierig naar je mening. Ben nog hard aan het denken over een logo, dat wil nog niet zo vlotten. Maar ik ga wat ideetjes uitwerken.

  En welke plugin voor gerelateerde berichten gebruik jij als ik vragen mag? Dat is van de dingen die ik nog moet uitzoeken. Jouw gerelateerde berichten zien er mooi uit.

  Beantwoorden
 15. Wendy

  Jij bent misschien vergeleken met Beautygloss een kleintje, maar ik ben vergeleken met jou echt nog een ukkie. En toch ben ik trots op de 625 unieke bezoekers van vorige maand. :mrgreen: De meeste van jou tips heb ik al in gebruik of ben ik pas mee begonnen. En het helpt wel, al groeit het nu nog langzaam.

  Beantwoorden
 16. Larissa

  Wat een super handige tips! Ik ben ook pas net begonnen en ik sprong in februari een gat in de lucht toen ik 50 unieke bezoekers op 1 dag haalde, haha. Maar jij hebt er al zoveel! Ik ga de tips zeker gebruiken, thanks!

  Beantwoorden
 17. kelly

  Superfijn deze tips. Momenteel zit ik zelf nog op Tumblr, hoewel ik de voorkeur geef aan een eigen domeinnaam.
  Maar daar ik pas sinds vorig jaar September begonnen ben, wil ik eerst nog even verder ‘oefenen’ met mijn huidige site.
  Waar ik momenteel nog moeite mee heb is om vooruit te plannen qua blogposts, heb je hier misschien nog tips voor?
  Ik heb zelf veel onderwerpen opgeschreven ter inspiratie, maar als ik dan achter mijn laptop ga zitten heb ik de bekende writersblock… Benieuwd of je hier ook advies over hebt, for now ben ik erg blij met de huidige lijst! 😀

  Beantwoorden
 18. Angela Willemse | Chief editor Great Body & Skin

  Dank je wel voor deze post, handige tips! Ik deed eerder regelmatig winacties waarbij bv de FB-pagina geliked moest worden, maar ben daar nu iets terughoudender mee. Waarom? Omdat ik denk dat dit ook veel bezoekers trekt Die enkel Voor Je winactie Komen En daarna afhaken en nooit betrokken bezoekers worden die werkelijk geïnteresseerd zijn in je content. Het hangt er misschien een beetje van af wat voor blog je hebt, maar te vaak een winactie kan ook obstrusive worden. Daar moet ik vooral erg voor uitkijken met een blog die gezondheidsvoorlichting geeft. Bij een beautyblog vind ik het weer meer passen. Wat zijn jouw gedachten daarover?

  Je schrijft ook dat je felle kleurtjes niet geweldig vindt. Ik gebruik zelf vrij felle kleuren en ben daarom wel heel erg geïnteresseerd in jouw mening als grafisch vormgever over de layout van mijn blog!

  Xx

  Beantwoorden
  • Silvy Rusch

   Ja, daar heb je zeker gelijk in! Ik houd iedere zaterdag een winactie en ik merk inderdaad dat er iedere zaterdag een bepaald groepje mensen op m’n blog langs komt alléén voor de winacties en niet voor de rest van de content.

   Maar daarnaast heb ik door de winacties juist ook nieuwe vaste lezers erbij gekregen, die wel door een winactie op m’n blog zijn uitgekomen, mij begonnen te volgen met Bloglovin en nu regelmatig reageren op andere artikelen! 😀 Als voorbeeld: Járen geleden kwam ik zelf op Beautygloss uit (was in 2008 geloof ik) en ik zag dat zij een winactie hield voor een gratis photoshoot. Ik volgde toen geen één blog, en ik begon Beautygloss eigenlijk te volgen omdat ik haar winacties zo gaaf vond (ik was 15.. haha!). Iedere dag keek ik op haar blog om te kijken of er weer nieuwe winacties zijn, maar helaas was dat niet zo regelmatig. En toen? Toen kwam ik er al snel achter dat haar artikelen leuk zijn om te lezen en sindsdien volg ik haar iedere dag en geef ik eigenlijk niet heel veel meer om (haar) winacties. Zo kan het dus ook gaan!

   En met die felle kleuren bedoel ik eigenlijk: Doseren. Pak geen felgeel, oranje, groen, paars, alles door elkaar, dus het moet wel rustig zijn voor de oogjes, haha. Dat betekent niet dat je geen felle kleuren mag gebruiken natuurlijk! Als ik naar jouw blog kijk vind ik het juist heel erg mooi ogen: Rustige kleuren als basiskleuren en een fel kleurtje als accent. I like!

   Beantwoorden
   • Angela Willemse | Chief editor Great Body & Skin

    Ja, die voordelen zie ik absoluut zoals jij ze beschrijft! Als de weggeefartikelen maar goed aansluiten bij je content, dan is er al een hoop winst gemaakt.

    Dan zit ik met m’n kleurtjes dus wel goed. Altijd fijn om van een pro te horen, dank je wel voor je feedback!

 19. alexa

  Super handig, ik wil al een tijdje een eigen domein / hosting ben alleen nog opzoek naar een goede die niet te duur is maar wel goed. Prijs/kwaliteit verhouding! Super handig artikel heb er veel aan!!

  Beantwoorden
 20. Annelies

  Echt handige tips, ook enkele waar ik zelf nog nooit aan had gedacht. Ik ga dit artikel zeker opslagen zodat ik er nog kan naar terugkijken!
  Liefs, Annelies

  Beantwoorden
 21. Lotte

  Hey,
  Ik heb zelf ook een blog en heb er echt helemaal geen verstand van :???:.
  Ik heb een blog met wordpress en ik wilde 2 dingen vragen.
  Vraag een: Waar je kan zien hoeveel volgers je hebt?
  Vraag twee: Hoe werkt Google Analytics?
  Ik hoop dat je deze vragen voor mij wilt beantwoorden, dat zou ik echt fijn vinden!
  Groetjes Lotte

  Beantwoorden
 22. Naziera

  Allereerst een onwijs goed artikel. Ik kan hier inderdaad veel mee doen de kaartjes bestellen is een goede tip. Bedankt dat je dit deelt.

  Groetjes naziera

  Beantwoorden
 23. Nicky Corts

  Silvy wat aardig om deze tips met ons te delen. Ik ben het op designgebied helemaal met je eens. Ik houd absoluut niet van roze en wilde jouw blog daarom eigenlijk direct wegklikken, maar jouw uitgebalanceerde layout maakte me nieuwsgierig en ik heb je post helemaal gelezen. Knap gedaan!

  Beantwoorden
 24. Kim

  Goede tips! Let wel op dat je niet zomaar winacties op Facebook plaatst, hier zijn nog best veel regels aan gebonden. Je mag namelijk niet van mensen eisen dat ze iets van jou op hun tijdlijn plaatsen. Toen ik mijn blog aan het opzetten was, stuitte ik tegen deze regel

  Beantwoorden
 25. Merlot

  Sinds kort ben ik ook een blog begonnen en heb ik er erg veel plezier in! Mijn spelling kan uiteraard stukken beter maar daar werk ik aan, het is niet prettig lezen als je alleen maar spelfouten uit de tekst haalt. Ik zou het fijn vinden als mensen mijn blog komen bezoeken maar ik heb er plezier in en dat is het belangrijkst! Je hebt super tips gepost daar heb ik een heleboel aan! xxx

  Beantwoorden
 26. Roxanne

  Handige tips! Ik ben stiekem een beetje verslaafd aan die statistieken en heb de hele dag analytics openstaan. Wij zijn ongeveer een maand geleden begonnen met CloudNineDaily.com en hadden vandaag voor het eerst meer dan 250 unieke bezoekers. Ik weet niet of dat veel is, maar we zijn er echt heel erg blij mee! 😀 Onze SEO is nog niet zo sterk denk ik, maar veel van de andere punten die je noemt in je artikel hebben we al toegepast. Lief dat je dat je je tips wilt delen met andere bloggers!

  Beantwoorden
 27. Marissa Cornelisse

  Erg handige tips! Ik ben sinds kort mijn blog begonnen maar elke week kwalitatief goed posten red ik niet. Ik vroeg me af hoe ik verder kom dan mijn vriendenkring. Met deze tips kan ik zeker verder.

  Bedankt!

  Paardenpassie.net

  Beantwoorden
 28. wesp333

  Leuk en volledig artikel.
  (Lay-out : dus geen felle kleuren) schrijf je in dit artikel.
  Oei!!! Dan ben ik niet echt goed bezig vrees ik?
  Je schrijft ook het volgende :
  (De lay-out moet overzichtelijk zijn en je moet makkelijk kunnen navigeren.)
  Daarvan denk ik dat het op mijn blog nog mee valt.
  Wat denken jullie? Laat maar weten.
  😯

  Beantwoorden
 29. Laura

  Heeeyy, heel erg bedankt voor de tips. En ik dacht laat ik dan maar direct beginnen met reageren op deze blogpost! haha, maar echt bedankt! Daagg.

  Beantwoorden
 30. Sofie

  Ontzettend bedankt voor al je tips, hier heb ik heel veel aan als beginnend blogger. Ik ben sinds september 2014 echt begonnen en heb vanaf toen ook de naam Sproetjespost gedragen. Ook heb ik sinds november een eigen hosting waar ik superblij mee ben. Ik probeer nu nog uit te vogelen welke plugin ik het beste kan gebruiken voor Google Analytics aangezien deze nog niet is geïnstalleerd in WordPress (best dom besef ik nu). En ik ga het SEO beter doorlezen, ik snap het nog niet helemaal 🙂 In ieder geval: bedankt bedankt en nog eens bedankt!

  Beantwoorden
 31. Fleur

  Echt, super bedankt voor deze tips, ik ga ze zeker gebruiken!!!! 😀 😀
  Ik heb sinds november een blog en ik hoop dat er nu meer mensen op mijn blog gaan kijken!

  Beantwoorden
 32. Fleur

  Echt, super bedankt voor deze tips, ik ga ze zeker gebruiken!!!! 😀 😀
  Ik heb sinds november een blog en ik vind deze tips heel fijn!! Heel erg bedankt!!

  Beantwoorden
 33. Danique

  Handige tips! Ik ga ze nog een beetje extra toepassen in de hoop dat het lukt! Mijn bezoekers stijgen gelukkig al. Ook leuk om te lezen dat we allebei dezelfde opleiding doen! Heb je je site ook zelf ontworpen of is dit een thema? Ziet er wel leuk uit!

  Beantwoorden
 34. Eva

  Heel handig! Het zijn veel meer tips dan de standaard tips die je op internet leest 🙂
  Social media gebruik ik (nog) niet echt voor m’n blog, maar bloglovin’ wel.
  x Eva

  Beantwoorden
 35. Jinnie93

  Wauw ik ben net bijna een maand bezig met mijn blog *hartstikke noob nog dus (A)*, en deze tips komen echt heel goed van pas! Ik heb meerdere artikelen gelezen met dit soort tips maar deze is echt wel de beste, ik zal er zeker wat mee gaan doen!:)

  Beantwoorden
 36. Cleem

  Wat een waardevolle tekst. Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met bloggen over huis-tuin-en-keuken duurzaamheid, heb er enorm veel plezier in, maar nog niet zo veel bezoekers. Ik ga je tips zeker opvolgen.

  Beantwoorden
 37. Katlijn

  Dank je voor je tekst omtrent meer bezoekers. Ik ben sinds 3 weken gestart met een blog over mijn succesverhaal vanuit buitengewoon onderwijs type 1 grootkeukenmedewerker naar hoger onderwijs. Jouw tips zal ik zeker toepassen hiervoor!

  Beantwoorden
 38. Angela

  Ik ben ook net begonnen! Je tips vind ik erg handig. Tot nu toe heb ik maar een paar bezoekers gehad (ik ben ook nog maar een paar dagen bezig.. haha) Kan er zeker wat mee. Groetjes, Angela

  Beantwoorden
 39. Tanja

  Fijn, deze tips!!! Ik ben net begonnen met bloggen en moet mijn weg dus nog vinden.
  Met jouw praktische tips kom ik vast een stukje verder. Je tip van de visitekaartjes had ik zelf nooit bedacht, terwijl ik ze wel gebruik voor mijn bedrijf!

  Beantwoorden
 40. TalithaNoij

  Wat een handige tips! Ik blog nu al een paar maanden en de bezoekersaantallen van mijn site wisselen heel erg. Ik ga zeker wat met deze tips doen. En eigen visite kaartjes lijken me echt ontzettend leuk haha! 😛

  Beantwoorden
 41. Olivia

  Leuke tips. Ik heb nog geen visitekaartjes, moet ik ook maar eens achteraan gaan dan. Ik vind het wel lastig meer volgers op Facebook te krijgen. Ik heb een relatie blog een ik post ook artikelen die misschien niet iedereen op zijn tijdlijn wil hebben staan ivm volwassen content. Ik dacht om op Facebook meer met quotes te doen. Die zijn tenslotte wat neutraler.
  Bedankt
  Olivia

  Beantwoorden
 42. Amber

  Wat een super handige tips !! Ik wil er ook zoveel mogelijk gaan uitproberen en toepassen. Hopelijk heb ik er profijt van en gaat het bij mij ook echt werken. Ik ben nog niet zo lang begonnen, maar ik vind dat ik al aardig op weg ben. Misschien zou je eens een keer op mijn blog willen kijken 😀
  Zou ik jou ook mogen mailen met vragen, of heb je dat liever niet?

  Ik hoop dat je op mijn reactie wilt reageren.

  Liefs, Amber

  Beantwoorden
 43. Esmee Heijdeman

  Super artikel! Ik heb zojuist een bloglovin account aangemaakt en ik ben ondertussen alweer een uur aan het rond snuffelen op je blog. Heel handig ook je photoshop tutorials. Ik wil zelf een workshop doen maar door jou filmpjes kom ik alweer een heel eind! Thanks! Xx

  Beantwoorden
 44. Cynthia

  Handige weetjes! Wat betreft de visitekaartjes; ik heb ze en in hetzelfde design heb ik een automagneet laten maken. Supercool om zo de weg op te gaan én het heeft zijn werking!

  Beantwoorden
 45. Lisette

  Dank je wel! De visitekaartjes ben ik al mee bezig, ik wil iets niet standaards maar wel iets duidelijks. Maar de link naar mijn site onderaan mijn mail heb ik nog niet! Ga ik er meteen inzetten!

  Beantwoorden
 46. Roy Beerens

  Hallo allemaal!
  ik ben al een paar jaar bezig met een blog over verschillende elektronica projecten die ik in mijn vrije tijd maak (als hobby) echter zijn de bezoekersaantallen zeer mager. kunnen jullie mij feedback geven over de dingen die ik nog kan verbeteren aan de website. Ik heb al best veel gedaan aan seo en ik ben op het moment bezig met de online seo training van google voor het google certificaat te bemachtigen. voel je vrij om je feedback te mailen naar info@trelektronica.nl of reply op dit bericht.

  Alvast bedankt (:

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.