Jouw zwarte truien heb je naar achteren geschoven in je garderobe. Ondanks dat je deze graag draagt, omdat je die zo gemakkelijk met andere items combineert is nu de hoogste tijd voor kleur. Het is lente! Deze lente staan een aantal kleuren centraal; roze, oranje en paars ga je veel in shops als Yourlookforless zien. Daarom vertel ik je graag wat meer over deze kleuren.

54557b7e4cb764eac25ecf6e8db51b00

Roze voor de liefde

Roze wordt geassocieerd met liefde en romantiek. Deze kleur maakt je rustig, tenminste als je de kleur voor het eerst ziet. Door roze kleding te dragen, laat je zien dat je met je medemens meevoelt en dat je openstaat voor anderen. Of jouw vriendje nu roze draagt of jij zelf, anderen zien je bij het dragen van deze kleur als benaderbaar. Natuurlijk bestaan er ook felgekleurde varianten, deze zorgen voor opgewektheid.

49937f9220ac81809161e0d5b0950820

Oranje voor de warmte

Oranje is niet alleen de kleur die bij Nederland hoort, het is ook een kleur die staat voor energie, enthousiasme en warmte. Deze kleur is opvallend en wordt daarom bijvoorbeeld gebruikt voor hesjes, welke je aantrekt als je met pech langs de weg staat of gaat hardlopen. Als je oranje draagt, dan straal je warmte uit, iedereen is welkom. Deze kleur durft niet iedereen te dragen, maar als je kiest voor een rustige basis, zoals een witte broek, dan kun dit prima dragen.

c61403e811d41bd3162cc5961eed6c24

Paars voor de wijsheid

Paars staat voor vorstelijkheid en rijkdom. Daarnaast horen ook wijsheid en spiritualiteit bij deze kleur. Als je om je heen kijkt, zie je niet veel paarse bloemen. Natuurlijk heeft een vlinderstruik paarse bloemen en kun je speciaal gekweekte bloemen, zoals tulpen kopen. Door het dragen van paars, laat je zien dat je wilt opvallen. Waarbij een lichte paarse kleur meer je vrouwelijk uit en een donkere paarse kleur je volwassenheid benadrukt.

Wat is jouw favoriete kleur?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.