De zelfbruiner die 2-3 weken blijft zitten

Ja hoor, het is ijskoud buiten en Silvy gaat over zelfbruiners schrijven. Niet zo heel erg gek eigenlijk toch? Als de zon buiten niet meer schijnt, moeten we de maar zon uit een flesje halen.

Alleen jammer dat er in zo’n flesje niet alle voordelen van de zomer zitten. Maar we kunnen niet alles hebben, hè? Ik ben eigenlijk totaal geen fan van zelfbruiner. Komt eigenlijk doordat ik vaak te lui ben om te smeren en het blijft nooit echt lang zitten. Vind ik een beetje verspilde tijd en moeite. Maar als er mij wordt beloofd dat een bepaalde zelfbruiner 2-3 weken blijft zitten, word ik toch wel een beetje nieuwsgierig.

vita-2614kopieVita Liberata is het merk dat mij belooft dat ik tot 3 weken lang getinte beentjes blijf hebben. De verpakking maakt in ieder geval een goede indruk! Het doosje heeft een erge luxe uitstraling en over het flesje ben ik ook zeer te spreken. Niet alleen hoe ‘ie eruit ziet, maar de verpakking is naast mooi ook nog eens praktisch. Onder de dop zit namelijk een pompje verstopt. Erg handig en hygiënisch!

vita-2633kopieHet product zelf zou ik omschrijven als een luchtige mousse. En ik moet zeggen: Dat brengt super gemakkelijk en gelijkmatig aan! Pluspunten!

vita-2608kopieMaar aanbrengen doen we niet met onze handen, want dan kan ik je verzekeren dat je handen daar een beetje oranje/bruin van worden. Dat komt doordat je handen (zeker in de winter) wat droger zijn en de zelfbruiner zich hier goed aan hecht. En niet alleen daarom gebruiken we een handschoentje, maar ook omdat we daarmee veel gelijkmatiger kunnen aanbrengen.

Ik heb helaas geen voor en na foto’s gemaakt, maar met een simpel Google zoekopdrachtje kom je er ook wel. Sorry dat ik geen eigen foto’s heb, maar ik kan zeggen je er een mooi bruin (geen oranje!) tintje van krijgt. Geen strepen of vlekken, wat nogal eens voorkomt bij bepaalde zelfbruiners. Bij mij bleef de zelfbruiner ongeveer 2 weken goed zichtbaar. Na de tweede week zat ‘ie er nog steeds op, na de tweede week werd hij steeds minder goed zichtbaar omdat hij langzaam vervaagt. Maar een zelfbruiner die 2 weken blijft zitten is natuurlijk al erg goed! Een ander groot pluspunt is dat deze zelfbruiner niet zo’n vieze ‘zelfbruiner’-geur heeft. Mensen die regelmatig (verschillende) zelfbruiners gebruiken, weten wat ik bedoel.

De Vita Liberata pHenomenal zelfbruiner kost € 46,50 voor een flesje van 125ml. Klinkt prijzig, maar je doet erg lang met een flesje en voor een zelfbruiner die 2 tot 3 weken blijft zitten, is het dubbel en dwars waard.

Mini disclaimer: Het product in deze review heb ik gekregen van een bedrijf/merk.