Energie bespaartips voor de zomer

Denk je aan de zomer, dan denk je misschien niet zo snel aan energie besparen. Maar het kan wel! Bijvoorbeeld door je was buiten te drogen. Of je koelkast uit te zetten voor je op vakantie gaat. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

eco-lamp

Vakantie

– Ga je op vakantie? Kijk dan of je je koelkast kunt leegmaken en uitzetten. Zet de deur wel open als je de koelkast uitzet. Tegen de schimmels!
– Kijk voor je weg gaat of alle apparaten uitstaan. Dat is voordeliger en veiliger dan op stand-by laten staan.

Huis

– Zon en een zomers briesje zijn ideaal om je was te drogen. Je wasdroger een keer niet gebruiken scheelt je veel stroom.
– Ontdooi eerst je vriezer voor je ‘m vol stopt met ijsjes. In de vriezer ontstaat vanzelf ijsafzetting, waardoor hij harder moet koelen. Weg laten smelten dus!
– Een open deur… maar zet ‘s nachts een raampje open om de koelere lucht binnen te laten.

Buiten

– Gras maaien? Ga voor het handwerk. Dat scheelt véél stroom, en met zo’n handmaaier heb je meteen een work-out voor je lijf. Het gras minder vaak maaien kan ook. Met langer gras droogt de grond minder snel uit. En dat scheelt weer sproeiwater.
– Geef je planten water als de zon bijna onder is. De bladeren en wortels verbranden minder snel en er verdampt minder water.

Een voordelig energietarief helpt je niet besparen op je verbruik maar wel op je energie uitgaven. Check daarom regelmatig of je nog goed zit. Bijvoorbeeld met de energieprijzen vergelijker van Prizewize. Lees ook de energie bespaartips van overstapcoach Pieter Scheerens.

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.