Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel

Zo’n twee weken geleden kwam er een artikel online over de gelnagellak van Essence. In dit artikel beschreef ik mijn eerste indrukken over de nagellak en legde ik uit hoe je het aan moet brengen. De eerste indruk was goed, maar ik kan je nu pas vertellen wat ik écht vind, omdat ik nu pas weet hoe de nagellak er na de 10 dagen eruit ziet. En hoe mijn nagels eraan toe zijn na het verwijderen van de manicure.

essence_gel_nails_at_home_review-7709

Na 2 dagen

Zo zagen mijn nagels eruit zo’n 2 dagen nadat ik de gelnagellak had aangebracht. Geen beschadiging of iets, pfieuw! Normale nagellak chipt bij mij al na 1 of 2 dagen (doordat m’n nagels zo dun zijn), dus ik was op dat moment al enorm opgelucht dat deze gelnagellak al 2 dagen bleef zitten!

essence_gel_nails_at_home_review-7712

Na 6 dagen

Na 6 dagen: Nog steeds perfect! Ik had met mezelf afgesproken dat ik al enthousiast zou zijn als het er 5 dagen perfect en onbeschadigd op zou zitten, want dat heeft nog geen een nagellak mij geflikt (behalve Sensationails dan!). Maar Essence doet het gewoon. Yay!

essence_gel_nails_at_home_review-7790

Dag 9

Op dag 9 begon de nagellak helaas los te zitten en kon ik er niet echt meer vanaf blijven. Met dit als resultaat. Ik besloot daarom maar alles eraf te halen.

essence_gel_nails_at_home_review-7830

Verwijderen

Het verwijderen van de nagellak. Essence zegt zelf dat het super easy is. En ja, het is inderdaad super easy. Door de peel off basecoat kon ik bij iedere nagel de nagellak er heel gemakkelijk aftrekken. Ik heb geen foto gemaakt van hoe mijn nagels eruit zagen nadat ik de gelnagellak eraf had getrokken, maar ik kan er dit over zeggen: Mijn nagels waren niet beschadigd, maar ze waren alleen een beetje droog. Dus ik raad aan om, na het verwijderen van de gelnagellak, je nagels goed te verzorgen met een hydraterende (nagel)olie.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7673

Nog eventjes een flashback naar mijn vorige artikel: hoe heb ik deze gelnagellak aangebracht?

1. Ik heb mijn oude nagellak eraf gehaald met nagellak remover met aceton.
2. Mijn nagels heb ik gevijld in de goede vorm.
3. Ik heb de oppervlakte van mijn nagels níét gevijld met een buffervijl.
4. Nagelriemen zijn teruggeduwd.
5. Ik heb de Essence cleanser op een sponsje gedaan en hiermee mijn nagels grondig schoongemaakt.
6. De primer heb ik aangebracht in een hele dunne laag.
7. Ik heb de dikke, plakkerige basecoat aangebracht op mijn nagels, in een zo dun mogelijk laagje.
8. De basecoat heb ik laten drogen onder de uv led lamp van Sensationails.
9. Ik heb weer wat cleanser op het sponsje gedaan en heb het kleverige laagje van alle nagels afgehaald. Dit is een erg belangrijke stap, want dit wordt nogal snel vergeten.
10. Ik heb twee laagjes gewone Essence nagellak aangebracht.
11. Deze nagellak droogt niet onder de lamp, dus ik heb deze natuurlijk laten drogen.
12. Nadat ik zeker wist dat de nagellak droog was, heb ik de gel topcoat aangebracht.
13. Één minuut laten drogen onder mijn Sensationails lamp.
14. Weer het sponsje met de cleanser gepakt en het laatste kleverige laagje van mijn nagels afgehaald. Klaar!

De nagels afsluiten

Heel belangrijk: Nadat ik klaar was met het lakken van één nagel, heb ik een beetje nagellak aan de bovenkant van mijn nagels, in de breedte aangebracht. Dit is om de nagellak ‘af te sluiten’ en dat er minder snel beschadigingen aan de bovenkant kunnen ontstaan.

Pluspunten +

– Het is goedkoop
– Het is heel gemakkelijk aan te brengen; iedereen kan het
– Je kan alle kleuren nagellak gebruiken die je wilt
– Het blijft langer zitten dan een normale nagellak
– Het geeft je nagels een glossy glans
– De lak wordt best hard, hierdoor voelen je nagels steviger aan en breken ze minder snel af.

Minpunten –

– De normale nagellak (die kleur die je kiest) kan niet drogen onder de UV led lamp. Deze moet natuurlijk opdrogen en dit kan soms heel erg lang duren, afhankelijk van welke nagellak je gebruikt en hoeveel laagjes.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7703kopie

Eindconclusie

Ik ben enorm enthousiast over deze gelnagellak! Het is goedkoper dan andere gelnagellak, het geeft een mooi effect en je nagels voelen sterker aan zolang de gelnagellak erop zit. Ik ben zelf in het bezit van Sensationails, een gelnagellak die best wel duur is. En ja, de kwaliteit is zeker vergelijkbaar. Dus iedereen die overweegt om gelnagellak te kopen: Koop Essence, want die is het goedkoopste en de kwaliteit is vergelijkbaar. Nog een tipje trouwens! Wil je het optimale gel effect krijgen? Pak een iets donkerdere kleur. Bij donkerdere kleuren zie je de hoogglans heel goed, bij lichtere kleuren minder.