Essence gel nails at home

Toen het bekend werd dat Essence met gelnagellak op de markt zou komen baalde ik best wel, omdat ik net best dure gelnagellak van Sensationails had gekocht. Maar toch was ik er enorm benieuwd naar: Zou zo’n budgetmerk de kwaliteit kunnen halen van een duurder merk? Toen ik laatst in de Kruidvat was, zag ik dat Essence de gelnagellak al in haar schappen had liggen. Ik besloot meteen alles te kopen wat ik nodig had om mijn nagels om te toveren in mooie glossy gelnagels.

Gelnagellak is nagellak die je nagels eruit laat zien alsof je zojuist je nagels hebt laten doen bij een nagelsalon. Gelnagellak heeft een glossy finish; het heeft meer glans dan een normale nagellak. Daarnaast is gelnagellak iets sterker en blijft het heel lang op de nagel zitten.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7673

Starterskit

Ik had ergens gelezen dat je een starterskit kon kopen, maar deze hadden ze helaas niet. Maar ik heb wel de volledige inhoud gevonden: Een cleanser, primer, basecoat en topcoat. Als je denkt: ik mis een gekleurde lak op de foto.. dat klopt. Je kan namelijk alle Essence nagellakjes gebruiken voor deze gelmanicure! Dus pak ook even je favoriete kleur erbij. Oja, heel belangrijk: Je hebt ook een UV led lamp nodig. Essence verkoopt deze voor 30 euro, maar ik had er al een van Sensationails.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7684

Je nagels voorbereiden

Als je gaat beginnen aan de manicure, moet je ervoor zorgen dat je nagels mooi gevijld zijn en dat je nagelriemen naar achteren zijn geduwd. Als je dit hebt gedaan is het tijd om je nagels te desinfecteren en schoon te maken. Dat doe je met de cleanser. De cleanser zorgt ervoor dat je nagels helemaal schoon worden en worden ontvet. Dit is erg belangrijk. Als je nagels vies zijn of er ligt een vettig laagje op, dan hecht de gelnagellak minder goed en gaat deze er sneller af.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7685Nadat je al je nagels hebt schoongemaakt met de cleanser, doe je op iedere nagel een dun laagje van de primer. Door de primer hecht de nagellak beter aan je nagel. Deze primer trekt snel in je nagels, dus je kunt meteen verdergaan!

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7689

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7690

Basecoat

Belangrijk: Het aanbrengen van de speciale peel off gel base. Waarom? Dit beschermt je nagels tegen verkleuring en het zorgt ervoor dat je de speciale gelnagellak er in één keer af kunt trekken wanneer je het wilt verwijderen. Althans, dat belooft Essence.

Deze lak is erg dik en stroperig. Niet erg, want volgens Essence moet je een dikke laag basecoat aanbrengen. Omdat ik hier best wel sceptisch over was, heb ik tóch geprobeerd om de laag zo dun mogelijk te houden. Voor zover dat kan met zo’n dikke lak. Vervolgens moet je je nagels één minuut onder de UV led lamp houden.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7691

Kleur aanbrengen

Als je klaar bent met de vorige stap, moet je eerst eventjes met een doekje/wattenschijfje die doordrenkt is met de cleanser over je nagels heen gaan om het kleverige laagje van je nagels af te halen. Als je dit hebt gedaan heb je een volledige uitgeharde basecoat op je nagels zitten.

Nu kan je je nagels lakken zoals je altijd doet. Ik ben zelf voor deze ultrazoete roze kleur gegaan. Ik heb twee laagjes van deze nagellak aangebracht. Belangrijk: Laat deze nagellak natuurlijk opdrogen! Omdat dit geen speciale gel nagellak is, wordt deze niet hard onder de UV lamp. Je kan pas verder gaan als de nagellak helemaal droog is. Dat vind ik wel een nadeel, want Essence nagellak droogt helaas niet heel erg snel.

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7692

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7693

Topcoat

Als de gekleurde nagellak helemaal droog is, kun je de gel topcoat aan gaan brengen. Net als de basecoat, is dit een enorm dikke en stroperige lak. Essence raadt aan om een dikke laag aan te brengen. Ook deze moet weer één minuut drogen onder de led lamp. Nadat je hiermee klaar bent, moet je weer even een doekje of wattenschijfje pakken die doordrenkt is met de cleanser. Ook nu ga je weer over al je nagels heen, om het laatste kleverige laagje van je nagels te verwijderen. Als je dit hebt gedaan, zijn je nagels klaar en meteen helemaal droog!

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7703kopie

essence_gelnails_gelnagellak_gel_nails_at_home_budget_nail_polish-7705kopie

Resultaat

Ik ben echt heel erg blij met het resultaat! Ik heb nu mooie roze glossy hoogglans nageltjes! Het aanbrengen gaat echt super makkelijk en wat ik vooral fijn vind is dat je gewoon alle Essence nagellak kleuren kunt gebruiken én dat het zo enorm goedkoop is! Wel jammer dat de gewone nagellak hélemaal droog moet zijn voordat je verder kan. Dit kan helaas soms best lang duren.

Nu nog heel eventjes afwachten of de nagellak echt tot 10 dagen blijft zitten. En ik ben ook wel benieuwd hoe mijn nagels eruit zien nadat ik de lak eraf heb gehaald. Ik hou jullie op de hoogte! De eerste indruk is goed, maar over één of twee weken komt er een update online waarin ik een conclusie trek over deze nagellak.

Prijzen

Cleanser €2,49
Primer €2,49
Peel off gel base €2,99
Clear gel top coat €2,99
Essence nagellak (alle kleuren): €1,69
Essence UV led lamp: €29,99

Klik hier om mijn oordeel na twee weken te lezen!