European Merfest Postpost
Laatste berichten van Patty (alles zien)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fintastisch!

 

Vorige week was het zover European Merfest. Ik schrok stiekem een beetje van hoeveel tijd ik nodig had voor de voorbereidingen en de hoeveelheid spullen die ik mee heb genomen. Ik ging met een trolly (voor m’n staart, handdoeken en heel veel haar en huid producten), een rugzakje (voor mijn monovin) en handtas op pad om samen met een vriendin nu eens te kijken wat er allemaal te beleven viel op dit evenement.

En wat was er een hoop te doen! We hebben eerst verschillende workshops en lezingen gevolgd van onder andere Danny Martherus (freedive theorie en praktijk), Mermaid Riia (onderwater poseren), Raven Star Cosplay (body positivity), Ellis Franssen (ouder en kind mermaiding), Mermaid Faline (storytime) en Jorrit Bruinsma (bubbelringgen blazen). Helaas hebben we niet alles bij kunnen wonen en hebben we dus ook niet overal foto’s van. Maar wat we hebben gezien was fantastisch. Ik kan mijn adem nu al 30 seconden langer inhouden dan voor de workshop freediven. Heb een lezing mogen bijwonen over bodypositivity die zo aangrijpend was dat we bijna te laat waren voor andere verplichtingen. Daarnaast weet ik nu ook hoe ik onder water mijn lichaam moet houden voor foto’s en hoe ik volgens Riia geen aardappel mag zijn.

Dit kwam trouwens megagoed uit want er was nog een onderwater fotoshoot geplant! Nou, ik ben er wel achter dat weten hoe iets moet en het vervolgens ook goed uitvoeren, twee compleet verschillende dingen zijn. Ik had dit natuurlijk nog nooit gedaan en heb dan ook maar veel aanwijzingen van de fotograaf gevraagd. Ben benieuwd.

Tussendoor was er gelukkig ook nog tijd om de stands, die in het heerlijk zonnige weer buiten stonden, te bezoeken. Er was een stand van organisator Marijke Pie met haar Meermin School Nederland en ESKO Diveworld, een duikwinkel en duikschool. Er was zelfs een stand waar je de prachtigste accessoires kon kopen van Tinkercast en de schattigste mermaid art van Pietmaen. Daarnaast was er ook nog een stand van Mermaid Kat. Hier kon je voor een klein prijsje staarten huren. Zowel stoffen als siliconen!

Uiteraard was er ook nog wat tijd om zelf de vinnen aan te trekken en in het zwembad rond te zwemmen en te socializen. We hebben het enorm naar ons zin gehad en veel mensen ontmoet, de dag was megavermoeiend maar wat hebben we genoten. Wat mij betreft was de dag nog veel te kort. Wat een feestje was het om hier te mogen zijn, dankjewel Marijke!

P.S. Ik kon de kans natuurlijk niet voorbij laten gaan om ook nog een paar mermaids te fotograferen. Hier zie je links Meermin Jopie en rechts Vicky Mermaid.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]