FACTS in Cosplay
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Zoals jullie vast niet is ontgaan, is Heroes Dutch Comic Con dit weekend afgelast. Hartstikke balen, want dit keer was de planning om er het hele weekend bij te zijn en alles mee te kunnen maken. Helaas schopte Corona opnieuw verwarring in onze planning. Nu alles weer afgelast word, is het hoog tijd om terug te kijken op een leuke dag twee weken geleden. Toen ben ik met vriendengroep afgereisd naar Gent voor FACTS. Comic Con België!

We hadden met de hele groep besloten om allemaal in cosplay te gaan. Comic Con is altijd leuker als je een beetje meedoet. Nu waren mijn twee vriendinnen verkleed als Lola Bunny van de Looney Toons en Lara Croft (Tomb Raider) en ik als Honey Lemon van Big Hero 6. Ik kwam zelfs een Baymax tegen!

Het thema dit keer was een groot magisch bos. Je kwam binnen en werd gelijk gegroet door allerlei kunstbomen en lichtgevende bollen die mij een droomvlucht-achtig gevoel gaven. Anton Pieck eat your heart out! Dit paste dan ook supergoed bij het idee om een groene conventie te lanceren. Ze hebben echt alles uit de kast gehaald om zo CO2 neutraal mogelijk te werk te gaan. Regenwater spoelt de toiletten door en zelfs de heftrucks rijden op elektriciteit voor dit event. Om nog maar te zwijgen van de 11 voetbalvelden aan solarpanelen. Echt petje af!

Zoals altijd zijn een aantal zaken mijn favoriet als het gaat om cons. Zo kun je indie games uitproberen. Wij waren extreem blij met de platformer BabyDino Adventures. We hebben nieuwe verkopers ontdekt zoals Althreya Art die zwembare mermaidspullen maakt en zelfs topjes in mijn maat! Daarnaast loop ik altijd graag rond om te zien wat verschillende kunstenaars maken. Wij waren compleet omver geblazen door Juapi, een schilder die met koffie verft.

En zoals altijd was de cosplay wedstrijd mijn favoriet. Mensen die zoveel tijd en energie steken in het maken van een outfit die exact lijkt op die van een bepaald karakter, of die er juist een compleet eigen spin aangeven. Mijn favoriet was toch wel deze prachtige Barbie jurk.

Je hoort het al, wij hebben ons kostelijk vermaakt op dit event. Op naar de volgende!