Firstlook Festival 2015

Afgelopen weekend was ik aanwezig bij Firstlook Festival 2015, de grootste gamebeurs van de Benelux. Het game-evenement waarbij de meeste wachtrijen langer zijn dan bij de Baron 1898 in de Efteling en waar je 6 euro betaalt voor twee flesjes drinken.

Op Firstlook Festival worden games gepresenteerd en speelbaar gemaakt die nog niet in de winkels liggen. Bijna heel gamend Nederland was daarom afgelopen weekend op Firstlook aanwezig om een paar uur in de rij te staan om de allernieuwste games te proberen. Naast de allernieuwste games, kon je er ook enkele reeds uitgebrachte spellen spelen, was er volop merchandise te koop en werd er een cosplay wedstrijd gehouden.

Zoals ieder jaar bezocht ik Firstlook voornamelijk voor Nintendo. Dit jaar keek ik het meeste uit naar het proberen van The Legend op Zelda Triforce Heroes en ik kan jullie zeggen dat het echt een ontzettend leuk spel is. Het samenwerken in dit spel heeft echt een leuke toegevoegde waarde en ik kan niet wachten op de release van het spel. Ook vond ik Chibi-Robo verrassend leuk, Xenoblade Chronicles X zag er heel mooi uit en en ik werd ook blij van Star Fox Zero. Zoals ieder jaar kreeg je weer verschillende goodies en ik ben dit jaar naar huis gegaan met een strandbal, een Zelda poster en een super leuk Mario petje!

Hoewel ik twee dagen met mijn camera om mijn nek heb gelopen, heb ik eigenlijk verdacht weinig foto’s gemaakt. Ik weet niet wat het is, misschien had ik een soort van photography-block, haha. Maar hierbij een aantal fotootjes in ieder geval!

firstlook_nintendo-0848

firstlook_nintendo-0856

firstlook_nintendo-0861

firstlook_nintendo-0863

firstlook_nintendo-0866

firstlook_nintendo-0867

firstlook_nintendo-0868

firstlook_nintendo-0870

firstlook_nintendo-0871

firstlook_nintendo-0873

firstlook_nintendo-0876

firstlook_nintendo-0881

firstlook_nintendo-0882

Ik heb voor de verandering ook eens mijn GoPro mee op pad genomen en de moeite genomen om hier en daar wat te filmen, zodat jullie de Firstlook-sfeer een beetje kunnen proeven (voor degenen die niet zijn geweest).

Ik heb het zeker naar mijn zin gehad op Firstlook, alleen ik vind dat er komende jaren toch iets meer rekening gehouden moet worden de lange wachtrijen en met de prijzen van het eten.

Ben jij weleens op een (game)beurs geweest?