Tech 21: Wat is Impactology? Meer over de D3O verwerkt in hoesjes!

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: Gebruik een hoesje voor je smartphone. Smartphones zijn dure dingetjes en de meeste mensen kunnen niet zonder ze. En hoe voorzichtig we ook zijn, we laten toch weleens soms iets uit onze handen vallen. En als dat nou net je dure smartphone is… tsja, daar word je niet blij van. Gelukkig is daar Tech21.

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets

Een manier om je smartphone te beschermen is door een smartphonehoesje van Tech21 te gebruiken. De smartphonehoesjes van Tech21 beschermen je telefoon nóg beter dan een ander hoesje, vooral als je telefoon ooit ten val komt. Dit komt door de Impactology techonologie. Wat het is en wat het doet leg ik je graag uit!

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets Om kennis te maken met Impactology™ heb ik deze kit mogen ontvangen. De inhoud hiervan bestaat uit: Een speciaal Tech21 Impactology™ smartphonehoesje voor mijn Samsung Galaxy S3, een boekje met informatie over Impactology™, een USB kaart van 2GB, een potje met D3O (waar ik zo meer over vertel) en een hamertje waarmee we de D3O uit kunnen testen.

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets We beginnen even bij het begin. Wat is dat oranje goedje in het plastice doosje nou eigenlijk? En waarom zit er een hamer bij? Het oranje goedje is D3O. Dit een soort van vloeistof wanneer er niets mee wordt gedaan, maar wanneer er een slag of stoot op dit oranje goedje wordt uitgeoefend, zal deze vloeistof meteen verharden. De hamer zit erbij voor een experimentje wat ik ga uitvoeren.
Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets Het oranje goedje is kneedbaar, heel zacht en kleverig wanneer je er rustig mee omgaat. Je kunt het rollen tot een bal. Als je het een tijdje op dezelfde plek laat liggen, zal het goedje inzakken. Eigenlijk precies zoals een normale vloeistof, maar dan vele malen dikker. Het speciale aan dit fluoriserend oranje goedje is dat het instant hard wordt wanneer dit een klap moet opvangen. Om te laten zien wat ik bedoel, heb ik met hulp wat GIF-jes in elkaar gezet.

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets
Links zie je dat de D3O rustig uit elkaar wordt getrokken. Omdat dit rustig gebeurt, blijft de D3O aan elkaar kleven. Rechts zie je dat de D3O met wat kracht uit elkaar wordt getrokken. De D3O lijkt van vloeistof naar een vaste stof te zijn veranderd!
Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets
Wanneer je de D3O ergens neerlegt en je duwt er zachtjes in, zal je het makkelijk in kunnen drukken, maar wanneer je er met kracht op slaat (rechts) dan gebeurt er vrij weinig.

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets En raad eens, datzelfde goedje zit ook in de Impactology™ hoesjes van Tech21 verwerkt. Mocht je smartphone met dit hoesje ooit op de grond vallen, dan zal de D3O ervoor zorgen dat je smartphone niet beschadigd. De D3O wordt door de klap met de grond namelijk zo hard dat hij de harde klap op zal vangen.

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets

Bescherm je smartphone met Tech21 Impactology - Gadgets Het nadeel aan het hoesje is dat zo’n hoesje je smartphone meteen een stukje dikker maakt. Maar dat doen helaas bijna alle hoesjes, dus daar kun je bijna niet omheen. Het belangrijkste is dat je smartphone beschermd is, en dat is hij met dit hoesje zeker! En de feloranje randjes vind ik eigenlijk wel grappig.

Tech21 Impactology™ hoesjes zijn verkrijgbaar bij MobielBereikbaar.nl.

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

14 reacties

 1. Rosebird

  Oh, wat grappig! Met custard, dat spul wat je kan eten, is dat inderdaad ook zo! Dat als je zachtjes er doorheen gaat dat lukt, maar als je het hard doet, dan lukt het niet.
  Heel handig om van zulk spul telefoonhoesjes te maken inderdaad!

  Beantwoorden
 2. Kelly

  Het lijkt me wel een heel beschermend hoesje, maar zelf houd ik het bij mijn doorzichtige. Houd er niet zo van als mijn telefoon meteen een stuk dikker.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.