Koos ik na mijn Macbook Pro weer voor een Mac? - PinkGraphics

Het lijkt een eeuwige strijd te zijn: (Windows) PC versus Mac. Een strijd die ik zelf ook heb gestreden, want na opgegroeid te zijn geweest met Windows computers, moest ik aan het begin van mijn opleiding geloven aan een Macbook Pro. Die opleiding is nu al bijna 2 jaar afgerond en bij het zoeken naar een nieuwe laptop stond ik voor de volgende keuze: Een Windows laptop of een Macbook?!

Wat is nou beter?

Ik wil al meteen even antwoord geven op de “Wat is nou beter?”-vraag. Mensen met een Windows PC zullen ongetwijfeld hardop “WINDOWS!” roepen, terwijl de Apple ‘fanboys & girls’ “APPLE! APPLE! APPLE!” gillen. Je ziet misschien al welke kant ik op wil: Er is geen betere, het is een kwestie van je persoonlijke voorkeur. Ok, hebben we dat tenminste uit de wereld geholpen.

Van een Windows PC naar een Macbook Pro

Al vanaf jongs af aan ben ik echt een computermeisje. Ik weet niet beter of ik zat (bijna) iedere dag achter de computer. Toen ik klein was natuurlijk veel minder (want ik deed vooral wat kindjes van mijn leeftijd toen deden: buiten spelen), maar naarmate ik ouder werd begon ik het internet echt te ontdekken en waren er dagen dat je me niet van de computer af kon slaan. Rond m’n 11e ontdekte ik het Photoshoppen en en had ik een eigen website gemaakt. Via mijn eigen site kreeg ik mijn eerste ‘internetvrienden’. Waaronder mijn lieve vriendinnetje Lisa die ik nog steeds weleens spreek. Hoi, als je dit leest! Ik voelde me thuis achter de computer. Ik ontwierp websites, ik sprak mijn vrienden via MSN en Hyves, speelde (online) games. Dat allemaal op mijn vaste Windows computer. Ik kon niet zonder!

En toen begon ik aan mijn opleiding tot grafisch vormgever en moest ik verplicht een Macbook Pro aanschaffen. En natuurlijk de bijbehorende accessoires, zoals een roze laptop cover een een roze keyboard cover waar ik weleens over heb geschreven. Hoewel ik dat toentertijd wel erg ‘cool’ vond, had ik heel erg veel moeite met het wennen aan alles. Geen computer meer, maar een laptop. Maar het ergste: Geen Windows meer, maar Mac. OMG!

Alles wat zo vertrouwd was, herkende ik niet meer terug op het besturingssysteem van mijn Apple laptop. Iedere dag toen ik thuis kwam van school, opende ik mijn Macbook Pro niet meer, maar ging ik weer achter mijn vertrouwde Windows computer zitten. Maar stiekem vond ik het toch wel fijn om op mijn bed te zitten met m’n laptop op schoot. Ik besloot daarom om Windows op mijn Macbook Pro te zetten, zodat ik gewoon kon switchen naar Windows wanneer ik thuis was en gewoon kon gamen op mijn laptop. En naar OS X als ik op school was. Super goed idee!

Maar niet heus. Het werkte voor geen ****. Windows is helemaal niet gemaakt om op een Macbook Pro te draaien. Of nouja, een Macbook Pro is helemaal niet gemaakt om Windows op te laten draaien. Windows heb ik er dus weer heel snel afgegooid en langzaam begon ik echt te accepteren dat ik minstens de komende 4 jaar vast zit aan Apple’s OS X.

Koos ik na mijn Macbook Pro weer voor een Mac? - Gadgets

Maar na het accepteren dat ik bepaalde games en programma’s niet kon draaien op mijn Macbook Pro, raakte ik behoorlijk gewend aan OS X en kwam dan toch eindelijk bij mij het besef dat OS X echt véél fijner is. Ik vind het gebruiksvriendelijker, de instellingen zijn overzichtelijker, er bestaan geen irritante virussen voor dit besturingssysteem en alles werkt gewoon beter en soepeler dan menig Windows computer/laptop. Geen blauwe schermen of onverklaarbare redenen waarom hij vast loopt. Gewoon een stabiel systeem dat voor een lange tijd snel blijft, zonder problemen!

Het PC-meisje werd dus een Mac-meisje. Na het afronden van mijn 4-jarige opleiding was mijn 4-jaar oude Macbook Pro nog helemaal in orde. Behalve dat hij een beetje slomer was geworden, maar da’s ook niet gek na 4 jaar. Omdat ik ondertussen mijn blog was gestart en hier veel mee bezig was, wilde ik eigenlijk een snellere laptop. Maar een nieuwe Macbook Pro kopen zat er niet in, want die waren (en zijn nog steeds!) mega duur. Ik kocht daarom een nieuwe mega goede Windows laptop voor erbij, zodat ik kan werken (ontwerpen) op mijn Macbook Pro en bloggen (en gamen!) op de andere laptop.

Maar jéétje, Windows 8, waar slaat dát nou weer op?! Ik vond het (en vind het nog steeds) vre-se-lijk. Dusja, je kan het wel raden: Die Windows laptop heb ik nóóit gebruikt voor het bloggen, ik heb ‘m enkel gebruikt om zo nu en dan een game op te spelen die mijn Macbook Pro niet aan kon. Verkeerde keuze dus, om die Windows laptop te kopen. En het werd duidelijk: Ik kan niet zonder mijn Macbook Pro.

Nieuwe Macbook Pro! Moet kunnen, na 6 jaar.. ☺

Een foto die is geplaatst door Silvy (@seelvieh) op

Maarja, geld had ik niet meer om een nieuwe Apple laptop te kopen, dus ik besloot gewoon te kijken hoe lang mijn Macbook Pro het vol zou houden. En ik zal je vertellen: Nu, bijna 6 jaar sinds de aanschaf van mijn Macbook Pro werkt hij nog perfect. Tenminste, qua snelheid is hij de afgelopen twee jaar wel behoorlijk achteruit gegaan, maar voor de rest heeft hij geen andere kuren. Omdat de snelheid van een laptop wel een belangrijk ding is voor een heel ongeduldig meisje zoals ik, besloot ik dan toch ein-de-lijk om een nieuwe Macbook Pro aan te schaffen. Nouja, niet helemaal nieuw, maar een refurbished model die vorig jaar is aangeschaft en amper is gebruikt. Hij werkt perfect en het was alsnog een investering, maar het is het dubbel en dwars waard.

Ook van plan om een nieuwe Macbook te kopen of heb je er misschien al eentje? Dan heb ik een tipje voor je: Zorg dat je een reserve oplader hebt. Apple’s opladers zijn best kwetsbaar en ik heb er in de afgelopen 6 jaar al een aantal versleten.

Ben jij een trouwe gebruiker van Windows of kies je toch liever voor Mac OS X?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

8 reacties

 1. Fleur

  Jeeeey!
  Ik ben nu bijna een jaar geleden overgestapt naar een Macbook (ook door mijn opleiding) en ik kan niet meer zonder! Zoveel fijner en sneller werken ze als Windows! Leuk artikel!

  Beantwoorden
 2. Sara

  Ik zou dolgraag een Apple willen, als is het alleen al om het prachtige design. Ik studeer momenteel nog en had echt een nieuwe laptop nodig, daarom heb ik sinds vorige week een HP in mijn bezit. Hier ga ik nog een aantal jaartjes mee verder maar als ik een baan en genoeg centjes heb dan hoop ik ooit een appeltje aan te kunnen schaffen.

  Beantwoorden
 3. Deisy

  Wat een ontzettend leuk artikel zeg! En helemaal waar volgens mij: er bestaat geen “betere”, het is gewoon afhankelijk wat jij gewend bent. Ik deed vroeger ook alles met windows en tegenwoordig bestaat alles thuis uit Apple en gebruik ik alleen windows op mijn werk. Wel fijn zeg dat je laptop weer wat sneller is en je blij bent met je nieuwe laptop. Ik heb toevallig vorige week mijn Mac Book helemaal leeggegooid (omdat hij langzamer werd na 4 jaar) en nu doet hij het weer als een treintje haha 😉 X

  Beantwoorden
 4. Emmy

  Ik heb nooit op windows leren werken. 🙂 Echt, zet mij achter een pc en dat gaat echt fout. Toch snel ik het wel als mensen liever bij Windows blijven, hoor.. Maar zelf zou ik echt nooit meer zonder willen!

  Beantwoorden
 5. perfumes for cheap

  Possesses cream and perfume and also a great sissy taking a trip instance.
  This present set has all you need to enjoy the trademark scent from Rep Provocateur;
  a candle light and fragrance container all wrapped primly in a heart shaped box and bow.
  A well-deserved gift for any sort of season, in my
  simple viewpoint. Many fragrances are made by
  making using of whale vomit (ambergris).

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.