Google Maps Pokémon Challenge (1 april!)

Het zou je maar overkomen: Ben je je route aan het opzoeken op Google Maps… kom je opeens een Pokémon tegen!

Geen een persoon, bedrijf of organisatie kan je vandaag serieus nemen. Het is 1 april! De dag waarop de meest kinderachtige grapjes worden uitgehaald (je veter zit los…), of de dag waar juist de meest creatieve grappen worden uitgevoerd. Vandaag zet ik een van de meest creatieve grappen in het zonnetje. De enige grap die ik echt waardeer en gaaf vind. Google Maps, you made my day!

Een van de dingen uit mijn jeugd die ik stiekem nog steeds te gek vind is Pokémon. Ik kijk de televisieserie niet meer, maar de spellen blijf ik stiekem nog steeds heel erg leuk vinden. En gewoon, die hele rage van vroeger is mij heel goed bijgebleven. Als ik ergens Pokémon terug zie, denk ik aan die goede oude tijd.

En ja hoor, gisteren. Facebook. In het nieuwsoverzicht zag ik dat iemand een Pokémon had gespot in Leiden, op Google Maps. Mijn eerste reactie: *start Google Maps op*, *Zoekt: Leiden* .. maar helaas, ik zag geen Pokémon. Dus ik dacht “Grapjas”, en liet het rusten. Diezelfde avond postte iemand het volgende filmpje op Facebook:

Dus, de Google Maps Pokémon Challenge. Ik was verkocht. Ik realiseerde me dat ik misschien mijn Google Maps moest bijwerken. En inderdaad. Ik werkte Google Maps bij en ik ging naar Leiden (in de applicatie, natuurlijk) en spotte daar Ampharos. Een Pokémon.

Google Maps Pokémon Challenge (1 april!) - Games

Je kunt ‘m vangen door rechtsonderin op het Pokéballetje te drukken. Je kunt de gevangen Pokémon daarna bewonderen in de Pokédex.

Google Maps Pokémon Challenge (1 april!) - Games

Later kwam ik erachter dat je zoektocht niet in Leiden begint, maar bij CERN in Zwitserland. Hier zit eigenlijk ook de eerste Pokémon verstopt! In totaal moet je 150 Pokémon zien te vinden, verstopt over de hele wereld. Maar raak niet in paniek, de Pokémon zitten vaker dan één keer verstopt.

Google Maps Pokémon Challenge (1 april!) - Games

Rondom CERN in Zwitserland kun je nog veel meer Pokémon vinden! Zo vond ik twee Pikachu’s, een Raichu en een Pichu! Aah, ik hou van Google Maps! Haha!

Wil jij ook Pokémonmeester worden? Werk dan Google Maps bij op je smartphone! Je kan Pokémon vangen tot 2 april, 9:00 (geloof ik), want dan is overal ter wereld 1 april voorbij. En dat is ook de reden dat het op 31 maart begon, omdat het ergens ter wereld al 1 april was. ;)

Wat is jouw ultieme 1 april grap?

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

13 reacties

 1. Daniëlle

  Jammer dat je het maar zo kort kan spelen. Ik ga zo echt even mijn Maps bijwerken. Leuk dat je dit deelt. Ik zag er namelijk al een maar tweets over, maar snapte er niks van

  Beantwoorden
 2. Mandy

  Jaa vannacht appte een vriend van mij dit, en ik besefte vanmorgen pas dat het 1 april is haha 😆 Wel echt leuk bedacht!

  Beantwoorden
 3. Wendy

  Uiteindelijk heb ik er zo’n 35 verschillende gevangen. Ik vond het, naast de 1 april grap van Dolfinarium, één van de leukste 1 april grappen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.