Pearl's Peril - Tips, spelregels, hoofdstukken, uitleg & vragen

Iedere zondag komt er een artikel online waarin ik vertel over een leuke app of een game die ik onlangs ben tegengekomen. Vandaag ga ik het hebben over: Pearl’s Peril.

Pearl's Peril - Games

Wat is Pearl’s Peril?

Pearl’s Peril is een (online) spelletje van Wooga. Je kunt het op je pc (op Facebook) spelen, maar ook op je smartphone of tablet. Het is een game waarbij je mysteries op moet lossen. Je loopt door een verhaallijn in vol romantiek, thrills en uitdagingen.

Pearl's Peril - Games

Het verhaal van Pearl

Pearl’s Peril speelt zich af in 1929. Je volgt het verhaal van Pearl, die aan het begin van het spel in haar loft in New York is. Van de advocaat van haar familie, Silas, krijgt ze een brief waarin staat dat haar vader is overleden. Pearl heeft haar vader al een tijdje niet gesproken, omdat ze ruzie hadden. In de brief staat dat Pearl Artemis Island erft. Ook staat erin dat Pearl snel naar huis moet komen, naar Polynesië. Pearl wilt dat eigenlijk niet, want dat zou haar leven op zijn kop zetten. Pearl besluit toch om te gaan en New York te verlaten, om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Pearl's Peril - Games In zulke scenes moet je onderandere dingen zoeken, dingen gebruiken, mysteries oplossen. Een heel klein beetje zoals spelletjes van vroeger; zoals Freddy Fish. Maar dan anders en meer gericht voor de wat oudere speler.

Pearl's Peril - Games Op het eiland wat je erft moet je zo nu en dan dingen bouwen om scenes te kunnen ontgrendelen. Natuurlijk zit er zoals bijna ieder gratis-te-spelen Facebook spel een element in waardoor je geneigd bent om je echte geld eraan uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld bepaald soort geld gebruiken om gebouwen sneller klaar te laten zijn. Wanneer dit geld in het spel op is, kun je het bijvullen door écht geld te betalen.

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Pearl’s Peril, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Pearl’s Peril werkt niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je computer of tablet. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

Pearl’s Peril werkt niet op tablet:
– Het spel verwijderen van je tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Pearl’s Peril werkt niet op Facebook:
– Computer opnieuw opstarten
– Browser opnieuw opstarten
– Andere browser gebruiken
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Pearl’s Peril op Facebook en iPad!

Pearl’s Peril kun je spelen op Facebook en tablet (voor nu alleen nog de iPad). Je kunt de iPad versie downloaden in de App Store.

Pearl’s Peril downloaden – Android helaas nog niet beschikbaar!
Pearl’s Peril downloaden – iPad
Pearl’s Peril spelen op Facebook

Pearl's Peril - Games

Het begin van het spel vond ik best indrukwekkend. Althans, voor een Facebookspelletje wel. Geen snoepjes crushen, geen jellies splashen, maar gewoon écht een verhaallijn die je het gehele spel doorloopt. Je wilt natuurlijk weten hoe dit verhaal verdergaat en eindigt, dus je wilt door blijven spelen. Leuk spel, weer eens wat anders dan al die andere typische Facebook spellen!

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

352 reacties

 1. Beullens Gerd

  Hoe kun je extra goudstaven verdienen, zonder geld erin te steken ? Ik zit nl. vast al de levels uitgespeeld, maar ik heb geen bloemen genoeg om nieuw hoofdstuk te openen en ook geen geld genoeg om dingen aan te kopen en als ik iets kan aankopen moet ik alweer 3 dagen wachten om bloemen te verdienen

  Beantwoorden
 2. lena

  Ik kan geen nieuw hoofdstuk spelen
  ik kan dus ook geen munten verdienen en geen prestige,
  ik heb nochtans 10 energy staan, maar ben daar niets mee op die manier

  Beantwoorden
  • fiesta537

   Je kunt in de levels die je al wel hebt vrijgespeeld onbeperkt door spelen. Hierdoor blijf je dus wel munten en gereedschappen verdienen, waardoor je gebouwen en decoraties kunt aanschaffen en plaatsen.

   Beantwoorden
  • marietje v.d.veen

   Ik wil graag gebruik maken van het vliegtuig,om energy en munten te halen ….er zijn mensen die kunnen dat,lijkt mij ook leuk!!

   Beantwoorden
   • Dian Pattijn

    onder aan zie je foto’s staan van mensen die meespelen daarop gaan staan en verschijnt er een loep op klikken dan kom je in hun wereldje dan kun je munten en energie pakken

   • Dian Pattijn

    bij de adventureclub kun je prestige’s behalen door opdrachten te vervullen nu zijn die opdrachten zo hoog dat je de prestige’s onmogelijk kunt behalen hoe komt dat kan mij iemand hierop een antwoord geven

   • Dian Pattijn

    kan ik op mijn bericht antwoord krijgen van prestige’s behalen in de adventureclubs

   • kornelia

    hallo met het vliegtuig mensen bezoeken kan wel mijn man speelt ook perils peril en kan met het vliegtuig naar andere mensen toe vliegen om daar vijf keer een kadootje weg te halen munten of enercy want dat hebben wij zelf gezien hij kan vijf personen bezoeken met het vliegtuig dan kom er een soort van vergrootglas te staan op die foto s van die mensen die het spel ook spelen en dan klikt hij erop en dan vliegt het vleigtuig naar digene toe maar wij kunnen dat nietik ook niet terwijl ik het vliegtuig wel heb raarar hoe kan dit dan gr vankornelia

   • Wilma

    Met het vliegtuig andere spelers bezoeken, is dat vanaf een bepaald level? Ik zit op level 35.

   • emmerson

    hoe moet dat dan? Ik speel dit spel op vier profielen, van anderen, omdat het zo leuk is!!! Maar op mijn echte profiel lukt dit NIET!!!!!!!!! Hoe komt dit?

    emmerson

  • M Maat

   ik heb dat ook. heeeel irritant. kan niet verder naar t volgende hoofdstuk omdat ik niet genoeg bloemen heb. en ook niet genoeg geld. steeds dezelfde levels blijven spelen gaat vervelen.misschien nog wat vrienden erbij? voeg me toe a u b.
   dat van dat vliegtuig snap ik niet? ook heb ik geen plaats meer voor nieuwe huizen.

   Beantwoorden
 3. juliëtte de brouwer

  Hallo, ik vind het een heel fijn spel, maar ik heb een probleem:
  Als iemand mij energie of tickets stuurt, ontvang ik alleen energie. Ik kan geen tickets innen. Kunt u me daarmee helpen?
  In het begin lukte dat wel, maar kennelijk is er iets mis.
  Alvast hartelijk bedankt!!

  Beantwoorden
  • Wilma

   Ik kon ook geen tickets ontvangen op mijn ipad tot ik het advies kreeg om het op de pc te spelen, jet lukte toen wel.
   Op mijn ipad zag je ook de boot niet die er dus wel was op mijn pc. Maw, het spel is anders op de ipad dan op de pc.
   Ik weer niet waar jij op speelt en of je wat aan mijn antwoord hebt.
   Ik kom niet op spel 6, op geen van beide en dat is ook balen…
   Succes ;))

   Beantwoorden
  • jetty

   Heb hetzelfde probleem. Ik krijg tickets van vrienden , accepteer die, maar het spel telt ze er niet bij. Schiet niet op dus als je de kapiteinsuitdaging wilt spelen.

   Beantwoorden
 4. Gekkeoma

  Ik ben telkens inventaris kwijt. Zo heb je nog goud,parels, terracotta en glas. De volgende dag is alles weer weg. Is dit een fout in de software?

  Beantwoorden
 5. Wilma

  Waarom krijg ik opeens alle zoekopdrachten in het Engels? Blijft dat zo? Hoop van niet 😀

  Beantwoorden
 6. anita

  hoi hoi leuk spel ,,maar heb een vraagje
  je moet dingen kunnen verkopen om verder te gaan
  kan nu het kasteel kopen ,,maar een te kleine plaats om hem neer te zetten
  dus ik kom zo niet verder ,,wie weet er een oplossing
  heel veel dank gr anita

  Beantwoorden
  • fiesta537

   Opruimen op het gebied dat je wél hebt vrijgespeeld. Toen ik begon wilde ik het allemaal heel mooi maken en zo, tot je er achter komt, dat je ieder gebiedje gewoon vol moet proppen met zaken die ‘bloemen’ opleveren.

   Beantwoorden
  • Hanny

   Ik heb 15 briefgeld betaald om mijn kas te upgraden, wordt afgeschreven maar heb niet het benodigde ervoor terug gekregen 🙁 , waar kan ik dit melden. Vraagje, waar zijn de parels voor, wat kan ik er mee doen?

   Beantwoorden
   • Miranda

    15 briefgeld is waarschijnlijk 1 parel geweest, niet de hele update van het gebouw

 7. Carla

  Ben bij level 16 het begin en bij het opstarten daarvan gooit hij me er iedere keer uit. Zegt dat de internetverbinding weg is gevallen terwijl dat niet zo is. Wat nu. Kan ik hem eruit gooien en opnieuw downloaden, of ben ik dan alles kwijt en kan ik opnieuw beginnen. Ook de puzzel geeft dezelfde foutmelding.

  Beantwoorden
 8. Lies

  Be in level 10 in de vaticaanse crypte, heb de kniptang, maar krijg de ketting het schot niet doorgeknipt, en kan ook niets anders. Iemand een tip?

  Beantwoorden
 9. poek

  pearl’s peril is een heel leuk spel maar ik kan niet verder spelen er blijft steeds loading opstaan al vier dagen kan je mij helpen a-u-b

  Beantwoorden
  • fiesta537

   Levels spelen… Ook levels die je al hebt afgerond,kun je onbeperkt overdoen. Op die manier krijg je dus kompassen, gereedschap en geld. Dit heb je allemaal nodig om gebouwen, gebieden en decoraties te plaatsen. Hiermee krijg je dan weer insignes om nieuwe levels vrij te spelen…

   Beantwoorden
 10. gea

  waarom kan ik niet verder? ik heb geld genoeg maar kan niets meer bouwen omdat alles vol staat .ik heb alles wat ik nodig heb voor het volgende veld maar geen 1200 punten omdat ik het volgende spel niet kan spelen wat nu? help help

  Beantwoorden
  • fiesta537

   Blijven spelen in reeds afgeronde levels. Hiermee blijf je in ieder geval geld, gereedschap ed. verdienen.

   Beantwoorden
 11. supernaturalreadingaddict

  Ik vond het spel heel leuk tot ik om verder te komen granite moest verzamelen. Zit nu al twee weken vast omdat ik het niet krijg welk level ik ook speel. En ik weiger om geld uit te geven aan een facebook spel

  Beantwoorden
 12. Gerrie

  Ik kan nu naar ronde 5. De new york bank, echter de scène wordt niet volledig geladen, waardoor ik tegen een zwart scherm oploop . Wat is het probleem.
  Ik zou graag verder spelen. Heb zelfs een update gehad.

  Beantwoorden
 13. Caro

  Ik zit vast bij het begin van hoofdstuk 5. Er blijft in beeld staan dat het spel aan het laden is, maar verder……niets!!
  Speel het op een ipad air. Help?!?

  Beantwoorden
 14. nancy

  Ik heb geld nodig om naar de volgende scene te gaan, hoe kom ik daaraan, vrienden heb ik niet.
  Ik kan niet verder

  Beantwoorden
  • Yvonne Derks

   Ben geëindigd hoofdstuk 57, heb geld verzameld om iets te plaatsen en bloemetjes te verdienen om
   hoofdstuk 58 te beginnen. Kan niets plaatsen omdat ik totaal geen plek heb. Heb 1425 insignes en krijg
   pas bij 1500 insignes weer een plekje grond vrij. Kan dus niet meer verder spelen en vind dat heel erg.
   Bestaat er een mogelijkheid om grond te kopen?????????????????

   Beantwoorden
   • Miranda

    Zit nu over de 1500, maar je kan toch ook dingen terugnemen. Aantal keer gratis en soms 1 credit. Het wordt nu wel steeds moeilijker en moet ook veel levels nog een keer spelen om aan munten te komen om verder te komen.

 15. Joke

  👿 👿 Heeft iemand een oplossing:
  Ben in level 10 in de vaticaanse crypte, heb de kniptang, maar krijg de ketting het schot niet doorgeknipt, en kan ook niets anders. Iemand een tip?

  Beantwoorden
 16. frans

  Het spel lukt tot nu toe goed, als er iemand vrienden wil worden om elkaar te helpen, stuur een uitnodiging

  Beantwoorden
 17. Kika Crouwel-Paap

  Zit al weken vast in het spel en heb al van alles geprobeerd om de bug op te lossen maar lukt echt niet.
  Wil het spel het liefste helemaal opnieuw beginnen,Is het mogelijk dat alles gewist word ?
  Zou er erg mee geholpen zijn.

  Beantwoorden
  • fiesta537

   Door te spelen (‘bloemen’te verzamelen), geld te verdienen en kompassen te verzamelen. Als je boven het vergrendelde gebied een sleutel ziet staan, kun je hierop klikken. Dan kun je precies zien wat je nog nodig hebt.

   Beantwoorden
 18. Sylvia

  Hoi heb het zelfde probleem geen vliegtuig en boot op mijn ipad wel op de pc mijn man en zus hebben het op allebei hoe kan dat

  Beantwoorden
  • louis kuyten

   Jullie spelen het zeker op een ipad ? Mijn vriendin heeft het probleem ook. Op de laptop werkt het wel goed. Zij kan ook op de laptop geen verbinding maken met Facebook-vrienden om levens en tickets te sturen én te ontvangen. Het werkt echt slecht op de ipad. Weet iemand een oplossing ?

   Beantwoorden
 19. Lyd

  Hoi,
  Zit vast in hoofdstuk 28.
  Heb bloemetjes genoeg en alle vorige levels gespeeld.
  Kan optie vrienden vragen / dagen wachten etc. Niet aanklikken.
  Speel op Apple IPad.

  Wie helpt mij?

  Beantwoorden
 20. Hanny

  Ik heb 15 briefgeld betaald om mijn kas te upgraden, wordt afgeschreven maar heb niet het benodigde ervoor terug gekregen 🙁 , waar kan ik dit melden. Vraagje, waar zijn de parels voor, wat kan ik er mee doen?

  Beantwoorden
 21. anneke van vegchel

  leuk spel. maar krijg nu steeds de melding dat de verbinding is mislukt. ook kan ik geen verzoeken in mijn inbox om energie versturen. het werkt niet om een of andere reden. enig idee iemand? En, als ik opnieuw moet downloaden moet ik dan opnieuw beginnen?

  Beantwoorden
 22. Joke

  Hoe krijg ik de sleutel ui de steen? Ik heb de beitel, maar het lukt me. Niet om de sleutel uit de steen te beitelen. Ik speel op een iPad.

  Beantwoorden
 23. sary

  ik zit vast in reis naar het volgende avontuur huur bemanningsleden voltooid en in het midden staat prestige 2825/2850 dan ga naar de winkel heb al 3 dingetjes gekocht en heb nu nog maar 250 munten hoe kom ik hier nu uit om naar een nw.hoofdstuk te gaan. Bv.d.

  Beantwoorden
  • Marc

   Als je geen munten meer hebt, dan speel je gewoon een vorig level opnieuw en opnieuw…tot je genoeg munten hebt ! ofwel kopen natuurlijk…..of vragen aan je medespelers….geloof me ( ik ben bijna uit en dit is idd een zeer fijn spelletje) Je moet met minstens 5 tot 10 vrienden zijn die het ook spelen !!! ( elkaar helpen en zo )….anders loopt het niet zo vlot ! grtzzz

   Beantwoorden
 24. Janny

  Ik zit nu op level 71, moet nog 4 witte velden openen. Weet iemand of het spel dan klaar is? (begin het saai te vinden) In feite doe je niets anders dan telkens voorwerpen zoeken op een andere foto, weinig uitdaging.

  Beantwoorden
 25. Thea

  Ik heb bemanningsleden nodig. Heb meerder vrienden gevraagd, maar waarschijnlijk spelen zij niet meer.
  Heb er van 2 hulp gekregen. Nu de derde nog.

  Ook een mogelijkheid voor geldbiljetten. Ik wil ze niet met echt geld kopen, hoe kan ik ze verdienen?
  Mogelijkheid om munten om te zetten in biljetten geld?

  Beantwoorden
  • josé

   je mag mij wel toevoegen op facebook, ik heb ook een probleem dat er geen vrienden van me pearl peril spelen.

   Beantwoorden
   • Paula

    Heb hetzelfde probleem. Zit momenteel op level 8 maar vind het jammer
    dat ik echt vrienden te kort heb die het spel spelen, kweet niet of jij nog een plaatsje
    hebt ? grtjes, Paula

 26. Anneke Stoop

  Hallo,ik heb een vraagje over pearl`s peril.
  Als ik mijn levels heb uitgespeeld dan moet ik tot donderdag 13:00 wachten tot dat
  ik weer aan een nieuwe scenes kan spelen.Hoe kan dat???
  Mijn vriendinnen kunnen gewoon door spelen!!
  Kan U mij dat uitleggen??

  Groetjes Anneke 😛 😛

  Beantwoorden
  • negeahrev ynad

   hoi Anneke, dan ben je al heel wat verder dan je vriendinnen denk ik, ik zelf moet al vanaf level 36 wachten tot het weer donderdag 13h00 is, blijkbaar spelen we vlugger dan zij werken, hahaha. Ben nu klaar met level 82 en weer wachten maar hé 🙁

   Beantwoorden
   • Herrie

    Weet iemand misschien hoe je aan de 650 speelpunten komt? Ik heb al honderden spelletjes gespeeld en iedere combinatie van zoeken geprobeerd maar het lukt me maar niet 😳 . Ik kom nooit boven de 648. Tips ??????? ❓

 27. Herrie

  Weet iemand misschien hoe je aan de 650 speelpunten komt? Ik heb al honderden spelletjes gespeeld en iedere combinatie van zoeken geprobeerd maar het likt me niet. Tips ???????

  Beantwoorden
 28. gwendoline lodewijckx

  hoe komt het dat ik geen tickets krijg van mijn vrienden..zie da ze er sturen maar er komen er geen bij 😥

  Beantwoorden
 29. Anneke

  Dat klopt dat ik iets verder bent als mijn vriendinnen,en ik moet ook
  wachten vanaf level 36 en ik zit nu ook op scene 83 te wachten tot donderdag 13:00
  vind het wel jammer als je niet door kan spelen.
  Gr.Anneke

  Beantwoorden
 30. jo

  Ik val steeds terug op 987 bloemen en als ik wat verkoop geeft hij even aan dat het omhoog gaat maar hij vat meteen weer terug naar 987 bloemen zo kom ik nooit verder had er al ruim 1500 moeten hebben om door te gaan. Is dit een fout in et spel?

  Beantwoorden
  • Bert

   Was een leuk spel. Ben nu in hoofdstuk 27, maar ik wordt er steeds uit gegooid. “Geen verbinding met internet” wat onzin is want de verbinding is gewoon goed.ik kom dus geen stap verder. Heel frustrerend. Ik vraag me af wat de bedoeling hiervan is. Mensen pesten?

   Beantwoorden
 31. Mar

  Wat moet ik in hemelsnaam vinden in de gootsteen vol rommel. Dit is de ontgrendeling na Mexico. Ik zoek me suf maar vind het niet. Wie kan mij helpen?? Aan het eind van hoofdstuk 60.
  Graag hulp 🙄

  Beantwoorden
 32. Astrid Janssen

  BALEN !! Ik ben verschrikkelijk ver met mijn levels, houdt het spel ermee op…..
  Ik kan nu alleen nog maar verder als ik inlog via facebook.
  Gedaan en dan zou ik weer aan het begin moeten starten.
  Wie weet raad ?

  Beantwoorden
  • Mar

   Ik heb het nog niet gehad. Ik log al vanaf het begin in op fb. Weet jij misschien wat ik vinden moet in de gootsteen van level 60. Zit er al weken op te zoeken maar kom niet verder.
   Misschien kun je een mailtje maken naar de ontwikkelaar en kan die je helpen. Gr

   Beantwoorden
 33. Apenkop

  Waarschijnlijk stomme vraag, ben ook nog maar net begonnen, maar ik kom ff niet helemaal verder. Om een stukkie grond vrij te spelen, heb ik 2 kompassen nodig. Waar vind ik die? hoe kom ik daaraan??

  Beantwoorden
  • Wilma

   🙄 Gewoon eerder gespeelde scene’s opnieuw spelen, dan krijg je vanzelf de nodige compassen. Daarnaast krijg je dan ook steeds meer geld en andere materialen die je nodig hebt.

   Beantwoorden
 34. anneke van vegchel

  na de laatste update blijft het spel laden, maar daar blijft het dan ook bij. Ik kan er dus niet meer bij komen.
  Enig idee?

  Beantwoorden
 35. Susanne Cornet

  Ik heb 84 insignes en krijg er geen meer bij terwijl ik toch heel wat door speel.
  Heb nog maar 1 vriend die het spel speelt en wil verder geen geld er aan uitgeven.
  Ik heb hierdoor ook te weinig grond en kan verder niets meer kopen want het staat behoorlijk vol
  Hoe moet ik dit aanpakken?

  Beantwoorden
 36. Susanne Cornet

  Ik heb 84 insignes en krijg er geen meer bij terwijl ik toch heel wat door speel.
  Heb nog maar 1 vriend die het spel speelt en wil verder geen geld er aan uitgeven.
  Doordat ik geen insignes er bij krijg heb ik ook te weinig grond en kan verder niets meer kopen want het staat behoorlijk vol.

  Hoe moet ik dit aanpakken?

  Beantwoorden
  • els

   er is een P.P.club vind je op het internet dan heb je voor dat je het weet veel te veel vrienden wees selectief ander szijn het er honderden je krijgt dan voordurend energy, munten toegestuurd maar nooit meer dan 15, succes

   Beantwoorden
 37. Henk vdW

  Ik speel al heel lang Pearl’s Peril op Facebook. Nu zit ik in hoofdstuk 83 en zie dat hoofdstuk 88 ook al bestaat. Maar ik kan niet verder meer, ik moet nu een en ander verkopen om verder te kunnen spelen. Waar ik ook achter gekomen ben is, dat er verschillende variaties van dit spel op Facebook zijn. Zo kan ik bij Inventaris alleen maar materiaal kopen terwijl anderen ook materialen weg kunnen zetten in dozen om ruimte te maken. Er hoef dan niets verkocht te worden. Ook zijn er in de winkel andere decoraties te koop. Ik vraag me af waarom dit verschil terwijl je allemaal hetzelfde spel speelt?
  Als ik decoraties ga verkopen, dan worden mijn prestiges minder en deze moet ik toch weer terug kopen om verder te kunnen spelen, dus ik schiet daar niets mee op.
  Zijn er updates van dit spel beschikbaar en zo ja hoe kan ik daar aan komen of waar kan ik deze vinden?

  Beantwoorden
 38. Henk vdW

  Ik speel al heel lang Pearl’s Peril op Facebook. Nu zit ik in hoofdstuk 83 en zie dat hoofdstuk 88 ook al bestaat. Maar ik kan niet verder meer, ik moet nu een en ander verkopen om verder te kunnen spelen. Waar ik ook achter gekomen ben is, dat er verschillende variaties van dit spel op Facebook zijn. Zo kan ik bij Inventaris alleen maar materiaal kopen terwijl anderen ook materialen weg kunnen zetten in dozen om ruimte te maken. Er hoef dan niets verkocht te worden. Ook zijn er in de winkel andere decoraties te koop. Ik vraag me af waarom dit verschil terwijl je allemaal hetzelfde spel speelt?
  Als ik decoraties ga verkopen, dan worden mijn prestiges minder en deze moet ik toch weer terug kopen om verder te kunnen spelen, dus ik schiet daar niets mee op.
  Zijn er updates van dit spel beschikbaar en zo ja hoe kan ik daar aan komen of waar kan ik deze vinden? ❓

  Beantwoorden
 39. anita van gils

  mijn vriendin heeft een soort bonus ronde gekregen waardoor er snoepjes naast de te spelen rondes staan. als je die rondes speelt moet je een balkje vol spelen.
  dit stond er gisteren zomaar ineens op bij haar. hoe komt het dat ik die niet krijg ben al veel verder als haar in het spel dus daar kan het niet aan liggen.

  Beantwoorden
 40. kornelia

  hallo mensen van perils peril ik vind het heel jammer dat perils peril voor android nog niet kan instaleren heb zelf een tablet van android en ma het spel graag op Facebook spelen aleen het is jammer dat het niet op mijn tablet kan graag zou ik dit willen als het mogelijk is want is leuk op vakantie en als ik ergens ben bij mensen die geen internetverbinding hebben ik hoop dat ik hem ook ooit kan spelen op tablet van android jullie zullen mij hier heel blij mee maken en ook andere mensen gr vankornelia chrisenkornelia@hotmail.com

  Beantwoorden
 41. margreet

  Kan ik nog meer munten verdienen in het laatste spel van elke level of iets anders. Volgens mij moet er iets te verdienen zijn.

  Beantwoorden
 42. Hella

  Ik heb een nieuwe iPad en hoe kan ik perils pearl nu op de nieuwe iPad krijgen op het level waar ik zit? Ik zit nu in level 22 en het zou zonde zijn als ik weer helemaal opnieuw moet beginnen. Weet iemand raad?

  Beantwoorden
 43. Miranda

  hoe kom ik aan het vergrootglas (welke instellingen moet ik aanpassen) moet ik de app opnieuw installeren(en ben ik dan niet alles kwijt??)

  Beantwoorden
 44. Daan

  😯 ik kreeg eerst ook gereedschap enze nu alleen nog munten en ik heb ook geen gereedschap meer hoe kan dit?

  Beantwoorden
 45. josé

  Hoi wat kan ik doen met de groene decroratie doosjes. Je zou ze moeten kunnen vullen maar wat levert dat op? Kun je met het vliegtuig ergens naar toe vliegen en met de boot varen, hoe doe je dat?
  Speel via Facebook. Hoe kan ik in contact komen met mensen om toe te voegen en zo meer tickets en geld te krijgen?

  Beantwoorden
 46. Jacqueline

  Helaas zelfs na alle stappen te hebben gevolgd , blijft het spel laden maar werkt niet meer . Waar ligt dat toch aan ? Kan iemand mij helpen om dit spel weer te kunnen spelen via Facebook ??

  Beantwoorden
 47. Christy

  Vandaag ook de update gedaan staat mijn naam ook niet meer bij de boot? Stond voor het eerst nr 1,vind dat een hele slechte zaak.

  Beantwoorden
 48. Conny

  Ja dat had ik ook,stond op 1 en ineens is t weg.
  Kan wel spelen maar mijn naam komt nergens meer echt
  Niet leuk dit

  Beantwoorden
 49. josé

  ben op level 12 en heb geen vliegtuig meer maar er is een onderzeeboot, wat kun je hiermee, zodra je er op klikt doet het niets. Is dit pas bij een bepaald aantal insignes?

  Beantwoorden
 50. Mimi

  Sinds installatie windows.1 krijg ik geen Pears’l Peril meer , hoe komt dat? (tijd blijft lopen om te zoeken, maar uiteindelijk toch geen resultaat, vind niet meer…) 🙁 Herkent iemand dit en wat kan ik eraan doen?

  Beantwoorden
 51. Annie

  Kan ik Pearl’s Peril omzetten naar ander FB-account. Om redenen moet ik mijn huidige FB-account dichtgooien. Zou het jammer vinden als ik geen PP meer kan spelen. Ben al bijna bij hoofdstuk 90.

  Beantwoorden
 52. Corrina

  Ik heb een probleem in hoofdstuk 77.
  Ik ben al mijn aankopen kwijt en kom niet verder Laad niet op .
  Maar voor de rest kan ik wel alles doen van 76 en terug daar gaat alles gewoon open.
  Kan ook iedereen helpen .
  Heeft iemand hier ook al een keer mee te maken gehad.
  Ohja als ik ga vliegen is er bij mijn buren ook alleen de gebouwen te zien en niet de kleine aankopen .

  Beantwoorden
 53. Clara prinsze

  Ik was al heel ver gevorderd iets van in de 80 en gister 22 december moest ik weer op nummer 1 beginnen, sorry maar dat vind ik heel raar, hoe kan ik weer terug naar mijn echte stand?
  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Beantwoorden
 54. sey els

  Ik heb het huis van “Edwins verzamelingen” op men grond staan, mijn vriend speelt het spel ook en zit al meerdere levels verder dan mij maar bij hem komt dat huis niet op z’n grond te staan, weet iemand raad?

  Beantwoorden
 55. Jennifer

  Ik heb een nieuw facebook account aangemaakt.
  Ik dacht: met gamecenter kom ik wel weer gewoon waar ik was.
  Level 24.
  Paniek! Ik begin weer vanaf het begin af aan!

  Kan iemand mij helpen?

  Beantwoorden
 56. Berti

  ❓ nu ik een nieuwe i pad heb, alles is over gezet blijk ik bij pearls peril opnieuw te moeten beginnen terwijl ik best wat levens had gekocht om verder te komen….. Hoe kom ik terug op het level waar ik zat? ( duitsland, graaf zepplin etc.) en hoe kom ik weer bij mijn grote volgebouwde eiland?

  Beantwoorden
 57. Hendrik-Jan weitering

  Weet ook iemand hoe ik die vervelend push berichtjes op Facebook uit kan zetten , erger me er aan dat al die berichten tussen mijn bloedserieuze berichten staan .

  Beantwoorden
  • carla beck

   als je begint met spelen,heb je 2 vakken (voorledig beeldscherm) en (delen),daar staan groene vinkjes in als je bij (delen) het vinkje weg haalt komt het niet meer op je tijdlijn.

   groetjes Carla

   Beantwoorden
   • Ingeping

    Ik zet het vinkje uit, en soms zie ik dat helemaal niet staan, en toch staan er zat berichten op mijn tijdlijn als ik iets heb gevonden of verdiend. Ik heb nu mijn FB ernaast open zodat ik ze direct kan verbergen. Dit moet toch anders kunnen?

 58. truja

  ik heb 2367 munten -28 Biljetten-3952 bloemen-125 insignes-En kom niet verder dan level 6 zit daar al weken Wat doe ik fout om naar level 7 te komen.

  Beantwoorden
 59. truja

  I have 2367 coins -28 Book-3952 flowers-125 insignia And’m stuck on level 6 is already turned aside What am I doing wrong to get to level 7.

  Beantwoorden
 60. van velzen

  hegb net het extra spel beeindigd en zou een uur lang kunnen spelen, heb het aangeklikt maar ik krijg geen extra speelbeurtenm hoe kan dat,

  Beantwoorden
 61. Nancy

  Hiiii. Ik vind het een geweldig spel maar hoe krijg ik het van facebook af. Bij alles wat ik doe komt er een melding op FB. Help!!!!!!!!!!

  Beantwoorden
 62. agnes

  Hoe kan het dat ik bij gebouwen tempel en antiek kasteel dit moet kopen voor 30000 terwijl ik genoeg hoofstukken heb gespeeld zodat ze vrij zijn?

  Beantwoorden
 63. Josee

  In hoofdstuk 30 krijg ik in de laatste scène ( cafe kingsbridge) de vaas niet kapot geslagen Waar de sleutel in zit… Wie reet een advies??!!

  Beantwoorden
 64. J.M.M. Van beek

  Tijdens het st patricksspel had ik na geld betaald te hebben en genoeg energie om t spel af te maken .ik had het gehaald en hij zei beloning ophalen en daarna viel alles weg en stond er u was te laat alles weg. Balen gebeurt dt vaker vind ik niet erg motiverend Ik had juist lekker veel geld gespaard voor een extraatje en als je dan alles kwijt bent is daar een oplossing voor?

  Beantwoorden
 65. Bert

  ik eb een probleem met Pearl’s Peril. Kan het spel niet meer spelen, omdat de knop spelen niet meer werkt.
  Alles al ondernomen , maar niets werkt… Zelfde geldt ook voor de boot, kan hem wel openen, maar staat dan vast…
  Heeft iemand hier een mogelijke oplossing voor….

  Beantwoorden
 66. Jet Kip

  Kan videofilmpjes niet afspelen voor gouden tickets, krijg alleen zwart beeld te zien. wat kan ik doen om ze te bekijken???

  Beantwoorden
 67. Van Der Eedt Alfred

  Mijn COMPUTER SPEL Pearl’s Peril wil niet meer opstarten het blijft zich zelf altijd zoeken wie kan mij helpen

  Beantwoorden
  • Doete Veenstra Oosterling

   Ik wil je graag toevoegen, ik heb ook niet zoveel vrienden die het spel spelen.

   Beantwoorden
 68. joke

  waarom kan ik het gouden ticket niet spelen krijg steeds balk boven in
  en als de gratis cadeau,s
  zo jammer weer …

  Beantwoorden
 69. Jenny

  Ik speel op mijn iPad en mijn vriendin ook. Waarom kunnen wij elkaar geen munten,energie en tickets sturen?

  Beantwoorden
 70. renata

  Hoi allemaal,
  vindt het een heerlijk spel.
  Echter hou kom ik aan meer kompassen om land uit de mist te kunnen halen?
  EN
  Weet iemand, hoe je medespelers kunt vinden en toevoegen?
  Alvast bedankt, fijne dag verder. Groetjes

  Beantwoorden
 71. Zomerfietser

  Ik krijg de vaas niet kapot met de hamer. net nog upgrade gedaan maar het probleem blijft. Hoe los ik dit op?

  Beantwoorden
  • Zomerfietser

   Het betreft de overgang naar hoofdstuk 30 en ben bij schild 750. Ik blijf nog steeds hangen en kan niet verder..

   Beantwoorden
   • Zomerfietser

    Na ettelijke keren per dag proberen en dit een aantal dagen lang, ben ik er ineens doorheen. Zonder updates…

  • Zomerfietser

   Door het kopen van gebouwen, terrein of decoraties, ontvang je de bloemen, zodra je aankoop klaar is. Soms duurt dat een paar uur en soms een paar dagen. Ga hiervoor naar de kassa.
   Succes!

   Beantwoorden
 72. Marjo

  Ik heb level 1 gedaan en klik dan op het boek in het scherm fan jet eiland. Daar staat bij mij een 1 bij
  Maar als ik erop klik om hem te openen hoor ik een puzzel te krijgen van de begrafenisbanket maar dit krijg ik niet

  Hoe kan ik dit oplossen

  Beantwoorden
 73. Marjo

  Na level 1 moet ik volgens het boek wat onderin t scherm staat bij de puzzel ed. een puzzel krijgen van de begrafenisbanket maar die krijg ik niet

  Wat doe ik verkeerd

  Beantwoorden
 74. jeanet

  had ff een vraag als je iets verkoop in pearl peril krijg je dan net zoveel geld terug als je het koopt hooor het graag gr ikkuhhhh

  Beantwoorden
 75. jessica

  hoi, ik zit vast. ik kan nergens meer wat plaatsen. Kan niks opslaan want dan moet je op een bepaalde level zitten. Hoe moet ik nu verder?

  Beantwoorden
 76. ludo

  mijn spel laad niet meer, ergens een probleem met het certificaat, hoe moet ik dat oplossen?

  can’t play anymore, there is a problem with a certificat?????? who now a selution?

  Beantwoorden
 77. ria

  Ik heb bloemen genoeg maar toch kan ik niet opwaarderen en kom ik niet in het volgende hoofdstuk . Wie weet hoe dit gaat?

  Beantwoorden
 78. Miranda

  Ik speel dit spel op mijn ipad maar ik heb minder decoratie’s. Op de vaste pc heb je een reuzerad en nog wat andere decoratie’s die je op de ipad niet hebt. Weet iemand hoe dat komt en hoe ik toch aan deze decoratie’s kan komen.

  Beantwoorden
  • Johanna

   😕 ….koop een nieuwe iPad.
   Dan weet je zeker dat je overnieuw moet beginnen…..
   ….en ik baal daar stevig van…… 🙁

   Beantwoorden
 79. Marijke

  speel het spel met veel genoegen,maar tot mijn stomme verbazing is het me al twee keer overkomen dat er papier geld verdwijnt zonder dat ik iets koopt,dat is erg irritant en niet leuk,graag wat geld terug,anders stop ik er mee,ben echt niet gek,maar dit slaat alles.

  Beantwoorden
 80. jolanda

  Ik vind het een erg leuk spel maar als opeens mijn cash biljetten van de ene op de andere dag verdwijnen vind ik wel heel vreemd en niet leuk

  Beantwoorden
 81. jolanda

  Ik vind het een erg leuk spel maar als opeens mijn cash biljetten van de ene op de andere dag verdwijnen vind ik wel heel vreemd en niet leuk en als ik de bovenstaande reacties lees ben ik niet de enigste

  Beantwoorden
 82. Jannie

  Ineens zijn alle FB vrienden met wie ik Pearls Peril speelde verdwenen. Ik sta nu onderin in mijn uppie en kan ook ineens niemand uitnodigen of op hun terrein gaan kijken. Ik kom dus nu geen steek verder in het spel. Help, zijn er meer die dit hebben en is er een oplossing. Ik speel op de PC. 👿 😥

  Beantwoorden
 83. Marijke

  Het is nu al voor de vierde keer dat er bankbiljetten eraf worden gehaald ,terwijl ik niks koopt,onvoorstelbaar dat dit kan,maar het ergste is dat je gewoon weg geen antwoordt krijgt van de redactie,kinderachtig en laag bij de grond,denken jullie nou echt dat ik achterlijk ben,graag antwoord en m’n biljetten terug,zijn er nog meer mensen die dit stelen is overkomen.

  Beantwoorden
 84. Marion van Doorn

  Hallo ,

  Links onder ligt het vliegtuig en nu ook rechts een onderzeeboot. Wat kan ik met die boot doen ?? Aan klikken gaat niet ? Wie oh wie 🙂
  Vast bedankt.

  Beantwoorden
 85. nel

  ik kan familie oprichten, om munten te delen, maar geen geen naam familie intypen, dus werkt niet, wat doe ik fout????

  Beantwoorden
 86. Judith

  Ik heb genoeg munten om een familie op te richten. Ik kan alleen geen familienaam en beschrijving intypen. Met als gevolg dat het oprichten van een familie dus niet lukt. En ik kan nergens vinden waar dat aan ligt. Weet iemand dat?

  Beantwoorden
 87. Marijke

  Gvd voor de vijfde keer weer biljetten gestolen,wat kan ik hieraan doen daar de reactie geen commentaar terug schrijft

  Beantwoorden
 88. kevin van gent

  Hoi iedereen ik heb wel gespeeld maar dit is voltooid maar ik kan niet volgende spel nog niet gespeeld maar hoe werkt dat nou weer? Moet ik dan betalen?

  Gr kevin

  Beantwoorden
  • maria spekkels

   vraagje. ik heb me aangesloten bij een familie en stond eerste met de opdrachten. ik heb nu iets gewonnen omdat ik eerste stond. maar waar kan ik mijn gewonnen item vinden? Thanks alvast

   Beantwoorden
 89. Rohnny Wintmolders

  Goede avond,

  Wie kan mij helpen ik speel al enkele maanden Pearl’s peril.
  al mijn vrienden hebben al een familie huis en ik nog niet en die spelen het nog niet zo lang.
  Waarom krijg ik mijn familie huis niet wie weet aan wat het kan liggen.

  Mvg,

  Beantwoorden
 90. Eline

  Speel het spel op IPad, erg leuk, behalve dat k sinds kort mijn vrienden niet meer zie staan die het ook spelen. Moet voor een opdracht energie sturen, maar kan dus niemand selecteren. Wat te doen? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 91. coby

  hoi all,

  Wie kan mij helpen ik speel al enkele maanden Pearl’s peril.
  al mijn vrienden hebben al een familie huis en ik nog niet en die spelen het nog niet zo lang.
  Waarom krijg ik mijn familie huis niet wie weet aan wat het kan liggen.

  coby

  Beantwoorden
 92. coby

  Goede avond,

  Wie kan mij helpen ik speel al enkele maanden Pearl’s peril.
  al mijn vrienden hebben al een familie huis en ik nog niet en die spelen het nog niet zo lang.
  Waarom krijg ik mijn familie huis niet wie weet aan wat het kan liggen.

  Beantwoorden
 93. Heleen

  Goedemiddag,
  Wie weet hoe ik insignis kan krijgen om gebieden te ontgrendelen.
  Ik kan niet verder spelen omdat ik geen bloemen meer kan verdienen .
  Het volgende spel wordt pas ontgrendeld als ik genoeg bloemen heb.

  Beantwoorden
  • Maikel

   Hoi Heleen , je kunt gebieden ontgrendelen met spullen die je verdient door het spel te spelen. Vaak moet je 15 compassen hebben verzameld. Je mag mij wel toevoegen op facebook, kunnen we elkaar tickets en energie sturen. Ik ben al ver gevorderd in dit spel, gr Maikel

   Beantwoorden
   • Maikel

    Als je op moment niet genoeg bloemen hebt of je moet wachten op de bloemen. Dat kan soms met grote gebouwen die men heeft gekocht een paar daagjes duren. Ik speel dan altijd het oude hoofdstuk nog een paar keer. Dit om gewoon weer spullen of bouwmaterialen te krijgen en munten te sparen.

 94. Merel

  Ik krijg regelmatig munten gestuurd van mijn vrienden. Hoe kan ik hun zelf munten sturen? Ik kan niet vinden hoe dat moet. Energie sturen heb ik wel verschillende mogelijkheden gevonden.

  Beantwoorden
 95. Doutzen

  Graag zo snel mogelijk ook beschikbaar voor Android wil het ook graag op mijn tablet ( samsung ) spelen baal er van dat dat niet werkt ,

  Beantwoorden
 96. starca

  Ik kocht de trouwytoon voor 20.000 munten. Toen ik hem op het veld neer wilde zetten kreeg ik een error , dat duurde heel kort maar en mijn munten en mijn trouwtroon zijn nu verdwenen. Ik baal hier echt van !!

  Beantwoorden
 97. Meike

  Hoi, ik speel pearl’s peril en heb steeds 10 energie en 15 tickets, hoger kom ik niet ook al krijg ik van vrienden meer energie of tickets. Kan ik dit veranderen en zo ja, hoe?? Vanmiddag nog bij iemand geweest die 33 tickets had!!!! En ik ken ik iemand die al heel veel meer energie heeft dan 10!!!! Is dit uberhaubt te veranderen? Graag jullie reactie hierop!!
  🙁

  Beantwoorden
  • Elly

   De energie vult zichzelf aan tot max 10. Door te spelen kun je daarboven komen. De tickets krijg je ook door gewoon te spelen. Ikzelf heb 100 tickets op dit moment

   Beantwoorden
 98. Beppie Henkens

  ik kan wel een paar vrienden gebruiken in pearl’s peril heb hier ook maar 10 energie en 12 tickets van anderen hoor ik wel eens zeggen dat ze er meer hebben kunnen jullie me hier mee helpen

  Beantwoorden
 99. Elly

  Ik ben nu bij level 89 en op t laatste veld van het eiland. Ben dus een doorgewinterde speler. Zo te zien gaat t niet verder dan level 90. Weet iemand of er nog aanvullingen komen ?

  Beantwoorden
   • Marleen

    Moet je eigenlijk elke scene uitspelen? Ik speel gewoon tot ik de 3 hints heb en dan begin ik aan de volgende scène.
    Ik heb nog veel speciaal materiaal nodig zoals parels en terracotta . Weet iemand in welk hoofdstuk die te vinden zijn ?

  • Marion

   Ja die goudstaven…die zie ik ook nergens. Wat ik ook niet weet ..er ligt een onderzeeer . Hoe kom je daar. Ik heb nog 2 open plekken en dan ben ik uit gespeeld.

   Beantwoorden
 100. René

  Kan iemand mij uitleggen wat de “Perfectioneerscenes” zijn?
  Ik zit al op level 1450 en ben ze niet eerder tegengekomen….

  Beantwoorden
 101. jannie

  door een alle insignes van 1 veld te halen perfectioneer je een hoofdstuk ik zit zelf op level 2165

  Beantwoorden
 102. Angelique

  Goedemorgen,

  Mijn collega en ik spelen dit spelletje al een aardig tijdje. Nu heeft mijn collega, zonder verder te kijken en na te denken, een aantal dingen verkocht waardoor zij bloemetjes kwijt is. Nu kan zij dus niet verder spelen in de levels omdat het spel dan zegt dat ze te weinig bloemetjes heeft. Het enige wat ze nu kan doen is muntjes sparen maar voordat je dat allemaal bij elkaar hebt….
  Is er een oplossing om de bloemetjes sneller te verhogen? Kunnen wij eventueel contact opnemen met de eigenaar van het spel om te vragen of ze misschien iets terug kunnen zetten in mijn collega haar settings? En waar zou ik dan naar toe kunnen mailen? Ik hoop graag reacties te ontvangen zodat ik mijn collega weer blij kan maken….
  Alvast bedankt!!!
  Mvg,
  Angelique

  Beantwoorden
 103. Marie jeanne

  Ik heg level 90 gespeeld pearl’s peral het was gedaan en nu moet ik weer van 1 beginnen datvind ik jammer

  Beantwoorden
 104. gerda deen

  Krijg er geen bankbiljetten bij ,het spel geeft aan dat ik twee biljetten krijg,
  maar mijn teller blijft op een biljet staan ik ben op level 7.
  Wie kan me helpen.?

  Beantwoorden
 105. MJH

  Ik ben ook lid van de adventuresclub. Aan het eind van een uitdaging kun je een cadeau ontvangen, maar ik heb geen idee hoe je dit cadeau in ontvangst kunt nemen. De uitdaging eindigt na een aantal dagen ’s nachts om 02.00 uur. Wanneer ik ’s morgens weer inlog, is een nieuwe uitdaging gestart en is het cadeau van de vorige uitdaging verdwenen. Het maakt niet uit of je in die uitdaging de meeste punten hebt gescoord of niet. Weet iemand of je echt om 02.00 uur moet inloggen op PP om het betreffende cadeau in ontvangst te kunnen nemen?

  Beantwoorden
 106. Marian

  word lid van mijn club Best friend for ever
  viadeze club krijg je elke dag levens (energie)
  en kom gezellig kletsen

  Beantwoorden
 107. Bettina

  Weet er iemand hoe je dit spel opnieuw kan starten vanuit facebook dus opnieuw herbeginnen van scratch?

  Beantwoorden
 108. Louise

  Wat gebeurd er met het spel als je alle vakken open gespeeld hebt ??? blijf je dan gewoon doorspelen alleen voor de wekelijkse doel of komen er velden bij ???

  Beantwoorden
 109. De Bosscher Nicole

  Hallo, ik zou graag nogmaals een rondje pearl’s peril spelen om een paar vrienden te helpen. Momenteel heb ik 4500 insignes en heb alle levels gespeeld. Hoe kan ik het spel terug opstarten en herbeginnen ? Iemand die mij daarbij kan helpen ?

  Beantwoorden
 110. Daneels JP

  Hallo, ik speel al een hele tijd dit spel, mijn eiland staat vol en kan dus niets meer bij plaatsen om verder bloemen te verzamelen , er staan nog wel eilanden vergrendeld.
  Moet ik nu het spel verlaten ??
  Mvg
  Danjp

  Beantwoorden
 111. Daneels JP

  Hallo,
  Ik sta teneinde raad, ik kan niet verder met het spel.
  Mijn domein staat volledig vol kan niets meer uit de winkel bijplaatsen.
  Kan geen gebied kopen.
  Wat is er daar aan te doen.

  Mvg
  Danjp

  Beantwoorden
 112. Miriam

  Ik heb het hele spel uitgespeeld. Jammer, want ik vond het erg leuk. Ik heb er ongeveer 3 jaar over gedaan. Is er nog een vervolg op dit spel?

  Beantwoorden
 113. Dian Pattijn

  Bij de adventureclub’s heb je prestige’s behalen door opdrachten te vervullen nu zijn die opdrachten zo hoog dat je die prestige’s onmogelijk kunt behalen hoe komt dat??? zitten we te ver al in het spel of heeft dit er niets mee te maken?/

  Beantwoorden
 114. marijke.elsackers

  ik heb pears perill 2x tot het einde gespeeld zou een mail ontvangen nooit gehad komt hier nog een vervolg op

  Beantwoorden
 115. Dian Pattijn

  waarom krijg ik geen antwoord op mijn vraag nogmaals de vraag zit in een club waar je extra prestige’s kunt verdienen maar de punten zijn zo hoog dat je nooit je beloning krijgt hoe komt dit? Dit loopt van zondag tot zondag. Wil hier graag antwoord op

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.