Pet Rescue Saga - Tips, levels, spelregels, uitleg & vragen!

Iedere zondag komt er een artikel online waarin ik vertel over een leuke app of een game die ik onlangs ben tegengekomen. Vandaag ga ik het hebben over: Pet Rescue Saga.

Omdat Facebookspelletjes (en spelletjes voor je mobiel) zo verslavend zijn, ga ik weer een spelletje van King behandelen. Pet Rescue Saga. De naam zegt het al: Je moet diertjes redden!

Pet Rescue Saga - Games

Wat is Pet Rescue Saga?

Pet Rescue Saga is een gratis (online) puzzelspelletje van King. Het spel is te spelen op Facebook (op je pc) en op je smartphone of tablet.

Wat moet je doen bij Pet Rescue Saga?

Bij Pet Rescue Saga moet je minimaal twee gekleurde dozen combineren. Combineren doe je door op de dozen te klikken. Als je dat doet, zullen de dozen verdwijnen en zullen andere gekleurde dozen weer verder naar beneden vallen. Zo kun je ervoor zorgen dat er meerdere dozen van dezelfde kleur bij elkaar komen.

Dieren redden

Maar hoe red je de dieren dan? De diertjes staan bovenaan de blokken en je moet ze beneden zien te krijgen. Dit doe je dus door de blokken weg te spelen. Zo vallen de diertjes steeds een stukje verder naar beneden. Als je een dier helemaal naar beneden krijgt, krijg je hier ook meer punten voor.

Kooien
Sommige dieren zitten in kooien. Om deze kooi weg te spelen, moet je de kooi combineren met een doos van dezelfde kleur.

Verschillende Levels

Net als alle andere puzzelspelletjes, zijn er veel verschillende levels met verschillende doelen. Zo moet je bij sommige levels een bepaald percentage van de blokken in het speelveld wegspelen, bij sommige levels moet je een bepaald aantal dieren redden of een bepaalde score halen. Om het je nog ietsje moeilijker te maken, heb je bij sommige levels een maximum aan zetten. Binnen deze zetten moet je het doel zien te behalen. Doe je dat niet, dan raak je een leven kwijt en moet je het opnieuw proberen.

In de levels zitten ook bepaalde elementen:

Bommen
Soms zie je bommen in het level zitten. Hier kun je op klikken, de omheenliggende blokken zullen samen met de bom exploderen.

Raket
Onderaan het scherm zie je een raket staan. Deze kun je opladen door de gekleurde blokken weg te spelen. Zodra hij opgeladen is, kun je hem afsteken. Je kunt dan een gehele kolom selecteren en de raket zal deze kolom doen laten ontploffen.

x2
Soms zie je een blok waar “x2” op staat. Als je deze combineert met andere blokken, zal de score van die weggespeelde blokken verdubbelen.

Boosters

Er zijn verschillende boosters in het spel die het spel iets gemakkelijker maken, zoals Blokkenkraker, Kleurenknapper, Raket, Rijexplosief, Betonschaar, Loper en de Verfkwast. Deze speel je vrij door een bepaald aantal levels uit te halen.

Moeilijke Levels

Pet Rescue Saga telt een hoop levels. Sommige zijn vanzelfsprekend moeilijker dan andere levels. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met levels waarbij de verwachting groot is dat je er vaker over moet doen om hem te halen: Level 29, level 30, level 31, level 36, level 42, level 48, level 52, level 59, level 64, level 66, level 78, level 79, level 85, level 89, level 92, level 96, level 100, level 107, level 111, level 114, level 126, level 129, level 145, level 152, level 190. Lijst wordt nog aangevuld. Bij welk level zat jij vast? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

Pet Rescue Saga werk niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je computer, je tablet of smartphone. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

Pet Rescue Saga werkt niet op Smartphone/tablet:
– Pet Rescue Saga verwijderen van je smartphone/tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Pet Rescue Saga werkt niet op computer/Facebook:
– Computer opnieuw opstarten
– Browser opnieuw opstarten
– Andere browser gebruiken
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Pet Rescue Saga, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Pet Rescue Saga - Games

Pet Rescue Saga op iPhone, iPad & Android!

Pet Rescue Saga is ook te spelen op je smartphone en tablet!

Pet Rescue Saga downloaden voor iPhone & iPad (App Store)
Pet Rescue Saga downloaden voor Android (Google Play)
Pet Rescue Saga spelen op Facebook

Wederom weer een erg leuk puzzelspelletje van King! Speel jij het al?

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

39 reacties

 1. Jasmyn Bloem

  Ik krijg level 13 niet uit omdat ik niet weet of ik de kleur waar de pets opzitten of juist de andere kleuren.
  Antwoord mogelijk ?

  Beantwoorden
 2. Irma van Weelde

  Jasmyn weet jij het ondertussen al? Ik snap 13 ook niet. Zie bij uitlegpagina’s ook iets heel anders dan ik te zien krijg met die kooi op de grond. :/ Wie o wie?

  Beantwoorden
 3. Jane

  Weet iemand hoe je geen meldingen meer hoeft te doen van de persoon die je verslagen hebt!! En er geen meldingen meer op facebook verschijnen van jouw voortgang in het spel??? :mrgreen:

  Beantwoorden
 4. jolanda van gestel

  Ik ben bij 792 waarom kan ik hier niet verder er zouden nieuwe levels komen maar duurt wel lang en er zijn al nieuwe levels gr jolanda van gestel

  Beantwoorden
 5. De Laet Pascale

  Mijn spel stopt op level 822, ik heb gelezen dat het ondertussen verder gaat tot 837. Wat moet ik doen om verder te kunnen spelen ?

  Beantwoorden
  • Car

   Ik wacht al een maand op nieuwe levels. Zit dus op level 837. Via iPad. Terwijl ik via de pc al tig levels verder ben…..

   Beantwoorden
 6. Lilian

  Vast op level 189,de eerste sleutel lukt nog wel maar de 2e lukt steeds niet , meestal dan niet2 x gelukt en dsn zit ik onderaan weer vast, grrr help

  Beantwoorden
 7. christel

  Ik heb hetzelfde probleem met de vlinders. Snap niet wat je moet doen. Zit in kervel 886 maar kom door de vlinders niet verder. Staat nergens iets over uit gelegd…..

  Beantwoorden
  • Marij

   Als het vlindertje geel is moet je zo veel mogelijk gele blokjes weg werken. Als je er genoeg hebt weggespeeld kom het vlindertje los en redt en dier.

   Beantwoorden
 8. Annie Cuperus

  Level 169 werkt niet van pet rescue,het is totaal anders als in het voorbeeld.ik snap niet hoe het werkt!,

  Beantwoorden
 9. Annie Cuperus

  Level 169 pet rescue,de dieren vallen niet naar beneden, alleen als je links of rechts de ballonnen weg hebt.Op de voorbeeld video gaat het heel anders. Wat moet je er mee,kom niet verder.heeft iemand een oplossing?

  Beantwoorden
 10. Femmie Klompjan

  Ik ben bij level 492 Nu moeten vrienden mij helpen om de blokkade op te lossen Ik probeer vrienden te vragen maar dat lukt niet Is geblokkeerd Ik zit al weken te wachten waarom laten ze je niet door spelen na een aantal dagen Flauw

  Beantwoorden
 11. Evi

  Wat moet ik doen bij de level van het regenweer met de vlinders geraak niet verder dat de vlinders langs onderen staan

  Beantwoorden
 12. Irene van Doorn

  Hallo
  Ik ben bij level 1662 al jaren van…
  Heb nu plotseling een hartje bij mijn icoontje / naam. Andere pet reactie vrienden niet..
  Waarom is dit betekent het iets?
  Groetjes van een trouwe fan

  Beantwoorden
 13. Keen

  Wie kan mij zeggen wat de bedoeling is van de vlinders die mijn spel blokkeren bij onderdeel diereneiland, (zit op niveau 196 bij Pet rescue)?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.