Dr. Eureka - Atomisch plezier! - PinkGraphics

Eureka!

Dr. Eureka speel je met 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar. Het is uitgegeven door White Goblin Games. Je doet ongeveer 15 minuten over een spelletje, maar geheid dat je meer dan 1 spelletje achter elkaar wilt spelen! Wie wordt bij jou thuis de beste, snelste en slimste wetenschapper?

Dr. Eureka - Atomisch plezier! - Bordspellen

In het kort

Je gaat aan de slag als assistent van Dr. Eureka en helpt hem om de experimenten op de kaartjes uit te voeren. Dit doe je door de molucelen in de juiste volgorde in de reageerbuizen te doen. Wie dit het snelste doet scoort een punt, en bij 5 punten win je, simpel toch?

Wat zit er in de doos?

54 verschillende experimenten(opdrachtkaarten), 24 moleculen in 3 verschillende kleuren, 12 reageerbuizen en natuurlijk de spelregels.

Dr. Eureka - Atomisch plezier! - Bordspellen

Spelverloop

Je begint het spel door iedere speler 3 reageerbuizen te geven en daarin de gekleurde molecuulballen te plaatsen; in de linker buis komen 2 paarse, in de middelste 2 rode en in de laatste 2 groene. Schud de opdrachtkaarten en je bent klaar om te beginnen.

De bovenste opdrachtkaart wordt omgedraaid en iedere speler probeert tegelijkertijd dit experiment op te lossen, uiteraard gelden hierbij een aantal regeltjes. De moleculen mag je niet met je handen aan raken, de moleculen mogen niet uit de reageerbuizen op tafel of op de grond vallen en er mogen niet meer dan 4 moleculen in 1 reageerbuis. De reageerbuizen mogen wel op z’n kop gezet worden en in iedere volgorde in de rij geplaatst worden. Wanneer je de opdracht voltooid hebt roep je “EUREKA”. Als de opdracht goed is krijg je de opdrachtkaart en begint er een nieuwe ronde. Alle spelers zetten hun reageerbuizen weer rechtop en er wordt een nieuwe opdrachtkaart gedraaid. De volgorde van de moleculen wordt niet veranderd, hierdoor heeft iedere speler een ander startpunt. Zodra je 5 experimenten juist hebt uitgevoerd win je het spelletje en bij jij Dr. Eureka’s beste assistent!

Dr. Eureka - Atomisch plezier! - Bordspellen

Pluspunten

De eenvoud van het spel en de regels maken dat je dit spel snel kunt gaan spelen. De tijdsdruk om het experiment zo snel mogelijk uit te voeren heeft een hilarische werking op je zenuwen en dit lijkt ook iets te doen met je fijne motoriek waardoor het ineens ontzettend moeilijk is om de moleculen van de ene buis in de andere buis te krijgen.
Ondanks het leeftijdsadvies van 6+ heeft mijn zoontje van 3 er ook al heel veel plezier aan beleefd. Uiteraard wordt er dan niet exact volgens de regels gespeeld, maar wat maakt dat uit op die leeftijd?
De hoeveelheid opdrachtkaarten zorgen voor uren speelplezier en doordat je telkens een ander beginpunt heb is geen spelletje hetzelfde!

Daarnaast vind je in de spelregels nog een andere variant om het spel te spelen, waarbij je gaat gokken hoeveel handelingen je nog hebt. Het thema van het spel is ontzettend goed doorgevoerd in de doos, de spelregels en de reageerbuizen en de stevige molecuulballen!

Dr. Eureka - Atomisch plezier! - Bordspellen

Minpunten

Een minpunt voor dit spel is moeilijk te vinden. Maar als ik dan toch íets moet noemen, is dat er in de spelregels niet duidelijk benoemd is wat je moet doen wanneer iemand onterecht “EUREKA” heeft geroepen. Zelf hebben we dit opgelost door het te benaderen als een “valse bingo” en je dus voor die ronde niet meer mee doet.

Dr. Eureka - Atomisch plezier!
Een hilarisch, goed doordacht spel in een geinig thema. Goed voor de ontwikkeling van je fijne motoriek, geduld en stalen zenuwen. Ik vind het een ontzettend leuke aanvulling voor iedere spellenkast, voor zowel kinderen als volwassenen!
Speelplezier & Verslavingsfactor8
Toegankelijkheid & Speelbaarheid8.5
Spanning & Uitdaging7
Interactie & Betrokkenheid8.5
Orginaliteit & Ontwerp9
8.2Totale Score

Over de auteur

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Anja

    Ziet er op het eerste oog een beetje kinderachtig uit, maar toen ik de tekst las lijkt me het juist wel een heel grappig spel! Goede review!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.