Fuji Flush - PinkGraphics

Krijg als eerste al je kaarten “erdoor heen” en win! Het klinkt simpel, maar vergis je niet. Span samen met je medespelers of wees ze te slim af en laat je medespelers weer nieuwe kaarten pakken.

Wat is het?

Fuji Flush is een snel kaartspelletje voor 3 tot 8 spelers en te spelen vanaf 7 jaar. Een potje duurt ongeveer 15 minuten (afhankelijk van het aantal spelers kan dit ietsje afwijken) en is uitgegeven door White Goblin Games.

Fuji Flush - Bordspellen

Wat zit er in de doos

Ook Fuji Flush zit in een klein formaat doosje, wat nog precies in dat ene gaatje in je koffer past. In dat doosje vind je de 90 speelkaarten met een waarde tussen de 2 tot en de 20 en de spelregels.

Spelverloop

Nadat iedere speler 6 kaarten heeft gekregen, de startspeler is gekozen en er naast de trekstapel ruimte is voor een aflegstapel kan het spel beginnen!

Om de beurt gaan alle spelers een kaart voor zich uit spelen, na het spelen van elke kaart wordt er gekeken of er een eerdere kaart verslagen wordt. Je verslaat de kaart van een andere speler door een hogere kaart te spelen dan de spelers voor je hebben gedaan.

De spelers waarvan hun kaart verslagen is leggen de kaart af, en pakken een nieuwe kaart van de trekstapel.

Is de door jou gespeelde kaart in waarde gelijk aan 1 of meer van de eerder gespeelde kaarten? Dan worden de waarde van deze kaarten bij elkaar opgeteld. Twee kaarten met een waarde van 4 krijgen dan samen de waarde 8 en die waarde moet dan verslagen worden.

Ben je weer aan de beurt bent en ligt de eerder door jou gespeelde kaart nog steeds voor je? Dan is het je gelukt om je kaart “erdoor heen” te krijgen, leg je deze af zonder een nieuwe kaart te pakken en speel je de volgende kaart.

Mocht jouw kaart deel uitmaken van een groep kaarten met dezelfde waarde, dan mogen alle spelers die dezelfde waarde voor zich hebben liggen hun kaart ook afleggen zonder een nieuwe kaart bij te pakken.

Fuji Flush - Bordspellen

Pluspunten

Fuji Flush is een snel spelletje wat, als je het eenmaal door hebt, lekker weg speelt. Het heeft weinig regels, maar het is meer dan klakkeloos kaarten op tafel gooien. Wanneer troef je je medespelers af door juist een hoge kaart te spelen? Of speel je juist een kaart met een gelijke waarde om zo “mee te liften” en samen met je medespelers kaarten “erdoor heen” te krijgen?

Wat ik ook erg leuk vind is dat je Fuji Flush tot 8 spelers kan spelen, iets wat, zeker met dit soort kleine spelletjes, niet heel erg vaak voorkomt! In zowel een spel met 3 als met 6 spelers gaat het verslaan van de kaarten heen en weer. In het spel met 6 spelers was het erg goed opletten of de door jou gespeelde kaart verslagen werd of niet. Bij de les blijven dus!

Fuji Flush - Bordspellen

Minpunten

Ik vond de spelregels iets of wat onduidelijk, waardoor ik voor het spelen al zeker de regels 3 keer doorgelezen had en tijdens het spelen van het eerste potje ook telkens de regels erbij moest pakken. Maar, als je de regels dan door hebt, is het gemakkelijker uit te leggen aan nieuwe spelers en spreekt het eigenlijk allemaal voor zich. Mijn tip, gewoon gaan spelen dat eerste potje, dan wordt het vanzelf duidelijk!

Fuji Flush
Ondanks mijn groeiende collectie zal Fuji Flush zeker niet achterin de kast belanden! Zeker wanneer je het spelletje door hebt speel het zo lekker weg en maakt het een ideaal spelletje om op te warmen voor een groter spel, of om er gewoon lekker de hele avond plezier mee te beleven, zeker wanneer je met meerdere spelers bent.
Speelplezier & Verslavingsfactor8.5
Toegankelijkheid & Speelbaarheid7
Spanning & Uitdaging7.5
Interactie & Betrokkenheid8.5
Originaliteit & Ontwerp7.5
7.8Totale score

Over de auteur

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.