Bordspel blog + reviews

De herfst is al weer even aan de gang en de temperatuur begint nu ook te dalen. De tijd van het jaar om binnen te blijven, waar het lekker warm is. Het liefste bij de houtkachel met vrienden en familie terwijl je een warme chocolademelk drinkt. Voor veel mensen kan dit gaan vervelen, hele dagen binnen zitten, in veel gevallen met de smartphones erbij. Want ja, wat moet je anders, als je voor de zoveelste avond binnen zit? Probeer eens een bordspel!

Gezelligheid tijdens de koude dagen? Speel een bordspel! - Bordspellen

De Poorters van Nieuwstad, 999 games

Een bordspel? Gezellig een avondje Monopoly spelen, of Mens Erger Je Niet, daar wordt het vast niet beter van zou je denken. Dan wist je vast nog niet dat er tegenwoordig zoveel leuke spellen zijn, in zoveel verschillende vormen en maten. Van spelletjes die nog geen half uur duren, tot spellen waar je een hele avond zoet mee kunt zijn. Maar wat moet je dan kiezen? Wat is leuk, wat is makkelijk, wat is uitdagend? Hoe vind je nou het perfecte bordspel?

Daar ga ik je mee helpen! Mijn naam is Daniëlle en samen met mijn man heb ik een heuse verzameling – je voelt hem vast al aankomen – bordspellen! De laatste jaren zijn we aan het verzamelen geslagen en de spelletjeskast puilt inmiddels uit. Als de kinderen liggen te slapen komt er geregeld een spelletje op tafel.

Als “gastblogger” ga ik de komende tijd mijn ervaringen met jullie delen en wie weet kom jij het ideale bordspel tegen en zit jij binnenkort ook uren aan de keukentafel!

Speel jij al vaak bordspellen? Wat is jouw favoriet? Is er een spel waar je al veel over gehoord heb, maar waarvan je nu eigenlijk wel eens écht wil weten of het leuk is? Laat het me weten in een reactie. Mocht dit spel tot onze collectie behoren komt het misschien wel voorbij!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. lisanne

  Oh ik doe altijd monopoly. Niemand heeft me daar in ooit verslagen :). Helaas speelt nu niemand meer mee -.-.

  Beantwoorden
 2. lenie Harrington -van Gerven

  Leuk hoor, Danielle. Ken je het spel KEEZEN ook al? Dit heb ik van de zomer voor het eerst gespeeld met mijn familie toen we op vakantie waren in de Ardennen. Zeer verslavend.

  Beantwoorden
 3. Daenelia

  Ah, bordspellen of kaartspellen, of iets daartussen in, zijn altijd leukl, niet alleen ls het koud en donker is buiten. Ik ben erg gecharmeerd van Race to the Galaxy, wat we nu eindelijk onder de kniet hebben. Prachtig spel. Gisteren nog Babel gespeeld, maar dat vind ik dan weer minder. Afgezien van Carcassone ben ik niet zo heel gek op 999 games. Ik kan Catan echt niet spelen, het is nog saaier dan Monopoly 😛 Ik ben dus heel benieuwd naar je reviews! Altijd op zoek naar iets leuks!

  Beantwoorden
  • Daniëlle

   Race to the Galaxy en Babel ken ik niet, wat zijn het voor soort spellen? Catan is ook niet echt mijn ding, al vind ik de editie van de Lage Landen wel heel leuk! Heb je voor Carcassone ook alle uitbreidingen?

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.