Völuspá - PinkGraphics

Vind jij het ook zo leuk om je te wanen in de myhtische wereld van de Noren? Om je onder te dompelen in een origineel spel met een tactische achtergrond? Maar bovenal, vind je het leuk in spel te spelen waarvan je de titel niet uit kan spreken? Dan is dit helemaal het spel voor jou. Völuspá is een tactisch spel waarbij je door middel van legkaarten punten kunt scoren. Met welk wezen uit de Noorse mythologie ga jij je tegenstanders verslaan?

Wat is het?

Völuspá, wat letterlijk profetie van de zieneres betekend, is een tegellegspel met prachtig geïllustreerde karakters. Het is geschikt voor spelers van 10 jaar en ouder. Met 2 tot 5 deelnemers zou dit spelletje volgens de doos 45 min duren. Zelf hebben wij het spel met drie personen uitgetest en kwamen uit op 35 minuten. De uitgever van dit spel is de bij ons allom bekende White Goblin Games.

Völuspá - Bordspellen

Wat zit er in de doos?

Naast de gebruiksaanwijzing (uiteraard!) bevat de doos 60 tegels met 8 verschillende karakters. Waaronder de bekende Thor en Loki, maar ook de minder bekende zoals Fenrir de wolf en Valkyrie. 5 Verschillend gekleurde houten fiches om de spelers mee aan te geven. Een scorebord en een zak om de tegels in te kunnen doen.

Spelverloop

Het spel begint met een lege tafel waar enkel het scorebord staat met voor iedere speler een fiche (hier worden straks het aangetoond). Iedere speller pakt vervolgens blind 5 tegels uit de zak op zijn hand, deze laat hij niet aan de andere spelers zien uiteraard! Een tegel wordt met het karakter naar boven op tafel gelegd, dit is de starttegel. Je mag zelf bepalen wie er begint\, wij gebruiken graag een dobbelsteen maar dit is niet verplicht. Dan word er door de spelers met de klok mee steeds een tegel ofwel horizontaal ofwel verticaal aangelegd. De rijen die gemaakt worden mogen niet langer zijn dan zeven tegels!

Völuspá - Bordspellen

Je scoort punten door een tegel met de hoogste waarde in die rij neer te leggen. Het aantal tegels in de rij is dan het aantal punten dat je hebt verdiend en wat je met je fiche op het scorebord mag lopen. Maar pas op! Vrijwel alle tegels hebben speciale krachten waar je tijdens het spelen rekening mee moet houden. Zo kan Loki ervoor zorgen dat de aanliggende kaarten een waarde van 0 krijgen en kunnen meerdere Fenrir’s op een rij een enorm hoge waarde opleveren. Wie als eerste 50 punten heeft behaald, of de hoogste score heeft als alle tegels op zijn is de winnaar!

Pluspunten

Wat ik persoonlijk een heel groot pluspunt vind aan dit spel is dat het vers, fris en nieuw aanvoelt. De karakters zijn prachtig in beeld gebracht en het geheel ziet er netjes en verzorgd uit. Ik ben zelf een enorm fan van onder andere Noorse mythologie en was dan ook blij verrast met alle karakters die ik herkende in de doos. Een ander groot pluspunt is dat de doos ook gelijk een uitbreiding bevat met extra karakters en diepgang. Wat maakt dat het spel niet snel verveeld. De korte speluitleg maakt dat je snel kunt gaan beginnen met spelen en dat is natuurlijk altijd wat je het liefste doet met een nieuw spel!

Völuspá - Bordspellen

Minpunten

Het enige minpunt aan dit spel is dat elke kaart een andere “speciale kracht” heeft. Dit houd het spel zeker dynamisch en creeert extra diepang. Het maakt alleen ook dat je wel met zn allen steeds in de uitleg aan het neuzen bent om te kijken wat die ene tegel nu ook alweer precies deed. Na een paar keer spelen raak je hier echter wel gewend aan en leer de speciale krachten beter kennen. Vanaf dan zeg ik: “Alleen maar pluspunten!”

Völuspá
Speelplezier & Verslavingsfactor9
Toegankelijkheid & Speelbaarheid7
Spanning & Uitdaging9
Interactie & Betrokkenheid8.5
Originaliteit & Ontwerp9.5
8.6Totale Score

Over de auteur

Comics zijn zeg maar echt mijn ding

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.