Goedkoop alternatief voor jouw favoriete parfum

Parfum is meestal niet goedkoop. En dan doel ik op kwaliteitsparfums waarvan de geur lekker lang blijft hangen. Natuurlijk bestaan er goedkope(re) parfums (eau de toilette) en hoewel deze natuurlijk ook héél lekker kunnen ruiken, zal de geur sneller vervliegen dan een eau de parfum. Maar waarom zijn parfums nou zo duur? En bestaan er goedkopere alternatieven?

(Merk)parfums zijn duur om verschillende redenen. Natuurlijk betaal je heel vaak voor het merkje, het ene merk is nou eenmaal duurder dan de ander. Maar een andere grote reden waarom ze zo duur zijn: De exclusiviteit. Je kiest zelf heel erg zorgvuldig je parfum uit. Jouw gekozen parfum wordt dan je signature, mensen kunnen je gaan herkennen aan je parfum. Hoe duurder een parfum is, hoe kleiner de kans is dat iemand met dezelfde (‘jouw’) geur rondloopt.

Daarnaast kost het natuurlijk heel wat tijd om een parfum te ontwikkelen en er zitten vaak ongelooflijk veel ingrediënten in parfums. Zeker in de duurdere parfums worden verschillende oliën van bijvoorbeeld bloemblaadjes gebruikt en voor één liter bloemenolie zijn bijvoorbeeld meer dan 100.000 bloemblaajdes nodig. Dus dat kost ook wat.

Maar kan het goedkoper? Ja! Jouw favoriete geur, jouw signature kun je hoogstwaarschijnlijk stukken goedkoper krijgen. Alleen daarvoor moet je niet bij de merkparfums zelf zijn..

d-shop-parfum-0818

d-shop-parfum-0819

Maar waar moet je wel zijn dan? Bij D-Shop! D-Shop verkoopt parfums van het merk Larome Paris. Zij maken parfums op basis van recepten van verschillende bekende merken. Dat klinkt vrij interessant, omdat de prijs voor dezelfde geur bij Larome dus véél minder is. Maar voordat we conclusies gaan trekken, hoe ‘echt’ ruiken de geuren? Ik ga het testen! Ik heb Larome 35F (Coco Mademoiselle van Chanel) die ik ga vergelijken met een nep variant van Coco Mademoiselle, Een sample van Larome 73F (Aliën van Thierry Mugler) die ik ga vergelijken met de échte Aliën en een sample van Larome 53F, die ik niet kan vergelijken omdat ik de originele geur niet heb.

d-shop-parfum-0821

Larome 35F vs. Nep Coco Mademoiselle

Van D-Shop heb ik dit exemplaar mogen ontvangen, de geur op basis van het recept van Coco Mademoiselle, mijn favoriete geur ever. Achter het flesje van Larome zie je mijn huidige Coco Mademoiselle die helaas nep blijkt te zijn. Op de vrijmarkt tijdens Koningsdag kocht ik namelijk per ongeluk en nep variant van Coco Mademoiselle voor €15,-. Excusez moi dat ik geen expert ben in neppe verpakkingen herkennen, maar de geur was nog geseald en ik was zo naief om te denken dat mensen gewoon hun nieuwe parfum voor een prikkie verkopen omdat ze geld nodig hebben. Ik vertrouwde deze mensen toen ze zeiden “hij is niet nep hoor!”. Maar nu heb ik trust issues.

Ik kwam er overigens achter toen ik mijn laatste beetje echte Coco Mademoiselle vergeleek met deze variant en deze variant een stuk minder sterk rook. En binnen no-time was vervlogen. Nu is het enigszins goed in mijn hoofd geprent hoe de échte Coco Mademoiselle ruikt, dus laten we eens starten met vergelijken!

De geur van Larome is héérlijk, sterk, blijft lang hangen en is bijna identiek aan Coco Mademoiselle. Ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat hij écht hetzelfde is, maar als ik hem ruik denk ik meteen aan Coco Mademoiselle, dus dat is zeker een groot pluspunt. Mijn nep Coco Mademoiselle van de vrijmarkt is daarentegen toch echt iets anders en vervliegt binnen een kwartier. Dus: Zoek je een goedkoop alternatief voor Coco Mademoiselle? Dan kun je het beste voor Larome 35 gaan!

d-shop-parfum-0822

Larome 73F vs. Aliën – Thierry Mugler

Aliën van Thierry Mugler behoort ook tot een van mijn favoriete parfums, ik heb hem ooit eens van mijn moeder gekregen. Ik weet niet of ik mijn geld kan uitgeven aan een nieuw exemplaar als hij op is, want ook deze geur is vrij prijzig. Het goedkopere alternatief is Larome 73F en heeft de ultieme vergelijkingstest doorstaan! Mijn neus raakte behoorlijk in de war toen ik aan allebei de geuren rook, want jeetje: Wat lijken ze veel op elkaar! Dat is natuurlijk al een goed teken, maar ik heb voor deze geur een andere leuke test bedacht. Ik besloot een beetje Larome 73F op mijn pols te spuiten om vervolgens aan mijn moeder – die jaren Aliën heeft gedragen – te laten ruiken. “Heee, dat is Aliën, toch?” Nou, test geslaagd.

Als het je puur alleen om de geur gaat (dus niet de flesjes, het merk, etc), dan zijn de parfums van Larome een geweldig alternatief voor de duurdere parfums. En om nog even af te sluiten met een vergelijking: 100ML Coco Mademoiselle van Chanel kost rond de €95,- en voor dezelfde hoeveelheid van deze geur ben je bij Larome maar €27,50 kwijt! En lezers van PinkGraphics krijgen zelfs nog 5% korting met de code pinkgraph5, te gebruiken op D-Shop.nl.

De parfums in dit artikel heb ik ter review ontvangen van D-Shop.