Goedkope gel nagellak op Ebay!

Ik was op Ebay aan het kijken voor leuke hebbedingetjes totdat ik opeens besloot te zoeken naar gelnagellak. Gewoon, om te kijken hoe duur dat zou zijn op Ebay. “Gel nail polish” typte ik in, en ik kreeg honderden resultaten. Ik kwam uit op een advertentie van 6 gelnagellakjes voor 12,96 dollar, dat is zo’n 9,40 euro. Gedeeld door 6… dat is 1,57 euro voor één gelnagellakje.

Dát is goedkoop. Dat is nog goedkoper dan de nagellakjes van Essence die je kunt gebruiken bij Essence’s gelmanicure. Het enige verschil is dat Essence’s eigen kleurnagellakjes niet drogen onder de lamp en deze lakjes wel. Althans – dat belooft de advertentie. Maar 1,57 euro per lakje, da’s te mooi om waar te zijn. Dus ik besloot het gewoon te kopen.

57Je kunt de advertentie trouwens hier vinden. Deze afbeelding stond in de advertentie en zoals je ziet hebben ze een leuk assortiment aan kleuren. De bedoeling was dat je de kleurennummers van de kleuren opschrijft die je wilde hebben en doorstuurt na de bestelling. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kon er trouwens ook voor kiezen om er 3, 12 of 24 te kopen. Maar 3 vond ik te weinig (haha) en 12 en 24 was net iets te veel voor een eerste keer.

ebay-gelnagellak-0950En hier zijn ze dan! Uhm, welke is welke kleur? Haha, alle flesjes zijn exact hetzelfde. Het kleurennummer staat wel onderop het flesje, maar ik ga nooit uit m’n hoofd leren welke nummer bij welke kleur hoort..

ebay-gelnagellak-0964De oplossing: De zij- of bovenkant van het dopje inkleuren met de nagellak. Problem solved! Wel eventjes onder je lamp houden, anders droogt het niet op.

ebay-gelnagellak-0953Het is en blijft gelnagellak dus zoals ik net al zei: Je hebt een lamp nodig. Deze lampen zijn wel ietwat prijzig, maar het is een eenmalige aanschaf. Ik heb er zelf eentje van Sensationails, maar bij de Kruidvat zou je er een van Essence kunnen halen.

ebay-gelnagellak-0955kopieIk heb nummer 194 erop zitten, een práchtig kleurtje die in twee laagjes perfect dekt!

Er zit geen handleiding bij, maar die kunnen we gelukkig terugvinden in de advertentie. Ik heb geen basecoat van dit merk, dus ik heb even een andere gebruikt. Volgens de handleiding in de advertentie moet je deze gelnagellak 30 seconden onder een LED lamp laten drogen óf 2 minuten onder een UV lamp. Ik heb hem voor de zekerheid wel een minuutje laten uitharden onder mijn LED lamp.

Topcoat heb ik trouwens op de foto’s (nog) niet gebruikt, omdat ik uit alle enthousiasme meteen de foto’s ben gaan maken. Maar ik raad wel aan om meteen topcoat aan te brengen. Helaas heb ik geen topcoat van ditzelfde merk meebesteld, dus ik heb mijn Essence clear gel topcoat op mijn nagels aangebracht, nadat ik de foto’s had gemaakt. Omdat ik weg moest, kon ik mijn duimnagels niet meer van topcoat voorzien. Gevolg: Ik ging de volgende dag douchen en de gelnagellak op mijn duimen (waar dus geen topcoat op zat) liet los, terwijl het op al mijn andere nagels nog muurvast zit. Dus: topcoat gebruiken, echt! Het bestaat niet voor niets.

ebay-gelnagellak-0959kopie

Foto genomen in ander licht dan de foto hierboven

Tot nu toe ben ik érg enthousiast over deze gelnagellak! Omgerekend kost het lakje 1,57 euro, goedkoper ga je gelnagellak volgens mij niet vinden. En zo wel: laat het me weten! Daarnaast is dit een prachtige kleur die dekt in twee laagjes. Hij hardt goed uit onder de lamp en maakt m’n nagels een stuk steviger. In een flesje nagellak zit trouwens 7ml.

Nadelen? Het grootste nadeel is dat het van Ebay komt, en het dus best lang duurt voordat je het in huis hebt. Mijn nagellakjes kocht ik op 23 maart 2014 en kreeg ik binnen op 9 april 2014. Het duurde dus 17 dagen voordat ik het binnen had.

Of deze gelnagellak lang blijft zitten is nog een raadsel. De advertentie belooft dat de lak twee weken blijft zitten, dus ik ben benieuwd! Uiteraard houd ik jullie op de hoogte. Binnenkort schrijf ik een update artikel! Ik kan eigenlijk niet wachten tot deze nagellak er af is/mag, want ik wil de andere kleurtjes uitproberen, haha!

Je kunt ze hier bestellen.