Griezelen in Kasteel Keukenhof

Als ik zeg Keukenhof, dan zeggen jullie..? Juist, bloemen. Keukenhof is misschien wel een van de meest bezochte toeristische attracties van Nederland. Nu ben ik natuurlijk geen toerist, maar eigenlijk is het wel een beetje een schande dat ik er nog nooit ben geweest. En heel typisch voor mij: Dan breng ik eindelijk eens een bezoekje aan Keukenhof, is er natuurlijk geen bloem te bekennen. Niet zo gek ook, aangezien het herfst is. Ik ging er natuurlijk ook niet heen voor de bloemen. Wat ik er wel ging doen? In mijn broek schijten. Niet letterlijk, natuurlijk.

Tijdens Halloween was Kasteel Keukenhof omgetoverd tot Haunted Castle en ik besloot een bezoekje te brengen aan deze griezelige plek.

En of het griezelig was. Van het oh, zo vrolijke en kleurrijke Keukenhof was helemaal niets te herkennen. Het was donker, griezelig en de meest enge wezens kropen over het land van Kasteel Keukenhof. Het Kasteel zelf was niet toegankelijk, maar over heel het land stonden spookhuizen verspreid. Je bent nergens veilig. Loop je rustig over de paden, word je ineens aangevallen door een zombie of vraagt een of ander gestoord wijf of ze je nieren mag opeten. Ik besloot richting een spookhuis te lopen en daar in de rij te gaan staan.

haunted_castle-1306

Nu moeten jullie allemaal weten dat ik ongelooflijk snel bang ben. Of tenminste, ik heb een hekel aan horrorfilms en ik háát het als mensen mij opzettelijk laten schrikken. En ik wist dat dat ging gebeuren, want onder het gegil van mensen die zich reeds in het spookhuis bevonden kon ik niet uit. En daar stond ik dan, twijfelend of ik uit de rij zou stappen of niet.

En daar stond ik opeens, vooraan in de rij. Ik was de eerstvolgende die het spookhuis mocht betreden en ik hoor een medewerker – in eng kostuum – zeggen dat ze het geweldig vind om mensen te laten schrikken, maar no way zelf door het spookhuis zou durven te wandelen. Oh shit.

Dus ik ging naar binnen en god, wat was het eng. Serieus, het was écht eng. De meest onverwachte dingen gebeurden (serieus, dat is het principe van iemand laten schrikken). Mensen die opeens uit de hoek van de kamer kwamen gesprongen, in je oor schreeuwen, de bekende “BOE!” of “AHHHH!”. Brrrr! Ik kwam wel lachend het spookhuis uit hoor, maar mijn hart sloeg op hol! En zo waren er dus meer spookhuizen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ze niet allemaal heb gehad. Ben toch wel een beetje een watje.

Maar er was natuurlijk veel meer te doen dan spookhuizen bezoeken! Zo was er ook een soort van marktje waar je Halloween voedsel kon halen of decoratie kon kopen. Ook stond ik op een gegeven moment bij een voorstelling en deze was werkelijk hilarisch – misschien wel het leukste onderdeel van de avond.

Ik heb wat fotootjes gemaakt, maar fotograferen met weinig licht is nog verdacht moeilijk. Ik wilde mijn flitser niet gebruiken, want dat vind ik nooit zo mooi. Het zijn vooral foto’s van de omgeving en niet van de griezels die er rond liepen, als je die wilt zien moet je volgend jaar écht eventjes een bezoekje brengen aan Haunted Castle, want dat is het zeker waard!

haunted_castle-1304

haunted_castle-1318

Voorstelling

haunted_castle-1315

Publiek tijdens voorstelling

haunted_castle-1323

haunted_castle-1325

haunted_castle-1330

haunted_castle-1333

haunted_castle-1336

Wat heb jij tijdens Halloween gedaan?