Haarverf: Verkeerde kleur? Te donker? Zó verwijder je je permanente haarkleuring!
Laatste berichten van Silvy Elizabeth (alles zien)

Je hebt net je haar geverfd en het is helaas niet de kleur geworden die je wilde. Je wilde donkerrood, maar het is felrood geworden. Of: Je wilde maar één tintje donkerder, maar het is pikzwart geworden! Aaah! Je schaamt je rot en je wilt zo snel mogelijk van die lelijke haarkleur af. Geen paniek, want gelukkig is er overal een oplossing voor. Lees rustig verder.

Ik heb zelf een tijdje terug rood haar gehad en ondanks dat dit een semi-permanente kleuring was, ging het er niet zo snel uit als gedacht. Dat wilde ik in eerste instantie ook niet, maar ik kreeg op een gegeven moment de mogelijkheid om bruine hair extensions uit te testen. Rood haar en bruine extensions matchen niet, dus ik besloot vaarwel te zeggen tegen mijn mooie rode haartjes en mijn haar weer te verven in m’n natuurlijke kleur. Althans, dat was het idee..

haarvervenEn natuurlijk: De bruine haarverf viel véél te donker uit en het had een overheersende rode gloed door al het rode pigment wat in mijn haar zat. M’n haar was veel donkerder dan de extensions die ik wilde reviewen. Ik heb het geluk gehad dat de rode gloed en het kleurverschil niet heel erg goed te zien zijn op de foto. Maarja, ik vond ’t niet heel leuk: Ik was mijn mooie rode haren kwijt en mijn mooie lichtbruine haren had ik ook niet meer.

Ik besloot op internet op te zoeken hoe ik mijn eigen lichtbruine haarkleur zou kunnen herstellen, zonder mijn haar teveel te beschadigen.

delor_sos_colour_color_remover_dark_colours_review_voor_na_before_after_haarkleuring_verwijderen_haarverf-7567

Délor SOS Colour Remover

Na een grondige google sessie stuitte ik op een product dat belooft álle haarverf uit je haar te kunnen verwijderen. Het product heet SOS Colour Remover en is van het merk Délor, waar ik eerlijk gezegd nog nooit van heb gehoord.

Volgens verschillende reviews zou het product écht werken, dus ik besloot het meteen te bestellen. Het koste €15,35 excl. verzenden, wel een redelijke prijs. Een dag later had ik het in huis en besloot ik het product te testen. Ik begon met het lezen van het doosje en de gebruiksaanwijzing waar heel veel informatie op stond.

delor_sos_colour_color_remover_dark_colours_review_voor_na_before_after_haarkleuring_verwijderen_haarverf-7575

Hoe werkt het?

Deze colour remover laat de kleurmolecoles van de haarverf krimpen, zodat je ze daarna uit je haar kunt spoelen. Dit product bevat zelf geen ammoniak of bleekmiddel. Het is echter wel mogelijk dat je haar na het gebruik van dit product lichter is dan je eigen haarkleur, maar dat komt door het volgende: Sommige haarverf bevat waterstofperoxide. Waterstofperoxide wordt gebruikt om je haar te bleken. Oftewel: Om je haar op te lichten, te blonderen. Niet alleen blonde haarverf bevat waterstofperoxide, maar soms ook donkere kleuren. Als je dus ooit je haar hebt geverfd met haarverf waar waterperoxide in zit, dan moet je er vanuit gaan dat je haar -na het gebruik van dit product- een stuk lichter is dan je eigen kleur. Als de haarverf die je ooit hebt gebruikt géén waterstofperoxide heeft bevat, dan wordt je haar na het gebruik van dit product weer je echte eigen haarkleur. Het kan trouwens wél zijn dat er nog een oranje gloed overblijft na het gebruik van deze colour remover. Maar Délor zegt dat je dit kunt minderen met kleurshampoo.

delor_sos_colour_color_remover_dark_colours_review_voor_na_before_after_haarkleuring_verwijderen_haarverf-7584Aan de slag dan maar! In het doosje zit een handleiding (lees die eerst heel goed!), handschoentjes en drie flesjes. Twee flesjes moet je mengen en vervolgens aanbrengen. Het andere flesje is verzorging voor je haar.

Ik heb zelf alle stappen gevolgd en mijn haar ingesmeerd met dit spul. Ten eerste: Wat een vréselijke stank! Dit spul stinkt naar rotte eieren in een riool. Maargoed, het is het waard. Nadat heel mijn haar was ingesmeerd, heb ik er wat huishoudfolie overheen gedaan, zodat het warm blijft. Dit was ook aanbevolen. Het goedje moest een uur intrekken en daarna moest het enorm lang uitgespoeld worden. Tijdens het uitspoelen zag ik het al: Mijn haar was een stuk lichter dan ik had verwacht. Ik heb mijn haar geföhnd en het resultaat: Een stuk lichter dan mijn originele haarkleur!
delor_sos_colour_color_remover_dark_colours_review_voor_na_before_after_haarkleuring_verwijderen_haarverf

Voor en na

Ik denk dat het ongeveer 2 tinten lichter is dan m’n eigen haarkleur, met een lichte oranje gloed. Hier had Délor dus al voor gewaarschuwd. Ik kan nu tot de conclusie komen dat ik mijn haar dus blijkbaar ooit heb geverfd met haarverf waar waterstofperoxide in zat! Dat wist ik niet.

Maar geen nood, na het gebruik van dit product kun je je haar meteen weer opnieuw verven. Dit heb ik dan ook gedaan. Nu is het weer m’n eigen kleurtje!

Een prima product dus, het doet precies wat het product je belooft: De haarverf uit je haar verwijderen zonder het echt te bleken. Dat mijn haar lichter is geëindigd dat de bedoeling was, is niet te wijten aan dit product, maar aan de eerdere haarverf die ik heb gebruikt, wat ik al heb uitgelegd in dit artikel. Ik raad dit product zeker aan als je een verkeerde haarverf hebt gebruikt! Ik heb deze colour remover gekocht bij Haarcentrum.nl voor €15,35.