His Dark Materials
Laatste berichten van Patty (alles zien)

The Golden Compass?

 

Ik heb de hoop allang opgegeven dat er een vervolg zou komen op de film “The Golden Compass”. Het is jammer maar helaas. Een boekenreeks die verfilmd zou worden om een prachtige franchise van te maken flopte. De eerste film bracht bij langen na niet genoeg op en dus zijn de vervolgen nooit gemaakt. Maar de wereld is zo prachtig en ik vind het concept van “Daemons” zo gaaf. Ik vond het oprecht erg dat dit pareltje nooit een mooi einde zou krijgen. Ik ben zelf iemand die zich enorm kan ergeren aan open eindes, wat deze situatie voor mij niet beter maakte.

Maar wat zag ik daar in mijn ooghoeken toen ik de IMDB website aan het afstruinen was naar nieuwe series die mijn interesse kunnen wekken? Jawel! Een poster die toch verdacht veel deed denken aan “The Golden Compass”. At last! Ze proberen het eens opnieuw, maar ditmaal in het format van een serie “His Dark Materials”!

 

 

Wel gemeen eigenlijk dat ik nu nog altijd niet heb uitgelegd waar de boekenreeks over gaat. Het verhaal speelt zich af in een fantasy versie van onze wereld. Hierin heeft de ziel van een mens een dierlijke vorm aangenomen, een “Daemon”. De band tussen dit dier of Daemon is praktisch heilig. De wereld is in handen van een almachtig systeem het “Magisterium”. In deze wereld probeerd een meisje haar vriend te redden, ook al weet ze dat ze hiermee middenin het blikveld van het Magisterium terecht zal komen.

Ik wil eigenlijk nog zo min mogelijk verklappen over deze serie maar ga hem alsjeblieft kijken. De Daemons zijn prachtig gemaakt en de cast is to die for. Met namen als James McAvoy (X-Men) en Lin-Manuel Miranda (Moana) weet je dat het al bijna niet meer fout kan gaan. En als dan nog het hoofdpersonage word vertolkt door Dafne Keen (Logan), kun je mij opvegen. Een echte aanrader!