Ja, hoe worden kipnuggets van de McDonalds nou eigenlijk gemaakt? Dat is iets wat ik me al een tijdje af vroeg. Vooral nadat ik op internet een afbeelding tegenkwam van roze smurrie en erbij stond dat kipnuggets hier gemaakt van werden. Ik wist niet of ik het moest geloven. Ookal is de smurrie mooi lichtroze, zag het er op een of andere manier heel onsmakelijk uit. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Dit is de afbeelding waar ik het over heb:

behind-the-chicken-goop-the-truth-and-science-of-chicken-nuggetsAls dit iets zoets, zoals iets met suiker of ijs is, dan ziet het er op zich wel oké uit. Maar zodra je dit gaat associëren met kip of ander vlees, word ik toch wel een beetje misselijk. Zijn dit rauwe kipnuggets? Is dit de manier waarop Chicken McNuggets worden gemaakt? Nee. Wat het wel is: Geen idee.

McDonalds-Chicken-McNuggets

Maar hoe worden kipnuggets dan wél gemaakt? Dit filmpje laat het je zien:

Gaaf he? Geen vies roze spul, maar gewoon gemalen kippenborst. Ik vind het grappig om te zien hoe de kipnuggets aan hun vorm komen, eerlijk gezegd heb ik daar nooit echt bij stilgestaan dat het gewoon uitgesneden vormpjes zijn..