Honden opvoeden met een anti-blafband

Honden opvoeden vraagt veel tijd en aandacht. Weet als baas dus ook waar je aan begint als je zo’n viervoeter in huis haalt. En niet iedere hond is even makkelijk op te voeden. Soms kan je als baasje nog wel wat hulp gebruiken als een hond zeer storend gedrag vertoont dat moeilijk af te leren is. Ga in zo’n geval eens op zoek naar een anti-blafband.

Wat is een anti-blafband?

Een anti-blafband is een elektrisch apparaat dat speciaal ontworpen is om ongewenst blaffen af te leren. De anti-blafband wordt gewoonlijk gedragen rond de hals van de hond. Een tweede onderdeel is de zender of afstandbediening. Deze heb je als baasje zelf in je hand en daarmee kun je de hond straffen op de momenten dat hij blaft. Doordat de anti-blafband zich rond de hals van de hond bevindt, hoef je als baasje niet direct naast je hond te staan en kun je ook op grotere afstand straffen.

blafband

Hoe werkt een anti-blafband

Met een druk op de knop van de anti-blafband straf je de hond wanneer deze storend gedrag vertoond, ze noemen het ook wel een elektrische halsband voor de hond. Het is hierbij belangrijk om consequent te zijn, zodat de hond begrijpt waarom hij gestraft wordt. De manier waarop de anti-blafband zijn signaal afgeeft verschilt. Je hebt namelijk meerdere soorten anti-blafbande. Sommige van deze banden werken met een ultrasoon geluid. Andere anti-blafbanden werken met trillingen, stroomschokken of een spray die de hond als ongewenst ervaart. Doordat de hond hier telkens mee in aanraking komt op de momenten dat hij blaft, gaat hij het blaffen zelf als ‘naar’ ervaren en houdt hij er op den duur mee op.

Baasje en hond op één lijn

Als hondeneigenaar wil je niet dat je hond ongewenst gedrag vertoont, zoals blaffen naar visite, voorbijgangers, de postbode of andere honden. Helaas is dit soort gedrag soms heel moeilijk af te leren. Ook na lang en geduldig werk en belonen. Waar in zulke gevallen een gewone training geen uitkomst biedt, kan deze anti-blafband wel verder helpen. Via het signaal leert de anti-blafband de hond zijn storende gedrag af en heb je op den duur geen last meer van het blaffen. De anti-blafband is geschikt voor zowel jonge als oudere honden en voor de meeste hondenrassen.

Bron: Tech66

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.