logo
Top

If I was your girl

Het verhaal van een tienermeisje

Het is al best even geleden dat ik een boek heb gelezen. Ik kijk tegenwoordig meer series omdat ik er makkelijker bij weg kan dommelen voor het slapen en het simpelweg minder moeite kost om mn telefoon mee te nemen in het OV dan een boek. Onlangs stelde een collega voor dat ik een boek leende van haar. Het zou gaan om een boek wat makkelijk weg leest maar met een heel bijzonder onderwerp heeft. Ze gaf me “If I was Your Girl” van Meredith Russo.

Het verhaal begint als we kennis maken met het hoofdpersonage Amanda Hardy. Uit de intro op de achterkant van het boek bleek al dat Amanda vroeger Andrew genoemd werd en ze net verhuisd is om bij haar vader in te trekken (waar ze eerst bij haar moeder woonde). Amanda is onzeker en schuchter, bang en eenzaam. Ze struggled met het vertrouwen van mensen.

Tijdens het lezen van de korte (en inderdaad prettig weglezende) hoofdstukken die zich in chronologische volgorde afspelen, zit af en toe een hoofdstuk bestaande uit een terugblik. Op deze manier lees je niet alleen hoe Amanda reageert op bepaalde situaties, maar lees je ook waarom deze situaties dergelijke reacties oproepen.

Het is het verhaal over een transgender meisje, maar nog meer over een tienermeisje die ermee worstelt om zichzelf te zijn, om zichzelf te mogen zijn, om te vinden dat ze zichzelf mag zijn. Ik denk dat dit iedereen aan zou spreken.

Ik wil niet te veel spoilen over dit boek omdat ik denk dat ik er dan misschien te kort aan zou doen. Dus ik zal het er nu bij laten. Een aanvulling voor de boekenkast!

Post a Comment