Insatiable
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Onstilbare honger naar meer

 

Oké, dus dit is blijkbaar een ding. Een terugkerend ding. NETFLIX en backlash om een serie. Om heel eerlijk te zijn, I don’t get it. De backlash zou gaan om het feit dat Debie Ryan een fat-suit zou dragen in de trailer van “Insatiable”. De serie gaat namelijk om een dik meisje (Fatty Patty) die haar kaak breekt, slank word en wraak wil nemen op haar pesters door een Pageant Queen te worden.

 

Ik heb de trailer gezien voor ik afwist van de backlash en to be honest. Ik ben nogal dol op teen drama’s dus had ik al direct besloten om “Insatiable” te gaan kijken. Nu moeten jullie weten dat ik een meisje ben die blij is met haar lichaam en ik daar absoluut niet onzeker over ben. Maar dat ik ook een meisje ben die al sinds haar 18e vind dat er wel een kilo of 15 af mag. Ik zou zelf ook de Fatty Patty kunnen zijn. We hebben zelfs al dezelfde naam!

Nu weten jullie van het stuk over “To The Bone” misschien nog wel wat ik vind van de series met dit soort backlash. Ik denk dat dit soort series altijd al hebben bestaan. Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn en kritisch moeten kijken naar de series die we uitbrengen. Ik denk ook dat we naar onszelf moeten kijken. De manier waarop we reageren op één minuut van een heel seizoen is echt heel heftig en waarschijnlijk niet nodig.

 

De serie gaat over een meisje wat slank word maar zich nog altijd een loser voelt. Een meisje wat elke keer weer stuntelt en weer de kracht moet vinden (en de hulp) om terug op te staan. Een meisje wat, in de serie letterlijk, laat zien dat ze nog steeds een ongezonde relatie heeft met eten ondanks haar liefde voor haar nieuwe lichaam. Daarnaast gebeurd alleen zo veel meer, eigenlijk gaat deze serie ook over batshit crazy ass stuff wat helemaal niets met fatshaming te maken heeft. Dingen die niet eens in de trailer voorkomen. So, don’t judge a book by it’s cover. Als je van comedy teen drama’s houd is deze serie helemaal je ding! Deze Fatty Patty kan in ieder geval niet wachten op een 2de seizoen.

Side note: Ik vraag me soms af of netwerken tegenwoordig hun trailers niet zo produceren dat ze wat backlash verwachten/ hopen te krijgen. Misschien zetten ze dit zelfs wel zelf in gang. Want let’s be honest, er zijn ook kijkers die enkel en alleen willen zien what the fuss is all about.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]