De kleuren van Lente 2017
Silvy Elizabeth
Laatste berichten van Silvy Elizabeth (alles zien)

De klok is inmiddels alweer een uurtje vooruit gezet, het wordt langzaam steeds ietsje warmer buiten, we worden ’s ochtends weer wakker terwijl de vogeltjes fluiten: De lente is weer begonnen! Het leek me daarom leuk om me eens te verdiepen in de (mode)kleuren die we deze lente vaak zullen gaan zien.

Om de kleuren goed in beeld te brengen heb ik bovenstaand mini-moodboard gemaakt. De kleuren, van links naar rechts: Hazelnut – Kale – Primrose Yellow – Greenery – Pink Yarrow – Island Paradise – Flame – Pale Dogwood – Lapis Blue – Niagara.

En ja – zo heten deze kleuren echt. Ik voel mij op dit gebied echt een man, want ik zeg eerlijk: Voor mij is het echt gewoon licht bruin, donkergroen, geel, groen, roze, etc. Waarom de kleuren zo’n opvallende en specifieke naam hebben snap ik eigenlijk nog steeds niet, want als iemand tegen mij zou zeggen “Ik heb een shirtje in de kleur Island Paradise gekocht!”, zou ik serieus even denken dat diegene een beetje gek is geworden. En dan zou ik mezelf alsnog afvragen welke kleur het shirt nou daadwerkelijk is.

De kledingstukken in het moodboard komen allemaal van Esprit.nl af. Deze webshop bevestigt trouwens dat deze kleuren écht de modekleuren zijn/worden, want het meeste van Esprit’s collectie is ook echt te verkrijgen in bovenstaande kleuren!


En dat geldt ook voor de accessoires natuurlijk! Heb hetzelfde kleurenschema gebruikt en ben op jacht gegaan naar accessoires op Esprit.nl. Het viel me op dat de blauwtinten in zowel de kleding als de accessoires toch wel het populairste zijn, dus het zou me niets verbazen dat we vooral veel blauw gaan zien deze lente.