Als je naar werk of school fietst is het donker en als je aan het eind van de middag richting huis gaat is het alweer donker. Waar moeten we in deze moeilijke periode ooit onze portie vitamine D vandaan halen? We zitten precies in hartje winter en een winterdipje lijkt bijna onvermijdelijk. Gelukkig is er een leuke oplossing gevonden tegen dit vervelende dipje: shoppen! Lees snel verder waarom een behandeling shoptherapie ook jou kan helpen!

shoppen-tassen

Bron

Behandeling shoptherapie

Een behandeling shoptherapie, zou het helpen? Verbazingwekkend genoeg: ja, dat doet het! Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat we vanaf nu een uitstekend excuus hebben om een middag de stad in te duiken, want: van shoppen word je blij! Tijdens het winkelen maken de hersenen een gelukstofje aan, genaamd dopamine, dat ervoor zorgt dat je je blij en gelukkig voelt. Ook het onderzoek van Dan Tynan komt met dezelfde resultaten. Wanneer consumenten een product zagen dat ze graag wilden hebben, steeg het gehalte aan dopamine aanzienlijk. Aan de hand van deze gegevens kunnen we binnenkort verantwoord een middagje lekker gaan winkelen en onze winterdip te lijf gaan!

Shoppen met mate

Zo’n shoptherapie zal geheid goedkoper zijn dan een therapeut, maar het blijft natuurlijk nog redelijk prijzig. Gelukkig wordt het stofje dopamine ook aangemaakt bij aankoop van de wat goedkopere producten, zoals accessoires, sieraden of bijvoorbeeld een Huawei Ascend G7 hoesje of portemonneehoesje. Elke week het duurste van het duurste kopen is dus niet nodig en zo houden we onze portemonnee ook te vriend!

Beweging & frisse lucht

Naast het shoppen zijn er nog twee andere opties om je winterdip te bestrijden: beweging en frisse lucht! Laten we deze twee nou goed kunnen combineren met het shoppen. Tijdens jouw middag winkelen ben je onbewust bezig met een flinke work-out, al die afstand die je aflegt als je van de ene winkel naar de andere winkel loopt en vervolgens weer helemaal teruggaat naar het begin. Kortom, shoppen heeft heel wat voordelen: we worden er gelukkig van en we krijgen tevens een portie beweging en frisse lucht binnen.

Een stukje rennen

Haal je nog niet voldoende beweging uit een wekelijks rondje door de stad? Stap dan over op plan B: hardlopen! Tijdens je middag winkelen schaf je een hip sportoutfit aan en misschien nog wat bijpassende sportieve accessoires voor je telefoon of een universele tablethoes 12 inch. Eenmaal aangekleed begin je aan je rondje hardlopen en heb je jouw dipje er binnen no-time uitgerend!

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.