Legacies

De nieuwste in de Diaries instalment

Oké, oké, I get it. Ik dacht exact hetzelfde. Is het echt nodig om hier nog een spin off van te maken. Nee, naar mijn mening niet. The Vampire Diaries duurde naar mijn idee echt al te lang en sinds Elena dood was (voor zover dat kan bij TVD) maar eigenlijk ook al even ervoor was het al niet écht meer leuk. Het was meer een gewoonte om te kijken dan dat ik echt nog uitzag naar een nieuwe aflevering.

Laten we vooral The Originals niet vergeten. De spin off waarin de focus ligt op de eerste vampiers en vooral de vijanden die ze non stop lijken te maken of terug oprakelen vanuit een bizar ver verleden. Het eerste seizoen was nieuw en interessant maar eigenlijk was alleen het laatste echt leuk en het kijken waard.

Ik twijfelde dan ook of ik wel moest beginnen aan Legacies. Deze serie zou het leven van Hope Mikaelson volgen. De tribrid. Gedeeltelijk wolf, vampier en heks. Eigenlijk dus het hele pretpakket. Ik besloot mezelf voor te nemen één aflevering te kijken en dan een besluit te nemen.

Ik moet eerlijk zeggen. Ik ben blij verrast. Het heeft echt weer de feel van een high school drama serie, zoals ik in het begin van TVD gewend was. In tegenstelling tot de inmiddels zo dark en gritty geworden setting als die van de laatste seizoenen van TVD en TO. Ik merkte dat ik het leuk vond om de oude karakters te zien in een nieuw (of juist oud) en minder zwaar jasje. En hoewel ik bepaalde gezichten die ik verwacht had te zien nog niet heb gezien (ik denk aan jou Caroline!), heb ik ook hele leuke gezichten teruggezien die naar mijn zin al te weinig aan bod kwamen in de andere series.

Want let’s be honest. Wie kijkt er nu niet graag naar Alaric 😉