Lente: De leukste activiteiten voor buiten!

Helaas is het de laatste dagen wat kouder geweest, maar het feit dat het officieel lente is maakt een hoop goed. Uiteindelijk wordt het langzaam steeds warmer en wordt het steeds fijner om buiten te zijn. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met leuke buitenactiviteiten die in de lente leuker zijn dan in de winter!

mooiehonden-bella-5082

1. Wandelen (met de hond!)

Als je een hond hebt moet je waarschijnlijk iedere dag wel wandelen (tenzij je een hele grote tuin hebt), maar nu het warmer wordt is het veel leuker om grotere rondes te maken! Of wat dacht je van een boswandeling of een strandwandeling?

2. (Team)sport

Ga met een groepje vrienden naar een grasveld voor een potje voetbal of een ander spel met een bal! Dat zien we tegenwoordig eigenlijk vooral kinderen doen, maar wie zegt dat volwassen mensen dit niet kunnen doen? Het is super leuk! En op wind-vrije dagen pak je je badmintonrackets en shuttle erbij voor een potje badminton. Ben je in je eentje? Dan kun je buiten fitnessen of hardlopen. Lekker actief!

3. Fietsen

Wat is er lekkerder dan in het heerlijke zonnetje de natuur of stad in te trekken met de fiets? Maak vooraf je fietsroute (of bepaal die wanneer je bezig bent) en geniet van de buitenlucht! Om je fietsrondje wat intensiever te maken kun je ook je racefiets pakken en kijken hoe hard je kunt gaan. Heb je geen racefiets? Kijk dan hier voor goedkope modellen racefietsen. Of ben je meer een mountainbike type? Dan is een rondje door het bos crossen natuurlijk ook heel leuk!

4. Een stad bezoeken

Bezoek een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam en bezoek de leukste (buiten)plekjes. Of ga de stad in om te shoppen!

apenheul-2296

5. Bezoek een pretpark of dierentuin

Musea zijn leuk voor in de winter, omdat het binnen is. Maar wanneer we het fijn vinden om buiten te zijn, wordt het tijd om de dieren in de dierentuin op te zoeken! Een van mijn favoriete dagjes uit, want zo krijg ik weer de kans om mooie plaatjes te schieten van de dieren die daar rondlopen (zie bovenstaande foto die ik maakte in de Apenheul). Wat ook leuk is: met een groepje vrienden naar het pretpark gaan! Het pretparkenseizoen is namelijk bijna geopend!

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik een hele lijst met super leuke buitenactiviteiten tegen, te veel om hier allemaal op te noemen en ik vond het wel de moeite waar om ‘m te delen. Hier vind je de lijst!

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.