Essence gel nails at home review (goedkope gellak)

Zo’n twee weken geleden kwam er een artikel online over de gelnagellak van Essence. In dit artikel beschreef ik mijn eerste indrukken over de nagellak en legde ik uit hoe je het aan moet brengen. De eerste indruk was goed, maar ik kan je nu pas vertellen wat ik écht vind, omdat ik nu pas weet hoe de nagellak er na de 10 dagen eruit ziet. En hoe mijn nagels eraan toe zijn na het verwijderen van de manicure.

Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel - Beauty Lifestyle

Na 2 dagen

Zo zagen mijn nagels eruit zo’n 2 dagen nadat ik de gelnagellak had aangebracht. Geen beschadiging of iets, pfieuw! Normale nagellak chipt bij mij al na 1 of 2 dagen (doordat m’n nagels zo dun zijn), dus ik was op dat moment al enorm opgelucht dat deze gelnagellak al 2 dagen bleef zitten!

Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel - Beauty Lifestyle

Na 6 dagen

Na 6 dagen: Nog steeds perfect! Ik had met mezelf afgesproken dat ik al enthousiast zou zijn als het er 5 dagen perfect en onbeschadigd op zou zitten, want dat heeft nog geen een nagellak mij geflikt (behalve Sensationails dan!). Maar Essence doet het gewoon. Yay!

Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel - Beauty Lifestyle

Dag 9

Op dag 9 begon de nagellak helaas los te zitten en kon ik er niet echt meer vanaf blijven. Met dit als resultaat. Ik besloot daarom maar alles eraf te halen.

Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel - Beauty Lifestyle

Verwijderen

Het verwijderen van de nagellak. Essence zegt zelf dat het super easy is. En ja, het is inderdaad super easy. Door de peel off basecoat kon ik bij iedere nagel de nagellak er heel gemakkelijk aftrekken. Ik heb geen foto gemaakt van hoe mijn nagels eruit zagen nadat ik de gelnagellak eraf had getrokken, maar ik kan er dit over zeggen: Mijn nagels waren niet beschadigd, maar ze waren alleen een beetje droog. Dus ik raad aan om, na het verwijderen van de gelnagellak, je nagels goed te verzorgen met een hydraterende (nagel)olie.

Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel - Beauty Lifestyle

Nog eventjes een flashback naar mijn vorige artikel: hoe heb ik deze gelnagellak aangebracht?

1. Ik heb mijn oude nagellak eraf gehaald met nagellak remover met aceton.
2. Mijn nagels heb ik gevijld in de goede vorm.
3. Ik heb de oppervlakte van mijn nagels níét gevijld met een buffervijl.
4. Nagelriemen zijn teruggeduwd.
5. Ik heb de Essence cleanser op een sponsje gedaan en hiermee mijn nagels grondig schoongemaakt.
6. De primer heb ik aangebracht in een hele dunne laag.
7. Ik heb de dikke, plakkerige basecoat aangebracht op mijn nagels, in een zo dun mogelijk laagje.
8. De basecoat heb ik laten drogen onder de uv led lamp van Sensationails.
9. Ik heb weer wat cleanser op het sponsje gedaan en heb het kleverige laagje van alle nagels afgehaald. Dit is een erg belangrijke stap, want dit wordt nogal snel vergeten.
10. Ik heb twee laagjes gewone Essence nagellak aangebracht.
11. Deze nagellak droogt niet onder de lamp, dus ik heb deze natuurlijk laten drogen.
12. Nadat ik zeker wist dat de nagellak droog was, heb ik de gel topcoat aangebracht.
13. Één minuut laten drogen onder mijn Sensationails lamp.
14. Weer het sponsje met de cleanser gepakt en het laatste kleverige laagje van mijn nagels afgehaald. Klaar!

De nagels afsluiten

Heel belangrijk: Nadat ik klaar was met het lakken van één nagel, heb ik een beetje nagellak aan de bovenkant van mijn nagels, in de breedte aangebracht. Dit is om de nagellak ‘af te sluiten’ en dat er minder snel beschadigingen aan de bovenkant kunnen ontstaan.

Pluspunten +

– Het is goedkoop
– Het is heel gemakkelijk aan te brengen; iedereen kan het
– Je kan alle kleuren nagellak gebruiken die je wilt
– Het blijft langer zitten dan een normale nagellak
– Het geeft je nagels een glossy glans
– De lak wordt best hard, hierdoor voelen je nagels steviger aan en breken ze minder snel af.

Minpunten –

– De normale nagellak (die kleur die je kiest) kan niet drogen onder de UV led lamp. Deze moet natuurlijk opdrogen en dit kan soms heel erg lang duren, afhankelijk van welke nagellak je gebruikt en hoeveel laagjes.

Essence gel nails at home: Mijn Eindoordeel - Beauty Lifestyle

Eindconclusie

Ik ben enorm enthousiast over deze gelnagellak! Het is goedkoper dan andere gelnagellak, het geeft een mooi effect en je nagels voelen sterker aan zolang de gelnagellak erop zit. Ik ben zelf in het bezit van Sensationails, een gelnagellak die best wel duur is. En ja, de kwaliteit is zeker vergelijkbaar. Dus iedereen die overweegt om gelnagellak te kopen: Koop Essence, want die is het goedkoopste en de kwaliteit is vergelijkbaar. Nog een tipje trouwens! Wil je het optimale gel effect krijgen? Pak een iets donkerdere kleur. Bij donkerdere kleuren zie je de hoogglans heel goed, bij lichtere kleuren minder.

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

46 reacties

 1. Jacky Baan

  Ik werk zelf als nagelstyliste met gelpolish van Magnetic en nog een merk, deze blijven veel langer zitten uiteraard en zijn ook duurder. Ook zijn deze er moeilijker af te halen.

  Maar de Essence is een perfecte oplossing, omdat ik de opleiding schoonheidsspecialiste, uiterlijke verzorging, examenjaar doe, en ik weleens eigenwijs kon zijn met nagellak dragen en toch lange nagels houden.
  Dit jaar is erg belangrijk dus de vijl erop en nagels kort, maar omdat ik toch een versteviging wil en mooie nagels, heb ik de base gel gebruikt, die kan ik er zo afpeelen, als ik bijvoorbeeld een examen heb!

  Maar toch werkt mijn eigen gel beter (voor langdurig behouden) en is iedere nagelstyliste niet blij om die concurrentie te hebben natuurlijk. Maar zo zijn er plus en min punten.

  Ook heb ik gewerkt voor Essence en Catrice van Cosnova als nagelstyliste om de workshops te geven van de gel nails at home, het was een leuke ervaring, maar uit meerdere meningen bleek dat een andere gelpolish toch beter is!

  Je hebt wel prachtige nagels!

  Liefs,
  Jacky

  Beantwoorden
 2. Natasja

  Dit is goed om te lezen. Ik was al benieuwd hier naar, maar ben zelf niet zo’n fan van gel nagels. Nu klinken ze toch wél een stuk aantrekkelijker! Dus bedankt voor de duidelijke uitleg. :mrgreen:

  Beantwoorden
 3. melanie

  leuk artikel. ik ben zelf nagelstyliste en heb dus zelf een lamp. ik ga toch denk ik eens een kleurtje halen of te kijken hoelang het bij mij blijft zitten.

  Beantwoorden
 4. Lies

  Ik vind het er erg goed uitzien! Ik ben er alleen nog steeds niet over uit of het echt iets voor mij zal zijn, want ik bent toch wel iemand die het heel erg leuk vind om telkens andere kleuren nagellak te dragen.

  Beantwoorden
  • Silvy

   Er staat nergens dat je aceton moet gebruiken ^^
   Ja in mijn lijstje staat dat ik nagellakremover met aceton heb gebruikt om mijn gewone nagellak ermee af te halen, maar dit kan ook met nagellakremover zonder aceton 🙂

   Beantwoorden
  • kris

   4 dagen pas?
   Ik houd het nog geen dag vol met ”gewone” nagellak..
   en zeker als er een dubbele laag op zit.. #geen geduld #deuken enzo
   🙄

   Beantwoorden
 5. Carlien

  Wauw! Ik wilde het ook altijd proberen maar was eigenlijk nooit een fan van essence maar na het lezen van je artikel ga ik het zeker eens proberen! Super kleur ook!

  Beantwoorden
 6. Mendy

  Vraagje.. wil deze hele set graag bestellen… maar zou je het ook kunnen gebruiken met nagel Tips??!?
  of zouden deze snel afbreken, ik heb ze nooit lang, een kleine verlenging.

  verder lijkt me deze set helemaal top. je kan het zelf, is goedkoop ziet er leuk uit voor een aantal dagen!
  ben regelmatig bij een nagelsalon dit is voor mij te duur geworden, en dit is een Goede oplossing!

  Beantwoorden
 7. Pauline

  Als ik de cleanser over de topcoat doe, krijg ik op sommige nagels beschadigingen en deukjes of strepen in de topcoat. Heb jij dat ook wel eens gehad en zoja, wat heb jij eraan gedaan? Verder ziet het er top uit!

  Beantwoorden
 8. carolien

  Ook ik heb het hele setje aangeschaft, alleen ben ik een stuk minder enthousiast. De lak lijkt te krimpen op mijn nagels zodat juist de randen en de zijkanten niet mooi zijn, zelfs niet als ik de lak en de gel lak afsluit, heb ik dat…iemand een tip?Ook gaat het er af halen bij mij erg lastig, het gaat er in kleine stukjes af.

  Beantwoorden
 9. LEKKERDING

  WAAR HEBBEN JE HET VANDAAN WANT IK ZOEK E OOK AL EEN TIJDJE NAAR EN BIJ KRUIDVAT IS HET NIET TEMINSTE BIJ MIJ NIET DUS WEET JE NOG EEN GOEIE ONLINE SITEEE?? ALVAST BEDANKT XX

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.