Haarverf: Verkeerde kleur? Haar te donker? Zó verwijder je haarverf!

Je hebt net je haar geverfd en het is helaas niet de kleur geworden die je wilde. Je wilde donkerrood, maar het is felrood geworden. Of: Je wilde maar één tintje donkerder, maar het is pikzwart geworden! Aaah! Je schaamt je rot en je wilt zo snel mogelijk van die lelijke haarkleur af. Geen paniek, want gelukkig is er overal een oplossing voor. Lees rustig verder.

Ik heb zelf een tijdje terug rood haar gehad en ondanks dat dit een semi-permanente kleuring was, ging het er niet zo snel uit als gedacht. Dat wilde ik in eerste instantie ook niet, maar ik kreeg op een gegeven moment de mogelijkheid om bruine hair extensions uit te testen. Rood haar en bruine extensions matchen niet, dus ik besloot vaarwel te zeggen tegen mijn mooie rode haartjes en mijn haar weer te verven in m’n natuurlijke kleur. Althans, dat was het idee..

Haarverf: Verkeerde kleur? Te donker? Zó verwijder je je permanente haarkleuring! - Beauty Lifestyle En natuurlijk: De bruine haarverf viel véél te donker uit en het had een overheersende rode gloed door al het rode pigment wat in mijn haar zat. M’n haar was veel donkerder dan de extensions die ik wilde reviewen. Ik heb het geluk gehad dat de rode gloed en het kleurverschil niet heel erg goed te zien zijn op de foto. Maarja, ik vond ’t niet heel leuk: Ik was mijn mooie rode haren kwijt en mijn mooie lichtbruine haren had ik ook niet meer.

Ik besloot op internet op te zoeken hoe ik mijn eigen lichtbruine haarkleur zou kunnen herstellen, zonder mijn haar teveel te beschadigen.

Haarverf: Verkeerde kleur? Te donker? Zó verwijder je je permanente haarkleuring! - Beauty Lifestyle

Délor SOS Colour Remover

Na een grondige google sessie stuitte ik op een product dat belooft álle haarverf uit je haar te kunnen verwijderen. Het product heet SOS Colour Remover en is van het merk Délor, waar ik eerlijk gezegd nog nooit van heb gehoord.

Volgens verschillende reviews zou het product écht werken, dus ik besloot het meteen te bestellen. Het koste €15,35 excl. verzenden, wel een redelijke prijs. Een dag later had ik het in huis en besloot ik het product te testen. Ik begon met het lezen van het doosje en de gebruiksaanwijzing waar heel veel informatie op stond.

Haarverf: Verkeerde kleur? Te donker? Zó verwijder je je permanente haarkleuring! - Beauty Lifestyle

Hoe werkt het?

Deze colour remover laat de kleurmolecoles van de haarverf krimpen, zodat je ze daarna uit je haar kunt spoelen. Dit product bevat zelf geen ammoniak of bleekmiddel. Het is echter wel mogelijk dat je haar na het gebruik van dit product lichter is dan je eigen haarkleur, maar dat komt door het volgende: Sommige haarverf bevat waterstofperoxide. Waterstofperoxide wordt gebruikt om je haar te bleken. Oftewel: Om je haar op te lichten, te blonderen. Niet alleen blonde haarverf bevat waterstofperoxide, maar soms ook donkere kleuren. Als je dus ooit je haar hebt geverfd met haarverf waar waterperoxide in zit, dan moet je er vanuit gaan dat je haar -na het gebruik van dit product- een stuk lichter is dan je eigen kleur. Als de haarverf die je ooit hebt gebruikt géén waterstofperoxide heeft bevat, dan wordt je haar na het gebruik van dit product weer je echte eigen haarkleur. Het kan trouwens wél zijn dat er nog een oranje gloed overblijft na het gebruik van deze colour remover. Maar Délor zegt dat je dit kunt minderen met kleurshampoo.

Haarverf: Verkeerde kleur? Te donker? Zó verwijder je je permanente haarkleuring! - Beauty Lifestyle Aan de slag dan maar! In het doosje zit een handleiding (lees die eerst heel goed!), handschoentjes en drie flesjes. Twee flesjes moet je mengen en vervolgens aanbrengen. Het andere flesje is verzorging voor je haar.

Ik heb zelf alle stappen gevolgd en mijn haar ingesmeerd met dit spul. Ten eerste: Wat een vréselijke stank! Dit spul stinkt naar rotte eieren in een riool. Maargoed, het is het waard. Nadat heel mijn haar was ingesmeerd, heb ik er wat huishoudfolie overheen gedaan, zodat het warm blijft. Dit was ook aanbevolen. Het goedje moest een uur intrekken en daarna moest het enorm lang uitgespoeld worden. Tijdens het uitspoelen zag ik het al: Mijn haar was een stuk lichter dan ik had verwacht. Ik heb mijn haar geföhnd en het resultaat: Een stuk lichter dan mijn originele haarkleur!
Haarverf: Verkeerde kleur? Te donker? Zó verwijder je je permanente haarkleuring! - Beauty Lifestyle

Voor en na

Ik denk dat het ongeveer 2 tinten lichter is dan m’n eigen haarkleur, met een lichte oranje gloed. Hier had Délor dus al voor gewaarschuwd. Ik kan nu tot de conclusie komen dat ik mijn haar dus blijkbaar ooit heb geverfd met haarverf waar waterstofperoxide in zat! Dat wist ik niet.

Maar geen nood, na het gebruik van dit product kun je je haar meteen weer opnieuw verven. Dit heb ik dan ook gedaan. Nu is het weer m’n eigen kleurtje!

Een prima product dus, het doet precies wat het product je belooft: De haarverf uit je haar verwijderen zonder het echt te bleken. Dat mijn haar lichter is geëindigd dat de bedoeling was, is niet te wijten aan dit product, maar aan de eerdere haarverf die ik heb gebruikt, wat ik al heb uitgelegd in dit artikel. Ik raad dit product zeker aan als je een verkeerde haarverf hebt gebruikt! Ik heb deze colour remover gekocht bij Haarcentrum.nl voor €15,35.

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

29 reacties

 1. Yanna

  Ik heb dit product ooit ook al eens getest voor de blog en het deed inderdaad prima werk. Alleen werden m’n haren er wel een beetje droog van, maar dat hoort er dan bij denk ik zo..

  Beantwoorden
 2. Daniëlle

  Ja, dat is zo handig! Ik heb ook een color remover gebruikt toen ik mijn verf eruit wilde hebben. Eerst dacht ik dat ik mijn eigen kleur weer terug had daarna, maar het blijkt inderdaad ook een paar tinten lichter te zijn. Ik ben helemaal niet zo blond van mezelf! Nu krijg ik ook donkerdere uitgroei van mijn eigen haarkleur, maar dat is niet zo erg. Mijn haar is nu in ieder geval verf-vrij en kan weer even gezond worden :mrgreen:

  Beantwoorden
 3. Anoeska

  Wat handig dat dit bestaat! Als ik mijn haar verf ben ik weleens bang dat de kleur verkeerd uitslaat maar dan weet ik in ieder geval dat er een oplossing is. 😀

  Beantwoorden
 4. Sara

  Werkt dit ook als je haar ooit ontkleurd is? Of krijgt het dan de ontkleurde kleur? Het zit zo dat mijn haar gebleekt was, toen bruin erover heen, en dan donkerbruin , bijna zwart. Ik wil nu mijn eigen haarkleur omdat haar zonder kleuring het gezondste kan blijven. Maar ik ben bang als ik dit doe, dat m’n haar tot op de ontkleuring gaat?

  Beantwoorden
  • Silvy Rusch

   Het krijgt dan de kleur dat het was nadat het ontkleurt was, helaas! Het beste wat je dan kan doen is dit product gebruiken en het vervolgens verven in je oorspronkelijke kleur. 🙂

   Beantwoorden
 5. Zoë

  Hoi,
  Hoi,

  Goed artikel! Ik zit alleen zelf ook met een dilemma.
  Ik had laatst mijn haar geverfd met een pakje blonde verf (ik ben van mezelf bruin met een rode gloed), waarna het oranje was uitgeslagen. Vervolgens had ik er donkerbruin overheen gegooid, maar dit had ik niet goed gedaan dus ging het vlekken. Ik was naar de kapper geweest en die had het in diezelfde donkere kleur geverfd, maar dan egaal.

  Mijn vraag is dus, zal het dat mijn eigen bruine kleur worden? Of zal het dan toch te oranje gaan uitslaan en kan ik beter naar de kapper gaan?

  Groetjes Zoë!

  Beantwoorden
 6. nikita

  ik had me haar geverf niet zwart maar had heel mooi blond-bruin haar en heb spijt ik wel me eigen haar kleur terug help me 😥

  Beantwoorden
 7. Aleida

  Misschien wel handig om te weten voor mensen die hun haar hebben geverfd met Bigen: ook Délor SOS Colour Remover geeft helaas geen effect, Bigen zal je er toch echt uit moeten laten groeien. :/

  Beantwoorden
 8. sammie

  ik heb mijn haar rood geverft met een spoeling, maar het zit er nu al 4 maanden in en is nog steeds rood.
  ik heb het recent met een blonde spoeling geverft, resultaat rood haar met blonde uitgroei, en nu ook al een klein stukje bruin(mijn eigen kleurtje)
  zou deze kleurverwijderaar ook bij mij werken?

  Beantwoorden
 9. maaike

  Ik heb mijn haar nu ongeveer een jaar in het donkerste bruin geverfd (zodat het eigenlijk een natuurlijk zwart is)
  Maar nu wil ik het graag een blauwpaarse pastelkleur geven. Ik zit er al best lang over te denken om dit product te gebruiken omdat bleken vanuit donkere haarverf verschrikkelijk isvoor je haar ._.
  Heeft het product bij jou je haar uitgedroogd?
  in elk geval goeie review 🙂

  Beantwoorden
 10. Dagmar

  Hoi, heb al een tijdje zwarte haarverf gebruikt van biggen en heb zelf van nature zwart haar, maar nu grijs en veel gekleurd in zwart.
  Wil graag rood haar en heb ontkleurd met super blond,2 zakjes poeder maar heeft niet geholpen.
  Wel blond op de uitgroei.
  Advies was uit laten groeien of afknippen.
  Kan biggen haarverf niet meer verwijdert wordt?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.