Bonsai boom kweken

Ik wil al een tijdje een Bonsai boom aanschaffen, maar op een of andere manier komt het er niet van. Als ik in de Intratuin ben en ik zie ze staan, denk ik altijd: Ik neem hem een andere keer wel mee. Maar toen ik laatst bij de Action was, zag ik eigenlijk iets veel leukers. Een ‘kit’ waarmee je je eigen bonsai boompje kan laten groeien!

Je eigen Bonsai boompje kweken - Lifestyle Hij was minder dan een euro, dus we namen hem gewoon mee. Nu ben ik er wel sceptisch over hoor. Ik snap dat het héél lang kan duren voordat er iets tevoorschijn komt en dat het meer dan een jaar duurt voordat het op een boompje begint te lijken. Óf dat het misschien gewoon niet werkt. Maarja, altijd leuk om zoiets te proberen toch?

Je eigen Bonsai boompje kweken - Lifestyle We hebben bij de Action meteen deze bloempot meegenomen. Hij past perfect in ons interieur en ik vind ‘m heel gaaf. De kartonnen beker past er precies in.

Je eigen Bonsai boompje kweken - Lifestyle In de beker zit een zakje grond een een klein zakje waar twee zaadjes in zitten. De grond moet je, vanzelfsprekend, in de kartonnen beker doen.

Je eigen Bonsai boompje kweken - Lifestyle

Verdeel de grond in de beker en maak met je vinger een klein gaatje in de grond. Ongeveer de dikte van de zaden. Doe de zaden in de grond en dek de zagen af met de zelfde hoeveelheid grond als de zaden dik zijn. Zet, in het voorjaar, het potje op een zonne tot half zonnige plaats. Grond vochtig houden, maar niet te nat. Let op! Potje mag niet uitdrogen. Als de plantjes 10 cm hoog zijn in een potje verplanten waar ze verder verzorgd kunnen woden. Door de plantjes terug te snoeien en te begeleiden zal de oorspronkelije vorm en grootte van de Bonsai ontstaan. Hoogte ongeveer 30 – 40 cm.

Hmm, in het voorjaar? Oepsie, het is nu volle bak winter. Er staat ook nog op de verpakking dat het altijd tussen de 18 – 21 graden celcius moet zijn. Laat dat nou net de temperatuur zijn hier in huis! Maargoed, de bloempot staat altijd in het licht en wanneer de zon doorbreekt, zal hij in de zon staan. Ik ben benieuwd of dit werkt! En anders doen we in het voorjaar nog een poging. Ik ga in ieder geval over een tijd een update schrijven. Ik hou jullie op de hoogte!

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

16 reacties

 1. Daniëlle

  Dat is leuk zeg! Ik heb wel eens een bonsaiboompje uit het tuincentrum gehad, maar die stierf jammer genoeg al na een half jaartje… Ze zijn echt moeilijke plantjes! Zelf eentje kweken lijkt me ook super leuk, ben benieuwd hoe het bij jou gaat :mrgreen:

  Beantwoorden
 2. Emily

  Zalig héé!! Heb hem ook net gezaaid (: hoop zo dat hij uitkomt! Inderdaad, zal hem ook binnen moeten zetten denkik :p

  Beantwoorden
 3. Mike G

  En??? is er al iets te zien van je bonsai boompje? ik heb zelf precies dezelfde kit gekocht, en hij staat nu twee weken buiten, niks te zien nog. ik heb ook totaal geen verstand van planten en dergelijke, dus misschien heb ik al een fatale fout gemaakt. Maar als jij zou kunnen laten weten of die van jou al iets doet, dan hou ik de hoop erin!!!

  groetjes, mike

  Beantwoorden
 4. Iris

  Ik heb de Japanse esdoorn van de action gekocht. Heb hem nu drie maanden staan en is nu zo’n 7cm. De bladeren beginnen ook al rood te worden 🙂 (of hij gaat dood maar dat kijkt me niet haha ziet er verder heel gezond uit) Moet zeggen dat ik wel geluk heb gehad dat er 1 op kwam, want 2 vriendinnen van mij kochten het ook en daar is niets opgekomen!

  Ik vind het een super leuk boompje en hoop dat het niet te snel dood gaat.

  Op internet zag ik trouwens staan dat de japanse esdoorn winterrust nodig heeft, geld dat ook al voor het eerste levensjaar?

  Ben benieuwd hoe het met joun boompje is! Misschien dat ik die ook nog ga kopen!

  Ps Bij de action hebben ze nu ook een kweekzet voor vleesetende plantjes, misschien leuk voor de liefhebbers 😉 (€0,80)

  X iris

  Beantwoorden
 5. Auk

  Geloven mensen nu echt dat er bonsai-zaad bestaat en dat er een bonsai-boompje uit dat zaadje gaat groeien ?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.