Zelf kruidnoten maken

Dat de meneer met zijn mijter en staf het land alweer uit is, betekent niet dat we geen kruidnoten meer mogen eten. Sterker nog, het is verplicht om nu kruidnoten te eten. Waarom? De supermarkten moeten namelijk van hun Sinterklaas producten af en dat betekent dat alle Sinterklaasproducten in prijs verlaagd zijn! Althans, dat was bij de Jumbo in Roosendaal zo. Alle Sinterklaasartikelen kan je meenemen met 50% korting. Kruidnoten, pepernoten, chocoladeletters, chocoladesinten en pieten, schuimpjes, noem maar op! Maar ook Koopmans mix voor Kruidnoten kon weg met 50% korting. Deze namen we dus mee.Kruidnoten maken - Food & Drinks Lifestyle De laatste keer dat ik zelf kruidnoten bakte, was in groep 7, met mijn klas. Toen hebben we een recept op internet opgezocht en vervolgens mocht ik met een andere klasgenoot naar de Albert Heijn gaan om de ingrediënten te kopen. Dat hoeft bij Koopmans mix voor kruidnoten niet! Je hebt alleen de mix nodig en wat water. Oh, verwarm de oven alvast voor op 170 graden!Kruidnoten maken - Food & Drinks Lifestyle Doe de inhoud van het zakje mix in een kom en doe hier 20ml water bij.Kruidnoten maken - Food & Drinks Lifestyle Meng het water met de mix en kneed het deeg tot het een grote bal wordt. Als je lange nagels hebt, is dit geen pretje. Al het deeg gaat natuurlijk onder je nagels zitten.. niet fijn! Maar het is makkelijk af te wassen, hoor! 🙂Kruidnoten maken - Food & Drinks Lifestyle Vervolgens maak je heel veel verschillende kleine balletjes van het deeg. Vervolgens leg je deze op een bakplaat. Of in mijn geval, op een rooster met wat bakpapier erop. Wij hebben geen oven maar een combimagnetron met ovenstand.Kruidnoten maken - Food & Drinks Lifestyle Bak de kruidnootjes op ongeveer 170 graden, voor ongeveer 10 minuten.Kruidnoten maken - Food & Drinks Lifestyle Als de kruidnoten klaar zijn, kan je ze in een bakje doen. Je kan er zelf voor kiezen om te op te eten als ze nog lekker warm zijn of wachten tot ze helemaal zijn afgekoeld. Als ze nog warm zijn, dan kan het zijn dat ze een beetje zacht zijn. Als je wacht tot ze zijn afgekoeld, zullen ze allemaal hard zijn. Persoonlijk vind ik ze warm het lekkerste. Eet smakelijk!

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Michaela

    Wat gaaf dat je ze zelf hebt gemaakt, ik koop ze altijd! Helemaal vergeten dat ze nu korting hebben op sinterklaas dingen, toch maar een paar chocoladeletters inslaan 😀

    Beantwoorden
  2. Evey

    Oehh jammie, ziet er goed uit. Doet me denken aan vroeger toen ik dat maakte in groep 3/4 ofzo. Ik ga deze zeker een keer zelf maken, zooo lekker die geur!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.