Zelf je haar ombre verven! DIY - goedkoop & makkelijk!

Je eigen haar verven, het blijft altijd spannend. Heb ik de goede kleur? Zou het resultaat zijn zoals ik wil? Als je heel erg onzeker bent en je bent heel bang dat het gaat mislukken, kun je het beste je haar laten verven door de kapper. Dat kost wel een paar centen meer, maar de kans is dan wel groter dat je daadwerkelijk het resultaat krijgt wat je wenst. Als je wel van een uitdaging houdt en je centjes wilt besparen, kun je ook je eigen haar verven.

Zelf je haar ombre verven! (budget versie) - Beauty Lifestyle

Maar.. je eigen haar ombre verven? Is dat wel zo slim? Ja hoor! Ik heb het zelf ook gedaan zoals je ziet. Het is niet moeilijk, iedereen die haar eigen haar weleens zelf heeft geverfd, kan ook haar eigen haar ombre verven. Ik leg je uit hoe!

Zelf je haar ombre verven! (budget versie) - Beauty Lifestyle

Er zijn verschillende soorten ombre. Je hebt ombre met een kort verloopje en ombre met een lang verloopje. Of overgang, hoe jij het wilt noemen. Persoonlijk vind ik een lange overgang het mooiste, omdat dit het vloeienste en dus natuurlijkste oogt. Hoe je zo’n lange overgang kunt creëren leg ik in deze blogpost uit!

Zelf je haar ombre verven! (budget versie) - Beauty Lifestyle

1. Haarverf kopen

Zoals ik in de titel al zeg: Dit is de budget versie. Hoe kom je in godsnaam aan goedkope haarverf? Zoek in folders naar aanbiedingen of loop een drogisterij outlet binnen. Dat laatste heb ik gedaan. Ik heb zelf SYOSS Lighteners gekocht voor 4 euro bij PrijsMepper, een Kruidvat-outlet winkeltje. Deze kost bij de Kruidvat zelf 11 euro, wat opzich ook nog budgetproof is. Maar ik heb wel lekker 7 euro kunnen besparen. Mocht je echt niet weten welk merk je moet kiezen, speel het dan op safe en gebruik dezelfde die ik heb gebruikt. Daarvan weet ik zeker dat ‘ie goed werkt.

2. Je haar voorbereiden

Je kunt je haar op verschilllende manieren ombre verven. Je kunt al je haar in één keer verven en naar boven vervagen, je kunt het plukje voor plukje doen. Maar mijn favoriet: Je haar opdelen in 8 staartjes.

Zorg ervoor dat je 8 stiekjes bij de hand hebt. Verdeel je haar in twee gelijke delen. Verdeel deze twee delen weer door twee, en deze weer door twee. Als het goed is heb je nu 8 gelijke plukjes. Doe om alle 8 de plukjes een stiekje aan de bovenkant.

3. De verf voorbereiden

Eerst: Doe oude kleren aan die vies mogen worden. Zet de inhoud van het doosje haarverf voor je neer en lees de beschrijving goed en doe alvast de bijgeleverde handschoentjes aan. Bij de haarverf die ik heb gebruikt moest ik de inhoud van de tube en de inhoud van het zakje poeder bij de vloeistof van het potje gooien en daarna schudden. Deze kon ik vervolgens opendraaien.

Zelf je haar ombre verven! (budget versie) - Beauty Lifestyle

4. Eerst de puntjes

Je hebt als het goed is daarnet 8 plukjes gemaakt. Pak de voorste pluk van links of rechts en breng de haarverf aan op de puntjes van de pluk. Je moet voor jezelf maar even bepalen welk deel je het blondste wilt. Zorg er voor dat je de verf een klein beetje naar boven vervaagd, om strepen te voorkomen! Hierna pak je de voorste pluk van de andere kant en hier doe je hetzelfde bij. Daarna pak je weer een pluk van de andere kant, enzovoorts. Wanneer de verf 10 minuten in de puntjes is ingetrokken, kun je verder gaan met de volgende stap.

5. Ietsje hoger

Werk in precies dezelfde volgorde als dat je bij de vorige stap hebt gedaan. Pak weer wat haarverf en breng dit een stukje hoger dan je punten aan. Verf de hele pluk (dus: tot aan de punten) weer mee, zodat je geen stukjes vergeet. Ook nu geldt: vervaag het naar boven, om strepen te voorkomen. Laat ook dit weer 10 minuten intrekken.

6. Nog ietsje hoger

Breng de verf bij iedere pluk nog een stukje hoger aan. Vervaag het naar boven en laat het weer 10 minuten intrekken.

7. En nóg ietsje hoger

Je brengt voor de laatste keer weer een beetje haarverf aan, een stukje hoger dan dat je daarnet hebt gedaan. Ook dit vervaag je mooi naar boven en laat je 10 minuten intrekken. Als deze tijd om is, hebben de puntjes 40 minuten in de verf gezeten en het stukje daarboven 30 minuten, het stukje daarboven 20 minuten en het laatste deel 10 minuten. De blonde verf is krachtiger naarmate het langer in het haar zit. Je krijgt daarom een mooi verloopje. De laatste ‘ronde’ heeft het maar kort in het haar gezeten en vervaagd daarom heel mooi in je eigen haarkleur.

8. Stiekjes uit je haar halen & wassen

Haal eerst de stiekjes uit je haar en was je haar hierna. Ik heb het zelf met zilvershampoo gewassen, omdat dat de warme pigmenten omzet in koele pigmenten. Oftewel: hier voorkom je mee dat je haar een gele gloed krijgt. Hierna heb ik de bijgeleverde conditioner van SYOSS gebruikt. Dit was een paarse conditioner tegen geel haar, eigenlijk hetzelfde principe als de zilvershampoo.

9. Laten drogen

Je kunt er zelf voor kiezen om het te föhnen of om het normaal op te laten drogen. Als je het föhnt, zie je natuurlijk eerder of het goed is gelukt. Maar je haar blonderen is geen pretje voor je haar, dus een logische keuze is om je haar even te laten rusten en normaal te laten opdrogen.

Zelf je haar ombre verven! (budget versie) - Beauty Lifestyle Als het is gelukt.. is dit het resultaat ongeveer! Ja, ik ben er zelf helemaal ondersteboven van. Hihi, nee, ik heb ‘m even op z’n kop gezet zodat je het verschil met de bovenkant goed kan zien. Ik ben er zelf echt super blij mee. Een beetje blonder, maar toch geen last van uitgroei. Yay! Als je je haar knipt (en dus het lichtste gedeelte weg is) dan kun je het natuurlijk op dezelfde manier weer bijwerken. Succes!

Wat vinden jullie ervan? Zou jij je haar ombre verven?

Over de auteur

Eindbaas

Gerelateerde berichten

27 reacties

 1. Mandy

  Wauw, wat is dit mooi gedaan zeg! Een tijd geleden heb ik een paarse dip dye bij de kapper laten doen, maar dat is er nu uit. Nu wilde ik eigenlijk ombre hair, maar ik heb geen geld voor de kapper en zelf durfde ik het niet echt omdat ik geen idee had hoe ik het moest aanpakken. Maar met jouw duidelijke tips durf ik het misschien wel aan! Mocht ik het gaan uitproberen en het lukt, dan ben ik je eeuwig dankbaar 😀

  Beantwoorden
 2. Alette

  Leuk! Ik vind het erg mooi staan! Zelf denk ik er aan om misschien 1 pluk ombre te verven (ik heb een beetje asymmetrisch kapsel, waarbij de rechtervoorpluk het langst is) maar ik vind het wel spannend

  Beantwoorden
 3. Daniëlle

  Ik heb ombre haar van mezelf, mijn verf is aan het uitgroeien en geeft nu een ombre effect.
  Ik zal het zelf niet doen, vind het eigenlijk helemaal niet meer zo leuk.
  Staat je wel leuk.

  Beantwoorden
 4. Ellen-Marijke

  Wauw wat heb je dit super mooi gedaan!

  Hoe heb je je haren precies verdeeld in die staartjes? Ik neem aan dat je zo 8 staartjes van boven naar beneden hebt? :$
  Hoe jij het nu hebt, zo wil ik het ook precies maar ik durf t niet zo goed omdat ik bang ben dat ik ‘strepen’ krijg van donker naar licht..

  Beantwoorden
 5. Kemangi

  Waauw, echt supergaaf geworden!
  Ik wil graag ook mijn haar zo doen maar heb nogal donker haar..
  Valt het niet heel erg op opeens omdat je haar veel lichter is geworden?

  Beantwoorden
 6. Morgan

  Goede uitleg zeg! Ik doe ook altijd zelf mijn haar. Zelfs zelf knippen! Ik ga echt geen 60 euro per 6 weken bij de kaper neerleggen. Weet je wat ook gaaf is (als je lang haar hebt) ? Een vissengraat vlecht maken en dan van die curlies erin draaien. Dan een baggy broek aan en een strak tshirtje erop en je hebt een hele gave look! gr Morgan

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.