Mahina Merfin
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Vintastisch prachtige vin. Sorry voor de slechte “mermaidpun”, het spijt me echt, maar niet helemaal. Dus nog een vin. Echt Patty, weet je zeker dat je er nog een nodig hebt? Ja! Ja, absoluut. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik een nieuwe staart nodig had en mijn oude vin niet in de nieuwe staart zou passen. Zoals in mijn vorige stukje over de Mermaid Kat Hydra als duidelijk was heb ik een aantal eisen aan mijn monovin. Hij moet in open water te gebruiken zijn, hij moet een zeemeerminnen design hebben en hij moet gemaakt zijn voor enorme voeten als die van mij. Deze vin tikt alle boxen netjes af.

 

Allereerst is er nog altijd niets mis met mijn oude vin. Ik gebruik hem nog superveel en ik ben er nog altijd supertevreden over. Het was ook een fijne vin om de dolphin kick mee te leren, om sterker te worden en om meer te leren vertrouwen op mijn lichaam onder water. Dit alles gezegd te hebben was ik toe aan iets nieuws. Ik kwam er ook achter dat er niet zoveel staarten gemaakt worden voor de vin die ik had. De staarten die ervoor gemaakt waren hadden altijd een nogal brede enkelmaat. Dit is hartstikke logisch want daar zitten je voeten en het systeem om de maat aan te passen. Ik wilde dus eigenlijk een vin die alles had wat de Hydra heeft maar waar wel veel staarten voor te vinden zijn. Ik kwam uit bij de Mahina.

 

Een schattige Nederlandse webshop Sineras bood mij hulp. De Mahina wordt door heel veel zeemeerminnen gebruikt, zo ook in Nederland. Ik wilde zoals altijd wel graag net even anders dan de rest. De meesten hebben de Mahina namelijk in het oranje of blauw maar ik zag dat de webshop hem ook in het zwart verkocht. Ik tot op heden nog nooit iemand met een zwarte zien zwemmen, wat betekende dat ik hem in die kleur moest hebben. Helaas maat kano was uitverkocht, maar de verkoopster was zo lief om me hiermee verder te helpen. Zo had ik alsnog mijn zwarte Mahina.

 

Ik moet zeggen, de eerste keer zwemmen was even enorm wennen. Wat ik zo mooi vond aan de Mahina in staarten is dat er niet een enorme bonk zichtbaar is bij je enkel. Dit betekende wel dat mijn voeten dichter bij elkaar stonden. Iets waar ik echt even aan moest wennen met die enorme bovenbenen van mij die nu echt tegen elkaar werden geperst. Na een aantal keer zwemmen werd dit gevoel wel zeker minder. Ik moest hier gewoon enorm aan wennen. Sommige mensen gebruiken sokjes in deze vin. Omdat de maat niet aan te passen is kan hij soms net iets te groot vallen, maar ik heb hier geen last van ervaren.

 

Het beste van allemaal aan deze vin dubbel te vouwen is! Dit klinkt als iets belachelijks en totaal niet nuttig maar denk er eens over na. Als je met het vliegtuig weggaat betekend dit dat hij in je koffer past! Je kunt hem vouwen en in je koffer doen. En laat dat nu net de grootste reden zijn waarom ik deze vin wilde 😉