Mario Kart 8 Releaseparty + Review

Zoals jullie misschien wel weten, was ik door het winnen van een winactie van Nintendo uitgenodigd voor de Mario Kart 8 releaseparty in de GameKings Studio. Dit was op woensdagavond 28 mei. Vandaag laat ik jullie weten hoe het was!

Het spektakel zou om 18:00 beginnen en rond 21:00 eindigen. Rond kwart voor 4 vertrok ik richting Utrecht vanuit mijn woonplaats, Wouw. Volgens de navigatie zou het maar een uurtje rijden zijn, maar we besloten meer dan 2 uur voor de reis uit te trekken. Ik wilde niet te laat komen! Uiteindelijk was dit een goede zet, want we stonden constant in de file (hemelvaartsweekend was begonnen). Uiteindelijk waren we rond 17:30 in Utrecht, waar de zoektocht naar de GameKings Studio begon. In de mail die ik had gekregen stond dat hij naast de C&A zat. Na een kwartier zoeken waren we eenmaal aangekomen bij de C&A… maar.. geen GameKings Studio. Even naar binnen bij de C&A, vragen of er misschien nóg een C&A in de buurt is. En ja hoor. Dus naar de andere C&A lopen en kwam ik om 17:59 aan bij GameKings. Pfoe, net optijd!

2014-05-28 17.57.01Een hele grote groep mensen stond er te wachten. De deuren waren nog gesloten. Er was pers aanwezig, maar ook andere mensen die de actie van Nintendo hadden gewonnen (+ 1 of 2 mensen hebben meegenomen). Ik denk zomaar dat er rond de 70 mensen aanwezig waren, waarvan misschien 5 meisjes.

2014-05-28 18.27.23Uiteindelijk mocht ik naar binnen. Bij binnenkomst moest je eerst je naam zeggen, want er was dus een gastenlijst. Bij zoiets ben ik altijd bang dat ze vergeten zijn mij erop te zetten, maar dat was gelukkig niet het geval. Ik mocht naar binnen waar ik me kon inschrijven voor het Mario Kart 8 toernooi. Dat heb ik natuurlijk meteen gedaan! Daarna mocht het spel gespeeld worden. Er stonden in totaal 8 Wii U’s – echt gekkenwerk. Om 18:30 begon het toernooi.

Op iedere Wii U moesten 4 mensen tegen elkaar spelen. Degene die na het spelen van één cup (4 races) nummer 1 of 2 werden, gingen door naar de volgende ronde. Ik moest tegen 3 jongens spelen. Eentje zei niet veel, de andere twee waren goede vrienden en waren er zeker van dat ze met zijn tweeën gingen winnen (want ja, je kan toch niet verliezen van een meisje?..). Na het spelen van 4 races eindigde ik als tweede, wat betekende dat ik door ging naar de volgende ronde, whohoo!

En ook bij de volgende ronde ging ik door! Zenuwslopende race was het wel hoor, haha. Uiteindelijk kwam ik als enige meisje in de halve finale terecht. Wow! Dat had ik niet verwacht.

2014-05-28 19.14.47Gamersfood! Ik miste alleen de engergydrank een beetje, haha. Je mocht gratis pizza en drinken pakken. Erg lekker en goed geregeld! Het was er namelijk súper warm. De ruimte was namelijk relatief klein en het was echt super druk.

Ok, terug naar de halve finale. Er werd gezegd dat er mensen waren die het spel thuis al hadden geoefend, want het spel werd in sommige winkels al 2 of 3 dagen voor de officiële release (30 mei) verkocht. Iemand waar ik tegen moest racen in de halve finale leek het spel wel uit zijn hoofd te kennen! Als je van tevoren al veel hebt kunnen oefenen dan ben je heel erg in het voordeel. Of hij was gewoon héél erg goed, maar het leek alsof hij precies wist waar welke bocht zat. Maargoed, hij was té goed en ik kreeg er ook nog eens een handicap bij, want ik moest met een Wiimote spelen die aan het uiteinde een of andere stekker (tegen diefstal) zat. En aangezien ik erg kleine handen heb, kon ik niet meer goed bij de knoppen, haha. Daar baalde ik wel een beetje van. Uiteindelijk heb ik die race dus helaas verloren – ik mocht niet naar de finale. 🙁

Maar oké, ik ben érg blij dat ik überhaupt zo ver ben gekomen! Zeker omdat er dus mensen waren die al een hele dag hebben kunnen oefenen. Zo ver komen was daarom geen makkie. Iedereen die er was, was natuurlijk diehard Mario Kart fan – en héél erg goed. Ik heb een hoop Mario Kart fans achter mij gelaten en dat voelt toch wel een beetje als een prestatie. Zeker als meisje (want die worden nogal weleens onderschat..) Dat ik nét niet in de finale kwam maakt me daarom ook niet zoveel uit. Ik heb echt een super leuke avond gehad! En ik kwam als enige meisje in de halve finale, dus ik ben tevreden.

2014-05-28 20.27.09De finale werd gespeeld op een heel groot televisiescherm. De persoon waarvan ik in de halve finale verloor, won uiteindelijk het toernooi. Hij kreeg een super grote Mario Kart 8 trofee en het Limited Edition spel!

2014-05-28 20.19.32Toen we weggingen, kregen we een goodiebag mee! Daar zat in: Een Mario Kart 8 vlag, keycord en een T-shirt. Leuk!

2014-05-28 21.39.49Aangezien we hoorden dat er mensen waren die het spel al hadden, besloten we op de terugweg even langs de Media Markt te gaan. En ja hoor, het was waar: Ze hadden ‘m al. Twee dagen voor de officiële release. We besloten de limited edition mee te nemen!

2014-05-28 21.45.46Ik vind het doosje echt super gaaf! Er zit ook een beeldje bij van het blauwe schild, die staat nu te schitteren in onze kast.

Review

Mario Kart 8 is echt een super leuk spel! Er zitten 16 nieuwe circuits in het spel en 16 banen uit oudere versies. Het spel is verslavender en uitdagender dan de voorgaande spellen. De nieuwe circuits zijn wel ietwat lastig, maar dat kan ook komen doordat ze helemaal nieuw voor me zijn en ik de banen uit vorige spellen bijna blind kan spelen. Je kunt op je eigen favoriete manier het spel besturen. Met de pijltjes op de Wii remote, met motion control, met een nunchuck, met de Wii U gamepad, met een Pro controller.. voor ieder wat wils!

Als je een race hebt gespeeld, kun je van de hoogtepunten een filmpje laten maken en deze uploaden naar youtube.

Het spel was al eerder te krijgen, maar is vandaag officieel uitgekomen. Ik ben fan! Ik ga nu verder spelen, want ik moet oefenen voor het volgende Mario Kart 8 toernooi, hahah!

Heb jij weleens Mario Kart gespeeld? Ga je Mario Kart 8 kopen?