Mermaid Kat Hydra Monofin Review
Laatste berichten van Patty (alles zien)

We kennen allemaal de flippers waarmee mensen vaak de zee ingaan. Je weet wel de super basic voor-elke-voet-een-flipper-flippers? Ja die dus, daar gaan we het vandaag niet over hebben. Ik heb namelijk een bijzondere hobby zoals jullie misschien al weten. Ik doe namelijk aan “Vinzwemmen” of “Mermaiding”.

Even een kort stukje achtergrond hierover mermaiding is het zwemmen met een staart. Hier zit een vin in, een soort flipper, waar je met allebei je voeten ingaat. Je zwemt met een dolphin kick, een soort dolfijnenslag, zodat je voorruit beweegt in het water.

Ik ben het zelf op instagram tegengekomen. Prachtig zwemmende (voornamelijk) vrouwen in de mooiste staarten. Na een paar proeflessen ted hebben genomen besloot ik zelf een vin te kopen. Een aantal dingen vond ik hierin erg belangrijk en dit is dan ook waar ik de nadruk op heb gelegd bij het zoeken van een vin.

 

Ik wilde een stugge vin en niet een die te flexibel was. Ik wilde een vin die sterk genoeg was om mee in open water te kunnen zwemmen. Ik wilde dat mijn monovin een mooie zeemeerminachtige vorm heeft. De vin moet van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Hij moet er ook mooi uitzien want ik zal hem voornamelijk zonder staart dragen. Ik wil wel dat er staarten voor te koop zijn voor het geval ik die nodig mocht gaan hebben in de toekomst. Ook moest hij mijn voeten passen (ik heb schoenmaat 42 en dit bleek nogal een issue).

Toen ik in november 2017 mijn monovin kocht bij Mermaid Kat was ik in extase. Ik had hier al een paar maanden naartoe geleefd (ik wilde al een vin sinds de zomer) en heb hem voor mezelf gekocht van het geld wat ik kreeg voor mijn afstuderen. De vin maakte alle beloftes waar! Mermaid Kat is een Duitse maker van staarten en vinnen. Hun monovinnen zijn de Triton en de Hydra. Ik heb zelf de Hydra gekocht. Hij is prachtig, zit heerlijk, was niet bizar duur en zwemt fantastisch. Ik gebruik m’n vin ongeveer twee keer in de week sinds ik hem heb en hij ziet er nog altijd goed uit, ook al gebruik ik hem in een zwembad met stenen (hier schuurt hij dus steeds tegenaan). Ook ben ik enorm te spreken over de service die ze verlenen. Omdat het een Duitse fabrikant is zou je zeggen dat dit misschien wat stroef verloopt, maar niets is minder waar. Ik kreeg binnen een dag al reactie op een mail die ik ze stuurde.

 

Ik ben nog altijd superhappy met mijn vin en kan hem zo aanraden, tenminste als je op zoek bent naar eenzelfde soort monovin als ik was. Ik heb inmiddels al een paar vinnen geprobeerd maar dit is toch by far mijn favoriet![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]