Mermates Digital mercon
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Het is weer zover. Het mooiste event van het jaar is weer aangebroken. Het moment waar menig zeemeermin/man hart sneller van gaat kloppen. Het grootste zeemeermin event van Europa (als ik me niet vergis). Twee weken geleden vond het Mermates Digital Merconvention plaats en ik was erbij.

Het evenement word georganiseerd door 5 prachtige zeemeerminnen. Mermaid Lelie, Celine, Naomi, Evi en Lexi. Normaal gesproken vind dit event plaats in een van de mooiste plekken om te duiken op aarde. Gewoon hier in Beringen België. Maar nu dit gezien alle coronamaatregelen niet mogelijk was, hebben de 5 Mermates duidelijk hard hun best gedaan om een online con op te zetten die hetzelfde gevoel geeft. Er was zelfs een online feestje om de dag af te sluiten!

Workshops om bij weg te dromen!

De dag was zoals altijd gevuld met een mooi pakket aan workshops om te volgen. Zo was er een workshop van Lieke en Noami over het maken van je eigen accessoires. Gaf Celine een workshop dry land posing en was niemand minder dan Merman Jax uitgenodigd om een workshop te geven over het creëren van je eigen “mersona”.

Mocht je niet betaald hebben voor toegang tot deze workshops, niet getreurd! Ook dan kon je de dag van je leven hebben. Je had met een base ticket had je de hele dag toegang tot een meet waarin je kon kletsen met elkaar en de Mermates! Daarnaast waren er verschillende sprekers uitgenodigd om over verschillende onderwerpen te spreken.

Oud of autistisch? Iedereen is welkom

Zo kwam Anneke langs met een heel mooi breekbaar filmpje over haar plek in de community als zeemeermin met autisme en slechtziendheid. Uiteindelijk belanden we in een discussie waarin veel gedeeld is over onze persoonlijke ervaring met gelabeld worden en niet alleen je plek in de mermaid community vinden maar in de wereld. Het was voor mij waarschijnlijk het mooiste moment van de dag.

Daarnaast vertelde Pat over haar tijdschrift “Fins” en over het bouwen een educational platform. Het gebruiken van magie om kinderen te leren over hoe ze moeten zorgen voor onze aarde staat bij haar hoog in het vaandel. Kinderen leren over zonnebrand die het koraal niet schaad tot het niet gebruiken van single use plastic om onze oceanen een kans te geven.

Mermaid and mom schoof nog aan om te vertellen over California Mercon die ook dit jaar een groot digitaal onderdeel heeft en om te vertellen hoe het is om zeemeermin te zijn op middelbare leeftijd, oftewel een “silver siren” 😉

Intieme sfeer

Na en tussen al deze momenten door was er meer dan genoeg tijd om te spreken met de Mermates zelf en om elkaar beter te leren kennen. Zo hebben we als bonus een “Get ready with me” meegemaakt van Noami en leerde ze ons zelfs de beste techniek om champignons te snijden! Na al deze shenanigans was het tijd voor het feest waar voor deze online versie een hele leuke quiz aan verbonden zat.

Het was duidelijk dat de Mermates voor deze online versie van hun conventie er niet minder tijd aan hebben besteed. Je merkte aan alles hoeveel liefde en toewijding er in dit project is gestoken. Het was dan ook echt een fantastische dag om bij te mogen wonen!

Save the date! Volgend jaar vind het evenement plaats op 4 en 5 juni, dan natuurlijk weer gewoon face2face in Todi Beringen!