Ontwerpen: Mijn laatste (blog) ontwerp projectjes

Zoals jullie misschien wel weten: Ik ben grafisch ontwerper. Ja, zo iemand die de hele dag achter een bureautje zit en met Adobe Photoshop en Illustrator zit te klooien. That’s me! En ik geniet ervan. Iets nieuws ontwerpen, mensen helpen aan een mooi design, da’s een mooie baan, toch?

De laatste tijd ben ik als grafisch ontwerper best wel actief op verschillende blogs. Ik maak logo’s, headers en soms zelfs een layout. Dat begon eigenlijk met mijn allereerste logo winactie. Sindsdien krijg ik mailtjes van mensen die een ontwerp willen voor hun blog. Leuk! Natuurlijk staat daar altijd wel iets tegenover, maar da’s logisch.

Het leek me leuk om mijn projectjes voor andere blogs eens te publiceren!

Lay-out voor Liefdevoorbeauty.nl

Liefdevoorbeauty.nl

Roxanne van Liefdevoorbeauty.nl was de eerste die de stoute schoenen aan trok en besloot mij te mailen. Of ik misschien een lay-out voor haar wilde maken. Super leuk, natuurlijk wilde ik dat! Ik had serieus 0 ervaring in het maken van blog layouts (de enige lay-out die ik had gemaakt was m’n eigen lay-out.. haha!), dus het was wel een uitdaging. Uiteindelijk is er iets uit gekomen waar Roxanne meteen heel erg blij en enthousiast over was, dus ik was natuurlijk ook erg blij! De eerste blog lay-out die ik ontwierp voor een andere blog dan de mijne.. met een positieve uitkomst!

beautytwist

Beautytwist.be

Jana van Beautytwist.be wilde iets magisch in haar header. Ze leverde zelf een foto aan die ze erin wilde hebben en het liefst moest er een oranje/zalm kleur in terug komen. Dit is het uiteindelijk geworden!

itruelyme2

header_itruelyme

Itruelyme

Itruelyme

Toen ik een tijdje terug met Kirsten van itruelyme in gesprek was, vertelde ze me dat ze toe is aan iets nieuws op haar blog. Ze wilde een nieuwe look. Wat ik stiekem niet zo begreep, want haar lay-out vond ik zó mooi. Maar: Ze wilde gewoon iets anders. Na even samen gebrainstormd te hebben, besloten we geen nieuwe layout te ontwerpen. Ik legde haar uit dat je je blog met een paar kleine aanpassingen al een hele nieuwe look kan geven. We besloten haar kleurenschema om te gooien: geen zalm meer, maar meisjesroze. En ook de header werd aangepakt: Geen transparante header meer met enkel de sitenaam, maar een header die echt opvalt.. mét een nieuw logo.

glambeauty

Schermafbeelding 2014-02-18 om 10.40.38

Glambeauty.nl

Danique van Glambeauty.nl had mijn eerste logo winactie gewonnen. Wat betekende: Een logo ontwerpen die helemaal naar Danique’s smaak is! We zijn het ontwerpproces gestart na een tijdje kwam hét logo eruit rollen. Na een paar kleine aanpassingen op het eind was hij perfect. Maar.. bij een nieuw logo hoort éigenlijk een nieuwe layout. Ook hiermee hielp ik Danique en haar nieuwe layout is iets minder dan twee weken geleden online gegaan.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 10.27.45

TheYaraDiaries.nl

Yara kennen jullie misschien nog van By-Yara, maar ze is sinds deze week een nieuwe blog begonnen: The Yara Diaries! Ik hielp Yara met het ontwerp van haar nieuwe layout. En clean ontwerp met genoeg ruimte voor foto’s was de vraag.. en dat is gelukt! :)

trendlish-1

Trendlish.nl

Lizzy van Trendlish wilde ook een nieuw logo. Ze had al best goed in haar hoofd wat ze wilde, des te makkelijker het voor mij is om iets te ontwerpen! Ze had al een vrij leuk logo met een lipstick, dus ik besloot dezelfde lipstick te gebruiken in haar nieuwe logo. Na het eerste logo voorstel wat ze al helemaal tevreden. En ik dus ook!

inspiiredbylife

Inspiiredbylife.nl

Manon mailde mij omdat ze een leuk header ontwerp zocht, maar dit zelf helaas niet kon realiseren. Na een ochtendje ontwerpen kwam deze header eruit!

madebymalou

Madebymalou.nl

Malou wist ook al goed wat ze wilde: Ze wilde een foto van zichzelf erin en de kleuren roze en mintgroen mochten erin verwerkt worden. De rest van het ontwerp mocht ik zelf invullen en dit is eruit gekomen!

dambitious

Dambitious.nl

Dianne ken ik al sinds de basisschool en sinds kort is ze begonnen met haar eigen blog. Dat vind ik altijd zo leuk, dat mensen uit m’n eigen omgeving een blog beginnen. Dianne had haar eigen logo al ontworpen… op papier. Ik besloot daarom Dianne maar een handje te helpen en het logo te digitaliseren met Illustrator. En hier is het resultaat!

Zoals je eigenlijk kunt zien zit er een soort van mijn eigen stijl in de logo’s (de witte lijn en de schaduw), alhoewel ze toch allemaal anders zijn. Dit is een soort van tik die ik heb bij het ontwerpen van logo’s, maar ik ga dit eens achterwege laten, zodat mijn volgende ontwerpen echt afwijken van mijn huidige stijl.

De tweede logo winactie is ook al gesloten en het ontwerpproject is afgerond, maar ik ga nog niets over het ontwerp zeggen totdat het is gepubliceerd door de winnares. Ik ben trouwens nu ook bezig met leuke projectjes, dus binnenkort krijgen jullie weer een update van mijn laatste ontwerp projectjes!

Ik ben nu ook bezig met ‘iets’ op te zetten dat mensen een logo, header of zelfs een layout kunnen aanvragen via m’n blog. Niet gratis-gratis, ik wil er natuurlijk wel wat voor terug. Een financiele vergoeding óf een vergoeding in de vorm van een blogpost op je eigen blog. Wel met bepaalde eisen waar je blog aan moet voldoen. Maar dat is iets voor de nabije toekomst, voor nu doe ik eventjes geen verzoekjes meer. 😉