My existential crisis
Laatste berichten van Patty (alles zien)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lange nagels VS korte nagels

Jaja ik weet het, dit klinkt natuurlijk allemaal zwaar overdreven een crisis in verband met nagels maar geloof me, deze verandering was best wel groot voor mij. Jullie hebben natuurlijk echt nog geen idee waar ik het over heb. Ik heb al sinds mijn 18de ongeveer lange kunstnagels. Mijn moeder is nagelstyliste en ik geniet daar al sinds mijn 16de enorm van. Ik beet vroeger mijn nagels. Niet zomaar een beetje, maar ik ging er goed op los. Zo goed zelfs dat mijn moeders docent destijds aangaf dat als ze op mijn vingers nagels kon zetten, ze het overal op kon. En zodoende ben ik sinds mijn 16de aan de kunstnagels en toen ik wat meer gewend raakte aan nagels werden ze steeds langer. Maar nu moesten ze dus kort voor mijn nieuwe baan.

Behalve het feit dat ik al jaren mijn vingertoppen niet heb gevoeld, en dat alleen al freaks me out, zijn er allerlei andere dingen waar ik nu achter kom die moeilijker of makkelijker voor me zijn met korte nagels. So without further ado mijn bevindingen:

 

Con’s

Typen is zoooo raar! Ik type al zo lang met lange nagels dat typen met m’n vingers opeens een heel nieuw ding is. Mijn spiergeheugen is het nog helemaal niet gewend.

Slotjes van kettingen openen. Ja dit deed ik altijd met de zijkant van mijn nagel, nu is er weinig zijkant over…

Dat kroontje van de aardbeien verwijderen ging een stuk gemakkelijker toen ik mijn nagel er gewoon onder kon wippen.

Jeuk in je neus. Je kent het wel dat ene kriebeltje in je neus waar je net niet bij kan. Nou met lange nagels ging dat dus wel.

Pro’s

Krabben! Ik ben iemand die eigenlijk chronisch jeuk heeft en krabben met een groter oppervlak is makkelijker dan met de punt van mijn amandelvormige lange nagels.

Stoplichten indrukken, toiletten doortrekken, you name it! Knoppen die diep ingedrukt moeten worden met mijn wijsvinger en niet met mijn knokkel (zoals ik deed toen ik lange nagels had).

Pinnen is ook zo’n ding. Bij sommige, vaak oudere pinautomaten, waren mijn nagels te lang om zonder tool mijn pinpas uit te trekken. Met korte nagels is dit echter geen probleem.

Maar het allerbelangrijkste, ik kan het werk doen wat ik wil. Ik ben allang blij dat ik de kliniek waar ik nu werk ik mijn nagels mag houden en ze alleen maar kort hoeven in plaats van eraf (wat meestal het geval is).

 

Ik ben namelijk megablij met mijn überspannende nieuwe baan en zal hiervoor zeker mijn lange puntige nagels opofferen. Met alle liefde en plezier!

Meer nagels zien? Ik post regelmatig een foto van mn nieuwe nagels op mijn Insta :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]