Nieuw logo, nieuwe header & aangepaste layout!

Ik ben weer eens bezig geweest aan het uiterlijk van mijn blog! Ik wilde de layout (vooral de header) wat rustiger, minder kleurtjes. Ik had al gebruik gemaakt van rustige kleuren in mijn vorige ontwerp, maar nu wil ik echt goed de focus leggen op m’n blogberichten en niet op m’n header. Met die gedachte ging ik een concept bedenken.

Voordat je begint met verder lezen..

Het kán zijn dat je de achtergrond van de vorige header nog ziet, met de knoppen van de nieuwe header! Dit kan komen doordat jouw browser de oude header als het ware tijdelijk heeft opgeslagen, zodat de site sneller laadt. Wat je hier tegen kan doen: M’n site even (een paar keer?) vernieuwen! Mocht dat niet werken: Dan kun je bij de voorkeuren van jouw webbrowser de cache bestanden (gebufferde webinhoud) verwijderen. Mocht je daar geen zin in hebben, dan is de header wellicht bij je volgende bezoek wel zoals hij moet zijn! 😉

nieuwlogo

Links: Vorig ontwerp | Rechts: Nieuw ontwerp

Ik begon met het opfrissen van mijn logo. Ik was al blij met het ontwerp, maar het was het nét niet. Het moest compacter. En dat is het geworden! Ook heb ik het strikje een beetje schuin gezet, wat het geheel wat losser en speels maakt.

oudelayoutnieuwelayout

Boven: Oude header/layout | Onder: Nieuw ontwerp

Ik heb eigenlijk mijn huidige thema (van bijna een jaar oud) gewoon behouden, alleen hier en daar wat dingetjes aangepast. Eigenlijk is het meer een opgeleukte menubalk geworden in plaats van een header, hihi. Maar dat was precies de bedoeling, de aandacht hoeft niet meer getrokken te worden naar de bovenkant van m’n blog, maar juist naar de binnenkant (de blogposts). Less is more, toch?

Even op een rijtje, wat is er anders:

– Het logo is vernieuwd
– De header is veranderd, rustiger
– De menuknoppenbovenin zijn veranderd en speelser geworden. Ga er eens met je muis overheen!
– Nieuwe pagina toegevoegd: Extra’s. Wat dit is? Dat blijft nog heel eventjes een verrassing!
– De foto rechts onder de header is aangepast en staat niet meer in een ‘hokje’
– Social media icoontjes staan nu in de header
– Hier en daar zijn er wat lettertypen en kleuren aangepast. De rest van het thema is hetzelfde gebleven.

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde, het kan dus nog zijn dat je de achtergrond van de oude header ziet in combi met de knoppen van de nieuwe header. Als je een paar keer vernieuwd of je cache leegmaakt, zal je de nieuwe header zien!

Ik ben er zelf weer heel erg blij mee! Hopelijk gaat dit ontwerp me niet weer na een paar maanden vervelen. Wat vinden jullie ervan?